2010 Fast Forward: Battlefield: Bad Company 2


De Battlefield-serie is mateloos populair en de game Battlefield: Bad Company is dan ook vaak over de toonbank gegaan. Het vervolg, Battlefield: Bad Company 2, zal in maart 2010 verschijnen en wat we van de game kunnen verwachten lees je in deze Fast Forward…

De eerste Battlefield: Bad Company werd in 2008 bekend om de goede singleplayer, maar ook om de leuke multiplayer. Het verhaal van de singleplayer was spannend en hadden we op deze manier nog nooit eerder in een game gezien. Gamers volgden namelijk een compagnie die orders van het leger niet echt serieus nam en eigenlijk vooral om hun eigen belang vocht. De multiplayer was op zijn beurt populair door de grote levels waar je met tanks doorheen kon scheuren en de mogelijkheid om de gehele omgeving te slopen.

Waar is de sloopkogel?
In Battlefield: Bad Company 2 zul je zelfs nog veel meer kunnen slopen, want de ontwikkelaar heeft de zogenaamde Frostbite Engine flink uitgebreid en verbeterd. Electronic Arts noemt de mogelijkheid om de omgeving te beschadigen nu ook wel “Destruction 2.0”, want werkelijk alles wat je ziet kun je daadwerkelijk kapot maken. Zo is het nu zelfs mogelijk om gehele gebouwen met de vloer gelijk te maken. Daarnaast kun je ook op kleine schaal gebruik maken van deze destructie. Zo kun je een gat in de muur maken om doorheen te kijken of kun je recht door de muur heen schieten waar een vijand achter schuilt. Naast de gebouwen krijgt de grond het nu ook hard te verduren. Zo zullen bijvoorbeeld de wegen door de vele ontploffingen een stuk moeilijker begaanbaar worden.

[SCREENSHOTS]
Nog meer verbeteringen
De multiplayer wordt in Battlefield: Bad Company 2 ook op andere vlakken verbeterd. Zo krijgen de spelers nu de optie om teammaten op het slagveld weer overeind te helpen, ofwel te reviven. Hierdoor wordt de gameplay sneller en wordt het spelen in een squad erg belangrijk. Een andere verandering is de minimap in de game. Deze kan namelijk gebruikt worden om met teamleden te communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je ammunitie nodig hebt of jouw squad doorgeven dat je een gebouw aan gaat vallen. Ook zullen er nieuwe spelmodi zijn en één van deze modi is de Squad Deathmatch. Hier vecht je met vier squads tegen elkaar en het team dat het eerst 50 kills verzamelt wint. Hoogstwaarschijnlijk kunnen we ook nog andere nieuwe spelmodi verwachten.

Ik heb het nu alleen nog maar over de multiplayer gehad, maar zoals ik al zei was de singleplayer van de eerste Battlefield: Bad Company ook een groot succes. Helaas kan ik op dit moment nog maar heel weinig over de singleplayer vertellen, want Electronic Arts heeft besloten om hier nog geen informatie over vrij te geven. Natuurlijk kunnen we wel weer een leuk verhaal, spannende missies en veel gebruik van voertuigen verwachten. Persoonlijk hoop ik vooral dat het goede verhaal van het eerste deel wordt doorgezet, maar ik vertrouw er eigenlijk op de EA hier wel raad mee weet.

Voorlopige conclusie
Battlefield: Bad Company 2 is simpelweg “bigger and better” en gaat dan ook zeker weer een heerlijke shooter worden. We kunnen zowel een leuke singleplayer als fantastische multiplayer verwachten. Het mooie is dat het tweede deel veel meer te bieden heeft dan het eerste deel. Zo kunnen we meer spelmodi, gameplay elementen, voertuigen en wapens verwachten. Ik hoop echter wel dat Electronic Arts snel wat informatie over de singleplayer vrij gaat geven, want alleen voor een multiplayer pre-order ik nog geen game.

Battlefield: Bad Company 2 ligt 5 maart voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC in de winkel.

  1.   
    Aftermath's avatar

    oh ik kijk hier zó naar uit 😳

  2.   
    ckerigon's avatar

    Ik kijk er ook zo naar uit 😀
    Kdenk dat ie beter als MW2 gaat worden!

