2010 Fast Forward: Bioshock 2


In 2007 lag het spannende spel Bioshock voor het eerst in de winkels. Werkelijk miljoenen gamers hebben van de game genoten en vele gamers hopen dan ook dat het vervolg weer een fantastische beleving gaat bieden. Wat we op het moment over Bioshock 2 weten, kun je in deze Fast Forward lezen…

Onderwater wonen
Een gehele stad die onder water is gebouwd, ofwel Rapture, dat is waar de eerste Bioshock zich afspeelde. De sfeer, spanning en het fantastische verhaal zorgden ervoor dat dit één van de beste games van 2007 was. Gelukkig heeft Rapture nog veel meer te bieden en in Bioshock 2 krijgen we dus weer een spannend en overweldigend verhaal voorgeschoteld. Ontwikkelaar 2K Games heeft het zeker in zich om weer een leuke beleving neer te zetten.

De speler heeft dit keer echter wel een geheel andere rol, want je stapt in de schoenen van een Big Daddy. In de eerste Bioshock speelde je nog een verloren ziel die tegen deze grote vijanden vocht, maar nu kun je zelf aan de gang in het pak van de Big Daddy. Dit betekent dat je Little Sisters moet beschermen en vijanden aan je boor kunt rijgen, maar je kunt ook nog steeds je oude vertrouwde plasmids gebruiken. Het schieten van vuur uit je hand of het gebruik van telekinese is dan ook nog steeds mogelijk.

[SCREENSHOTS]
Adam en Eva
Een andere verandering in Bioshock 2 is het feit dat je als Big Daddy ook buiten Rapture kunt lopen. Je zult in de game dus met enige regelmaat de zeebodem kunnen verkennen. Of dit een hele lineaire beleving wordt of wat vrijer zal zijn, is nog niet bekend, maar in de trailers hebben we de Big Daddy al wel op de zeebodem kunnen zien lopen. Wat wel hetzelfde is gebleven is het doel van het spel, want ook als Big Daddy zit je achter ADAM aan. Dit is een soort energiebron waarmee je nieuwe plasmids of upgrades voor je wapens kunt kopen. Je verkrijgt ADAM dit keer door Little Sisters te beschermen, zodat zij voor jou ADAM kunnen verzamelen. Dit beschermende aspect hebben we nog niet eerder in Bioshock gezien en biedt verschillende interessante mogelijkheden.

De grote zusjes
Naast de Big Daddy’s, waar jij mee aan de gang gaat, zijn er nu ook Big Sisters. Volgens ontwikkelaar 2K zal het verslaan van deze grote zusjes niet makkelijk zijn. Of de gezusters de personaliteit van de standaard chagrijnige schoonmoeder hebben of toch wat aardiger zijn weten we niet, maar een nieuwe uitdaging is altijd welkom. Nog een andere nieuwe feature die aan Bioshock 2 is toegevoegd is een multiplayer. Dit zorgt uiteraard voor een grote herspeelbaarheid, al zijn de tot dusver onthulde spelmodi niet heel origineel te noemen. Toch denk ik dat het voor veel mensen een welkom element is, helemaal omdat men een extern ontwikkelteam heeft ingezet om de multiplayer te maken. Op deze manier heeft men zowel voor de single- als de multiplayer genoeg ontwikkeltijd gehad.

Voorlopige conclusie
Of Bioshock 2 dezelfde spanning weet te creëren als het eerste deel is moeilijk te voorspellen, maar ontwikkelaar 2K Games weet vast weer een geweldige ervaring neer te zetten. Rapture biedt ook zeker de mogelijkheid om weer een goed verhaal te vertellen, al zal het ontdekkende aspect van het eerste deel iets minder in Bioshock 2 naar voren komen. Je bent deze keer namelijk een stuk sterker en het beschermen van Little Sisters kan een leuke uitdaging zijn. Hoe bijzonder dit nieuwe avontuur in Rapture wordt, weten we al over een aantal weken…

Bioshock 2 verschijnt 9 februari voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

  1.   
    Sa.'s avatar

    heel gaaf maar ik weet nog niet zeker of ik deze wel ga halen 😳

  2.   
    Jarek's avatar

    Ik vond bioshock deel 1 ook tegenvallen , dus deze haal ik niet 🙂
    Gewoon niet mijn type verhaal / gameplay

  3.   
    Disnoxxio's avatar

    Vond bioshok idd. tegenvallen, heb het een keer geleend van een maat van me.

