PlayStation 3 wellicht upgrade voor 3D-ondersteuning

Sony Computer Entertainment (SCE) heeft tijdens een bijeenkomst voor investeerders duidelijk gemaakt dat de PlayStation 3 met een firmware update geupgrade kan worden zodat de console 3D-ondersteuning heeft. Het bedrijf wil dit in de aandacht brengen door het op de markt brengen van Blu-Ray-spelers en HDTV’s die 3D ondersteunen.

Het doel van Sony is marktleider worden op het gebied van 3D-graphics. Dit probeert ze door middel van tools, die ontwikkelaars mogen gebruiken voor mogelijke videogames in 3D. Hoewel Sony nog steeds verliezen lijdt, is de verkoop van de PlayStation 3 behoorlijk gestegen en werpen de bezuinigingen binnen het bedrijf haar vruchten af.

    “Our work is already bearing fruit.”

Tevens verwacht ze in 2011 de eerste winst van 3D-projectoren in bioscopen. Volgens Howard Stringer van Sony gaat het allemaal weer de goede kant op.

  1.   
    -050- Critical's avatar

    ahhh gruwelijk

  2.   
    grek's avatar

    hmm nice πŸ˜€

  3.   
    Neolite's avatar

    πŸ™„ Een reactie met wat meer inhoud zou wel leuker zijn πŸ˜‰

    Maar desalniettemin draaien ze dus nog steeds verlies? Voor een bedrijf als sony is het natuurlijk geen probleem om verlies te draaien op een afdeling, waar ze er meerdere hebben. Het is alleen wel zorgwekkend dat Sony hun Entertainment gedeelte nog steeds niet op de rails heeft. Kijk naar Microsoft, die hebben ook verlies gedraaid door de ontwikkeling van hun console, zoiets kost ook gewoon heel veel geld. Maar zij hebben het na verloop van tijd weer winstgevend gekregen. Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig dat het weer steeds beter gaat, maar je kan geen nieuwe console uitbrengen totdat de voorloper volledig winstgevend is.

  4.   
    Mattmerize's avatar

    De de PS3 doet het nu best wel goed, maar het zijn met name de HDTV’s en dat soort dure dingen die niet meer goed verkopen. Iedereen is namelijk ineens aan het sparen gegaan en koopt dus niks meer, wat de economie allesbehalve helpt.

  5.   
    Neolite's avatar

    Wat dus weer tegen de verwachting van Sony ingaat, toen ze de PS3 lanceerden was de rest van de divisie winstgevend. Maar door de economische malaise van nu is ze dat zeker niet meer. Hiermee compenseert de winst van de rest van de divisie de PS3 niet langer, waardoor de gehele divisie het nu minder doet. Vandaar ook de reorganisatie om de gehele divisie zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen, aangezien de trein behoorlijk ontspoort was. πŸ˜‰

  6.   
    M@tthijs's avatar

    Sowieso schat men in dat het nog wel zo’n drie jaar duurt voordat er een mogelijke Playstation 4 op de markt verschijnt. Sony is nu bezig met een grote inhaalsslag en ik hoop dat het ze lukt om eindelijk winst te kunnen draaien met hun PS3’s. πŸ™‚

  7.   
    Sa.'s avatar

    -050- Critical schreef, "ahhh gruwelijk"

    zeker!!! πŸ˜†

  8.   
    Neolite's avatar

    Een grote inhaalslag kan je het niet noemen, maar dat ze gestaag terugkomen uit een dal is wel met zekerheid te zeggen. Verder is er echt nog helemaal niks bekend over een “PS4”. En je moet niet vergeten dat zowel Sony als Microsoft op dit moment bezig zijn met motion technologie en dat ze daar nog wel even in blijven hangen. Maar dat het nu wat beter gaat met Sony is inderdaad waar, maar ze zijn er nog lang niet. πŸ˜‰

  9.   
    War&Peace's avatar

    Ach het zal wel weer, zolang ik maar gewoon lekker kan blijven ps3en πŸ˜€ .
    Daarom gun ik het ze daar bij Sony πŸ˜‰

  10.   
    DutchFreeze's avatar

    Mattmerize schreef, "De de PS3 doet het nu best wel goed, maar het zijn met name de HDTV’s en dat soort dure dingen die niet meer goed verkopen. Iedereen is namelijk ineens aan het sparen gegaan en koopt dus niks meer, wat de economie allesbehalve helpt."

    Ja, het helpt niet echt als we minder en minder uit gaan geven, maar wat wou jij doen dan? opeens een dure tv kopen terwijl je er het geld niet voor hebt? Dat werkt dus niet. Het is heel lullig om te zeggen maar als je in een gat zit word dat gat steeds dieper. Nou is het wel zo dat we niet allemaal zo erg onder de crisis lijden dat er totaal geen tv’s en dergelijke meer worden verkocht dus we komen wel weer uit het gat(and so does Sony), maar dat gaat wel even duren.

  11.   
    Mattmerize's avatar

    Nou, het is niet alsof deze crisis ongeΓ«venaard is en het verschrikkelijk slecht met de economie gaat. Ik denk dat we het ergste al hebben gehad. Maar goed, Apple bijvoorbeeld: die heeft het derde kwartaal van dit jaar de meeste omzet ooit gehad en er zijn genoeg bedrijven waarmee het meer dan prima gaat. Het is inderdaad niet handig om geld uit te geven wat je niet uit kan geven, maar dat is ook onder normale omstandigheden zo, toch?

  12.   
    LittleRemco01's avatar

    War&Peace schreef, "Ach het zal wel weer, zolang ik maar gewoon lekker kan blijven ps3en πŸ˜€ .
    Daarom gun ik het ze daar bij Sony πŸ˜‰ "

    Hier Sta ik 100% Achter !!

  13.   
    GameAC's avatar

    Dit wisten we al sinds de demo van Wipeout 3D een paar maanden geleden.

  14.   
    Rijstekorrel's avatar

    Het zou wel vet zijn 8)

  15.   
    jungler's avatar

    supper vet !!

  16.   
    Moon-Hero's avatar

    Yeah,dit word echt cool.