2010 Fast Forward: Dante’s Inferno


Dante’s Inferno neemt je mee naar de meest gruwelijke cirkels van de hel. Hack & Slash met een bijzonder volwassen thema. Een opwarmertje voor God of War III of misschien een verrassende underdog voor 2010? Dat lees je in deze Fast Forward…

Een poging wagen
Dante’s Inferno is losjes gebaseerd op The Divine Comedy (de Goddelijke Komedie) van Dante Alighieri. In de game speel je Dante, een ridder ten tijde van de Derde Kruistocht. Als zijn vrouw Beatrice sterft wordt ze door Lucifer (de duivel zelf) gevangen en meegenomen naar de Hel, in plaats van dat ze naar de Hemel gaat. Als Lucifer namelijk trouwt met iemand die voor de Hemel bedoeld is, kan hij uit de Hel ontsnappen en nog een poging wagen om de troon van God over te nemen. Dante gaat zijn geliefde achterna, door de negen cirkels van de Hel, om met Lucifer af te rekenen en te proberen om Beatrice naar de Hemel te krijgen.

Op deze manier begin je aan een Hels avontuur door negen cirkels. Je begint in Limbo, waar allemaal gekwelde zielen en ongedoopte kinderen hun lot afwachten, tot je uiteindelijk het gevecht met Lucifer aangaat in de laatste cirkel, Treachery (verraad). Kortom, een bijzonder volwassen thema…

Vette vijanden
Volwassen is de game zeker, want je kunt je alvast voorbereiden op ongekend brute, extreme, lompe en vooral bloederige actie. Mensen die de demo al hebben gespeeld, hebben kunnen zien dat Dante aan het begin van de game afrekent met De Dood en zijn vlijmscherpe zeis afpakt. Daarmee ga je vervolgens heel veel dood en verderf zaaien tegen allerlei verloren zielen, demonische wezens en zelfs verdoemde kinderen. De game heeft niet voor niets een 18+ label gekregen.

Elke cirkel van de hel heeft een eigen thema en zodoende zijn er ook vijanden gebaseerd op de verschillende thema’s. Zo zijn er in de cirkel Gluttony hele logge, vette vijanden die zeer chemische kotsbuien hebben en kom je in de cirkel Lust weer bekende personages tegen zoals Helena van Troje, Cleopatra en Achilles. Allemaal mensen die in hun leven bevangen zijn geweest door liefde en lust.

[SCREENSHOTS]

Overeenkomsten
Het grote gevaar van een game als Dante’s Inferno is overduidelijk de overeenkomsten met reeds bestaande toppers uit het hack&slash-genre. God of War is hier natuurlijk het makkelijkste voorbeeld van. In Dante’s Inferno krijg je ook te maken met grote level bosses, ‘orbs’ voor gezondheid en speciale aanvallen, quick time events, lompe wapens en zo kunnen we nog wel even doorgaan met vergelijken. Het zal erg moeilijk worden om Dante’s Inferno niet als een God of War-kloon te zien, maar dat hoeft zeker geen slecht iets te zijn als men van Dante’s Inferno een goed gepolijste en afwisselende game weet te maken.

Voorlopige conclusie
Dante’s Inferno is na Darksiders en Bayonetta de volgende veelbelovende hack&slash-game voor 2010. Het verhaal van Dante, de negen cirkels van de hel en de diverse achtergronden van bekende personages zorgen voor een eigen sfeer en moeten ervoor zorgen dat dit niet zomaar een kloon van God of War wordt. Begin februari weten we of Visceral Games geslaagd is in het opzetten van een nieuwe franchise met een eigen gezicht. Ik heb er in elk geval ontzettend veel zin in.

Dante’s Inferno verschijnt op 12 februari voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation Portable.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Demo is vet, zeker ook 1 van de games om naar uit te kijken ! 8)

  2.   
    booster666's avatar

    Die demo was echt goed!
    Nu vraag ik me af of ik deze moet kopen of wachten op God of War III? 😕

  3.   
    GameAC's avatar

    God of War III lijkt veel, veel, veel beter te worden.

  4.   
    ChielB's avatar

    Maar het is vooral heel anders qua setting. Als je gewoon van het genre houdt kan je met beide games natuurlijk een prima tijd beleven. 🙂

  5.   
    Ken2BE's avatar

    De demo was zeer vet.Trekt natuurlijk wel veel op god of war maar nu heeft de xbox ook 😀 een vette hack en slash.

  6.   
    cookymonster's avatar

    Hier ga ik echt van houden. 😛

  7.   
    JonsoN's avatar

    De demo vandaag even gespeeld, en hij was inderdaad wel leuk:) Misschien mijn volgende aankoop?:lol:

  8.   
    MaTriX's avatar

    Demo was idd erg leuk en deze komt er zeker.

  9.   
    sebasiske's avatar

    deze game moet ik hebben dit is een vette game .
    in februari dante’s en in maart dan GOW 3 dat word lekken gamen