    Hou denk ik gewoon niet van die stijl games 😉

  4.   
    brend5's avatar

    ik vond de trailers wel vet dus ben van plan deel 1 van iemand te lenen en deel 2 te kopen als ie wat goedkoper is.

  5.   
    M@tthijs's avatar

    Ik hou ook totaal niet van deze soort spellen. Mass Effect, Fall Out 3, allemaal van die futuristische dingen. Vind ik gewoon niet leuk, om haast aliens en vage zombies neer te knallen 🙂

  6.   
    mastertje's avatar

    Ik vond deel 1 echt geweldig, voornamelijk omdat ik van te voren er niks van had gehoord :oops:, dus ook niet teleurgesteld kon worden. Als dat uberhaupt kan 😛 .
    Deel 2 ga ik dus ook zeker kopen 😀

  7.   
    MightyMouse's avatar

    Gelukkig ben ik niet de enige die Bioshock helemaal niets vindt. En dan zegt 1 of andere maffe analist dat deze game beter gaat verkopen dan Maffia2..WTF 😮

  8.   
    JonsoN's avatar

    MightyMouse schreef, "Gelukkig ben ik niet de enige die Bioshock helemaal niets vindt. En dan zegt 1 of andere maffe analist dat deze game beter gaat verkopen dan Maffia2..WTF 😮 "

    Jij bent een maffe analist die zegt dat mafia2 beter gaat verkopen, hou toch op man, als dit spel je niks lijkt zeg dan ook gewoon niks.. valt me op dat er niemand is die dit een topspel vindt, want dat was het! en dat wordt deze ook weer! :@

  9.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik heb deel 1 wel uitgespeeld, maar vond het eigenlijk maar een vreemde game 😛 Ik snapte ook maar weinig van het verhaal, en de sfeer was ook niet echt super goed uitgewerkt.

    Ik dacht bijna de hele game door een oud winkelcentrum te lopen inplaats van een onderwater stad. De verdere upgrades en wapens waren wel grappig.

    Hopelijk wordt in deel 2 het verhaal wat duidelijker verteld, en hopen dat de sfeer wat beter is.

  10.   
    delta62's avatar

    Heel vet, als de multiplayer ook maar goed wordt want dat is nog een twijfel geval bij mij 😳

  11.   
    Darkknight's avatar

    Nou ik denk niet dat deel 2 zo goed wordt als deel 1 ik hoop het wel maar dat heeft er meer mee te maken dat je nu een echte big daddy bent. Vijanden rennen voor je. In deel 1 moest je soms wel ff denken voordat je zo’n grote telijf ging en dat is denk ik toch die sfeer die veranderd. Maarja we zullen zien

  12.   
    kiesmaarwa's avatar

    Toevallig heb ik gisteren Bioshock 1 uitgespeeld op Survivor mode voor de Platinum trophy 😀 . Hoe kunnen jullie zeggen dat het een slecht verhaal was, het verhaal was juist geniaal. Zeker als je alle audio tapes afspeelt, waardoor het steeds duidelijker wordt wat er zich heeft afgespeeld in Rapture. Ook de gameplay was heerlijk, lekker die Splicers neerknuppele met je wrench. Nu maar hopen dat deeltje 2 net zo goed wordt.

  13.   
    mastertje's avatar

    Angry_JonsoN schreef, "

    ”MightyMouse” schreef, "Gelukkig ben ik niet de enige die Bioshock helemaal niets vindt. En dan zegt 1 of andere maffe analist dat deze game beter gaat verkopen dan Maffia2..WTF 😮 "

    Jij bent een maffe analist die zegt dat mafia2 beter gaat verkopen, hou toch op man, als dit spel je niks lijkt zeg dan ook gewoon niks.. valt me op dat er niemand is die dit een topspel vindt, want dat was het! en dat wordt deze ook weer! :@"

    ik vond het een geweldig spel is dat ook goed? 😛

  14.   
    kasper1221's avatar

    gelijk special edition pre orderen :O