2010 Fast Forward: Napoleon: Total War

In maart van 2009 kwam Empire: Total War uit en deze game wist mij gigantisch te verrassen. De grote veldslagen met kanonnen, zwaarden, bajonetten en geweren deden mij goed en daarnaast sleepte de game je mee tot het einde. Ten eerste is daar de gigantische schaal van de game, die ook nog eens ondersteund wordt door de heerlijke graphics en motion capturing. Wat ik persoonlijk ook fantastisch vond was de keuze om met de Nederlanders uit de VOC-tijd te spelen. Dit laatste is helaas weggevallen in het aanstaande Napoleon: Total War, maar dat betekent nog niet dat de game minder zal worden.

Vive la France
Napoleon: Total War zal zich uiteraard richten op onze kleine Franse Keizer met dezelfde naam als de game. Spelers zullen uit meerdere landen kunnen kiezen, maar dan komen ze minder goed uit de verf. De Franse campagne is namelijk de meest uitgebreide en daar draait de game in feite om. Dit deel zal veel meer lineair verlopen en je zult dan ook beginnen in de tijd van Napoleon zijn jongere jaren. In tutorialvorm zul je de game leren kennen waarbij wederom de grote landkaart, land- en zeegevechten de belangrijkste elementen zijn, waarbij de kaart fungeert als economisch systeem en de gevechten je van nieuw land voorzien.

Er is dus eigenlijk niet zo heel veel nieuws onder de zon met Napoleon: Total War. Niet gek ook, aangezien Empire: Total War nog geen jaar in de winkels ligt. De nieuwe game is gewoon helemaal aangepast aan het leven van Napoleon. Dit brengt overigens nog een verandering met zich mee. Waar je eerder in stappen van zes maanden door ging, zul je nu stappen nemen van twee weken. Deze stappen zijn inderdaad beduidend kleiner en de reden hiervoor is de leeftijd van Napoleon. Hij is namelijk slechts 51 jaar oud geworden en met stappen van zes maanden zou dit betekenen dat je zo door zijn leven heen bent. Je zult dus gevoelsmatig ook veel minder snel groeien qua economie en land.

[SCREENSHOTS]

Vive l’eau
Wees niet bang dat je het leven van Napoleon precies na zult spelen. Sommige veldslagen die Napoleon verloren heeft in het echte leven zijn wel degelijk te winnen in de game. Daarnaast zijn de veldslagen op zee een stuk verbeterd ten opzichte van Empire en dat was eerlijk gezegd wel nodig ook. Schepen krijgen nu de mogelijkheid om zichzelf te repareren en dat geeft je als speler net iets meer tijd om een goede tactische beweging in te zetten.

Buiten deze veranderingen ligt het niet in de lijn van mijn verwachtingen dat er heel veel nieuws zal gebeuren. Dit geeft overigens niet, want de basis is fantastisch en nu krijgen we gewoon een ander perspectief te zien. Toch hoop ik wel dat er nog een verrassing achter de horizon schuilt, want een release van een nieuwe game binnen het jaar is misschien wel erg kort. We zullen snel zien.

Napoleon: Total War verschijnt in februari 2010 voor de PC.

  1.   
    nurie's avatar

    empire was buggy en me erg tegengevallen

  2.   
    Czone's avatar

    Vroeg iemand om de definitie van uitmelkerij?

  3.   
    Aftermath's avatar

    nurie schreef, "empire was buggy en me erg tegengevallen
    "

    ja en de graphics vond ik ook niet echt top. gameplay was ‘oke maar dat was het dan ook wel weer

  4.   
    Wouter's avatar

    Czone schreef, "Vroeg iemand om de definitie van uitmelkerij?"

    Hoezo uitmelkerij. Ze doen Total War series elke keer in een ander tijdperk. Je had Shogun, Rome, Medieval, Empire en nu Napoleon. Napoleon is weliswaar in ongeveer de zelfde eeuw als Empire. Ik zie het meer als een uitbreiding dan een compleet nieuwe game, maar er zijn zeker wel gave veranderingen.

  5.   
    Cirdan's avatar

    L0wRideR schreef, "

    ”nurie” schreef, "empire was buggy en me erg tegengevallen
    "

    ja en de graphics vond ik ook niet echt top. gameplay was ‘oke maar dat was het dan ook wel weer"

    wtf.. waar praten jullie over? Buggy? Nu nog? We zijn 1 jaar verder en alle bugs waren na 2 weken al zo goed weg.
    Graphics niet echt top? Sorry hoor, maar ik had een PC van 1200 euro nodig om alles op ultra high te kunnen spelen hoor en om 2000 man te sturen.

    Mare ontopic,

    Deze deel van Total War komt mooi in mijn collectie terecht 🙂

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Lijkt me leuk, plus ik hoop toch stiekem dat ze een Total War rond de eerste of tweede Wereld Oorlog gaan maken dat zou pas tof zijn.

  7.   
    Disnoxxio's avatar

    oh. wat heb ik toch weer zin in deze game 😉 altijd leuk deze genre games

  8.   
    Bremster's avatar

    Ik vond empire toch iets te eentonig dus denk dat ik deze maar ga skippen. Geef mij maar een goede shooter 😉

  9.   
    Codename_black's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Lijkt me leuk, plus ik hoop toch stiekem dat ze een Total War rond de eerste of tweede Wereld Oorlog gaan maken dat zou pas tof zijn. "

    Eerste wereldoorlog gaat wel, maar de tweede wereldoorlog moeten ze wel heel goed gaan uitwerken aangezien het echt een bliksem oorlog was.

  10.   
    GraveDevil's avatar

    Czone schreef, "Vroeg iemand om de definitie van uitmelkerij?"