  3.   
    Alias's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "Ik kijk er ook zo naar uit 😀
    Kdenk dat ie beter als MW2 gaat worden!"

    Persoonlijk vind ik dat je Battelfield en Call of Duty nog steeds niet met elkaar kan vergelijken, zijn beide first person shooters. Maar de opzet van de gameplay is bij beide series totaal anders.

    Ook al ben ik sinds CoD4 een CoD liefhebber kijk ik ook erg uit naar deze game. Komt ook voornamelijk door het “alles kan kapot” beeld wat er de hele tijd geschept word. Lijkt me in ieder geval een leuke game om naast CoD te spelen. 🙂

  4.   
    ttassal's avatar

    ik vind BC2 echt heel erg oppervlakkig. De maps lijken simpel gemaakt. 1 gebouw hier en daar. een straat. bijna lege straat met hier en daar wat geplaatst. en dat bij alle plekken. De maps zijn niet met moeite gemaakt. Bij MW2 is alles realistisch gemaakt. 8)

  5.   
    GameAC's avatar

    Bij gebrek aan een goede recente PC shooter heeft Battlefield alle kans om heel goed te verkopen. Gekoppeld met MoH in het najaar en EA heeft de PC shooter markt ferm in handen.

  6.   
    PixelShooter's avatar

    😮 Je kan door muren schieten en daar dan door kijken, gaten in de weg, kortom: realisme!

    Hier wacht ik nu eens echt op! Ik heb MW2 ook, maar speel er eigenlijk amper op. SP is uit, MP wordt saai. Spawn, schiet, dood, direct opnieuw spawn. Teamplay 0,0. Maar het heeft ergens toch nog wel iets. Battlefield en Call of Duty kan je dan ook niet echt met elkaar vergelijken.

  7.   
    Koen45's avatar

    Battlefield is altijd al goed geweest in een strijd maken van voertuigen.

    Dit word echt een topper. 🙂 Maar beter dan MW2? Idk.

  8.   
    LittleRemco01's avatar

    Tot nu Toe Nog Even Battlefield 1943 Spelen . Daarop Zeggen ze Dat De Demo Snel Zal Komen Kijk er Naar uit 🙂

  9.   
    DutchFreeze's avatar

    ttassal schreef, "ik vind BC2 echt heel erg oppervlakkig. De maps lijken simpel gemaakt. 1 gebouw hier en daar. een straat. bijna lege straat met hier en daar wat geplaatst. en dat bij alle plekken. De maps zijn niet met moeite gemaakt. Bij MW2 is alles realistisch gemaakt. 8) "

    Waarom denk je dat de straten schoongeveedt zijn, wat imo nog best meevalt hoor 8) ?
    Je moet er wel gaan rijden met je tank, zie dan maar eens door allerlei dingen te komen die in MW2 allemaal in de weg zitten. Bf BC2 gaat om de gameplay in de gebouwen en niet zozeer om de gevechten op straat, althans niet te voet. Dan maak je geen schijn van kans tegen al die tanks e.d.

  10.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ttassal schreef, "ik vind BC2 echt heel erg oppervlakkig. De maps lijken simpel gemaakt. 1 gebouw hier en daar. een straat. bijna lege straat met hier en daar wat geplaatst. en dat bij alle plekken. De maps zijn niet met moeite gemaakt. Bij MW2 is alles realistisch gemaakt. 8) "

    Alsjeblieft zeg. MW2 is saai hiermee vergeleken. je moet de vijanden eerst ontdekken voordat je ze dood kunt schieten. bij mw2 is dat de hele tijd aangegeven. bfbc heeft ook een veel groter slagveld en veel meer spelers online, dus laat ze dat eerst maar verbeteren bij infinity ward. en waar vergelijk je het mee MW2 met BFBC1, als deel 2 uitkomt vergelijk dan maar eens.

    een gebouw hier een gebouw daar bijnal lege straat. bij MW2 heb je alleen een gebouw en daar moet je het mee doen. met 18 man. yeeey 😆

  11.   
    THE-DUTCH-GUY's avatar

    wil ik hier 60 euro voor geven (den denk) jazeker als je dat niet doe ben je gestoord