Sony stelt motion controller uit; concurrentie met Microsoft

De motion controller van Sony voor de PlayStation 3, die mogelijk ‘Arc’ gaat heten, stond oorspronkelijk voor een release dit voorjaar. Echter, Sony Computer Entertainment (SCE) heeft vandaag weten te melden het apparaat uit te stellen. De releasedatum wereldwijd is verschoven naar dit najaar.

    “We have decided to release the Motion Controller in fall 2010 when we will be able to offer an exciting and varied line-up of software titles that will deliver the new entertainment experience to PS3 users.”

Kaz Hirai, de baas van SCE, geeft als reden dat Sony genoeg softwarematige content aan wil bieden als de motion controller in de winkels komt te liggen. Momenteel vindt Sony dat er dus een te kleine line-up is om de ‘Arc’ te releasen.

Nu de motion controller in het najaar zal verschijnen, is de concurrentie met Microsoft, die met Project Natal komt, een stuk groter. De release van Natal staat namelijk ook voor dit najaar.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik vind dat hele Motion Controller helemaal niks
    Als ik zoiets wil koop ik wel een Wii. 8)
    (Nintendo is tenslote Pro als het om dit soort hardware gaat)

  2.   
    Deja Vu's avatar

    Nu de motion controller in het najaar zal verschijnen, is de concurrentie met Microsoft, die met Project Natal komt, een stuk groter. De release van Natal staat namelijk ook voor dit najaar.

    Hmmm, toeval of …?

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Als ik eerlijk mag zijn vindt ik Sony Motion controller (Arc) helemaal niks, lijkt net of ze in de voetsporen van de Wii willen lopen, dual shock is daar in tegen wel weer een leuke toevoeging. En het 2de minpunt is de controller, ik zie me echt niet met zoon lelijke controller achter de ps3 staan, lijkt net een of andere toverstokje. Mijn keuze gaat naar Project Natal, want daar gaat het nog een paar stapjes verder. Geen controller, gezicht herkenning, voice herkenning, en ga zo maar door 🙄

  4.   
    supergrunt's avatar

    wtf? ik ruik een beetje angst bij sony.
    sukkels natal rulezz en sony ja ze willen gewoon geen geld verdienen

  5.   
    Ika Q's avatar

    Zowel de Wii, Arc en Natal doen niks specials. Ze hebben allemaal iets gemeen, een apparaat dat bewegingen oppakt. PS2 had dit al eerder en nu is het ineens, omg Sony is fucked. En trouwens Natal is niks meer dan een Wii hack. Johnny Chung Lee anyone ?

  6.   
    najreteip's avatar

    Ika Q schreef, "Zowel de Wii, Arc en Natal doen niks specials. Ze hebben allemaal iets gemeen, een apparaat dat bewegingen oppakt. PS2 had dit al eerder en nu is het ineens, omg Sony is fucked. En trouwens Natal is niks meer dan een Wii hack. Johnny Chung Lee anyone ?"

    Misschien moet je je een beetje beter informeren voordat je zoiets zegt! Natal en wii werken op TOTAAL verschillende manieren! Natal gebruikt infrarood en geluidsherkenning etc… en is in staat om in de diepte te zien (ook daarom dat het geen playstation camera ding( 😛 ) rip-off is.Sony’s controller zou trouwens veel accurater zijn dan de wiimote.

  7.   
    JonsoN's avatar

    De playsatation wordt gewoon de vernieuwde Wii met super Graphics, Wat Xbox van plan is moeten ze eerst nog maar is goed uitwerken, ik heb er helemaal geen vertrouwen in.. Het komt er gewoon op neer dat Nintendo nu eigenlijk keihard genaaid wordt door Sony..

  8.   
    game_expert's avatar

    Bende !

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    JonsoN_λ schreef, "De playsatation wordt gewoon de vernieuwde Wii met super Graphics, Wat Xbox van plan is moeten ze eerst nog maar is goed uitwerken, ik heb er helemaal geen vertrouwen in.. Het komt er gewoon op neer dat Nintendo nu eigenlijk keihard genaaid wordt door Sony.."

    Ja idd kijk de wii kwam gelijk met dit en sony en microsoft hebben even gewacht, Je kan zomedeen gamen op de ps3 en 360 met gewoon met de controller of met de arc of project natal je kan kiezen.

    De ps3 is idd een verbeterde versie van de wii controller en ben er ook wel benieuwd naar, Maar wat je zegt over de 360 project natal heb je zeker nog niet wat filmpjes gezien goed ervan. Je kan gewoon dingen geven richting de camera pakt die gozer het op je scherm en weet wat er op staat das echt wel wat moois, Maar ik ben wel benieuwd hoe ze het in games gaan toepassen.

  10.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    supergrunt schreef, "wtf? ik ruik een beetje angst bij sony.
    sukkels natal rulezz en sony ja ze willen gewoon geen geld verdienen"

    ga toch weg. die kut xbox, met zn natal. kun je weer niks anders roepen. hoe dan ook al die motion controllers zuigen en het is allemaal kinderachtig. 8)
    zowel voor sony als voor microsoft een echt dieptepunt. hopelijk leren ze van hun fout die ze nog moeten maken.

  11.   
    Deja Vu's avatar

    gameshark schreef, "

    ”supergrunt” schreef, "wtf? ik ruik een beetje angst bij sony.
    sukkels natal rulezz en sony ja ze willen gewoon geen geld verdienen"

    ga toch weg. die kut xbox, met zn natal. kun je weer niks anders roepen. hoe dan ook al die motion controllers zuigen en het is allemaal kinderachtig. 8)
    zowel voor sony als voor microsoft een echt dieptepunt. hopelijk leren ze van hun fout die ze nog moeten maken."

    Fanboys.. 🙄

  12.   
    Fawaka-W's avatar

    kep zon filmpje gezienvan die arc (youtube) maar het ziet er best goed uit!

    Je kan dus uiterst precies werken (woorden schrijven)
    en hij ziet WEL diepte.

    als je je mote naar voren beweegd dan steel je bijv met een zwaard.

    maaar ik zal het zelf niet halen.

    ben zelf van het ”normaal” gamen. heb 1x de fout gemaakt om een Wii te kopen. en ga die niet nog een x maken.