    Die kan jij beter even opzoeken denk ik. Iets wordt pas uitgemolken als er binnen een korte periode heel veel delen worden gemaakt, alleen omdat het goed verkoopt. Dat is niet het geval bij Total War, want dan was er in de tussentijd wel meerdere aankondigingen of releases geweest.

    Codename_black schreef, "Eerste wereldoorlog gaat wel, maar de tweede wereldoorlog moeten ze wel heel goed gaan uitwerken aangezien het echt een bliksem oorlog was."

    Wo II gaat niet, alleen al door de manier van vechten toendertijd. Wo I zal misschien ook nog wel kunnen, maar lastig. Voor de Eerste Wereldoorlog moest oorlog er mooi uitzien (ja, klinkt heel vaag). Dit hield in dat er mooie uniformen waren, en ze in hun formaties bleven. Stond je vooraan in de formatie, was je de lul en ving je de kogels op. Pas in Wo I kwam camouflage en werd er niet meer op die manier gevochten. Ik denk dat het concept van Total War dus alleen gebruikt kan worden met oorlogen die zich afspeelde voor 1900.

  11.   
    RemcoM94's avatar

    GraveDevil schreef, "

    Wo II gaat niet, alleen al door de manier van vechten toendertijd. Wo I zal misschien ook nog wel kunnen, maar lastig. Voor de Eerste Wereldoorlog moest oorlog er mooi uitzien (ja, klinkt heel vaag). Dit hield in dat er mooie uniformen waren, en ze in hun formaties bleven. Stond je vooraan in de formatie, was je de lul en ving je de kogels op. Pas in Wo I kwam camouflage en werd er niet meer op die manier gevochten. Ik denk dat het concept van Total War dus alleen gebruikt kan worden met oorlogen die zich afspeelde voor 1900. "

    klopt opzich wel maar WoI en WoII zouden ook wel kunnen alleen moet je dan het een en ander aanpassen

    maar k ga deze wel kopen denk k 🙂

  12.   
    olivierboel's avatar

    lijkt me wel cool

  13.   
    GraveDevil's avatar

    ”13remco13″ schreef, "
    klopt opzich wel maar WoI en WoII zouden ook wel kunnen alleen moet je dan het een en ander aanpassen

    maar k ga deze wel kopen denk k :)"

    Zodanig aanpassen dat je een Company of Heroes krijgt zonder dat je een bassis bouwt. Dat is niet het Total War gevoel, of wel? 🙂

  14.   
    nurie's avatar

    Cirdan schreef, "

    ”L0wRideR” schreef, "[quote=”nurie”].."

    ja en de graphics vond ik ook niet echt top. gameplay was ‘oke maar dat was het dan ook wel weer"

    wtf.. waar praten jullie over? Buggy? Nu nog? We zijn 1 jaar verder en alle bugs waren na 2 weken al zo goed weg.
    Graphics niet echt top? Sorry hoor, maar ik had een PC van 1200 euro nodig om alles op ultra high te kunnen spelen hoor en om 2000 man te sturen.

    Mare ontopic,

    Deze deel van Total War komt mooi in mijn collectie terecht 🙂

    [/quote]

    maakt het uit dat je comp duur moet zijn wil je goede graphics hebben, Medieval II was bijna mooier in graphics dan Empire. en ik kocht Empire 2 maanden na de release, en als nog konden de soldaten niet normaal over een hekje springen, de paarden wouden niet enz enz. toch heb ik me ermee vermaakt maar minder dan Medieval II

  15.   
    swfan's avatar

    Ik heb Empire niet gespeeld, de demo liep direct vast en had toen niet het idee dat ik hem wilde spelen. Ik zal hem dit jaar waarschijnlijk wel kopen, gewoon om te kijken of ik het leuk vind. Want het vechten in de 17e eeuw en met NL lijkt me erg leuk. Maar dan zal deze Napoleon toch nog wel even op zich laten wachten. En hopen voor de mensen die hem graag willen dat ze hem nu direct vanaf het begin goed afleveren.

    Ik denk niet dat er zo snel een WOI of WOII komt van Total War. Dan zullen ze veel moeten omgooien. Het principe in TW serie is dat de troepen tegen over elkaar staan, Bij WOII is dit helemaal niet meer het geval. Het vechten gaat op een hele andere manier, en ik denk dat het lastig word om dan nog een TW er van te maken. De gevechten waren niet meer met 10.000 man op 1 groot veld. Maar veel meer in de steden. En met tanks ben je als infanterie kanonnenvoer, nog meer dan met gewone kanonnen
    WOI wordt hem ook niet want dat was een oorlog die te snel vastliep. Er zijn niet voor niets zoveel loopgraven in België en Frankrijk, men groef zich in. En dan is er geen tactisch voordeel. Want het enigste om terrein te winnen was door al je mannen op het open veld te zetten en hopen dat je meer had dan je tegenstander zodat je zijn loopgraaf kon pakken. Er zijn niet voor niets zo weinig spellen over WOI, het is een te ”saaie” oorlog voor shooters en voor RTS. (alleen in bij Empire Earth kon het leuk zijn, maar dan vocht je niet zoals in WOI, alleen met materieel van die tijd)

  16.   
    Pack Leader's avatar

    Czone schreef, "Vroeg iemand om de definitie van uitmelkerij?"

    Zeg dat maar tegen EA. zoals The Sims , NFS & Fifa? En hier zit wel een idee achter, ze werken gewoon steeds verder naar het heden toe, (Net zoals Age of Empires dat ook deed/doet). Kan ze geen ongelijk geven 😉 .