Makers Bioshock werken aan XCOM

2K Marin, de studio die ons eerder al Bioshock bracht, gaat aan de slag met een nieuwe versie in de klassie X-COM serie. De game zal door het leven gaan als XCOM en volgens 2K Games combineert het de strategische basis van de franchise met een zeer spannende verhaallijn tot een intense en unieke first-person shooter.

In XCOM speel je een FBI-agent die een groeiende buitenaardse dreiging moet identificeren en elimineren. Je dient strategische risico’s te nemen en het eerste-persoons perspectief zorgt voor een hoge mate van spanning en angst als je de actie induikt. 2K president Christoph Hartmann vertelde:

    “With BioShock 2, the team at 2K Marin proved themselves as masters of first-person, suspenseful storytelling, and with XCOM they will re-imagine and expand the rich lore of this revered franchise.

    Players will explore the world of XCOM from an immersive new perspective and experience first-hand the fear and tension of this gripping narrative ride.”

XCOM is in ontwikkeling voor de PC en Xbox 360. Een releasedatum heeft de game nog niet.

  1.   
    gragon3's avatar

    Kan niet anders dan goed worden! Jammer geen PS3, maar gelukkig wel PC 🙂

  2.   
    MaTriX's avatar

    Ben benieuws en ja erg jammer voor de PS3, kep zelf beide consoles maar vind het altijd erg jammer dat het voor een bepaalde console niet komt.

  3.   
    Paus's avatar

    Ik heb een grote liefde voor alle XCOM delen van vroegah! Hasbro had al eerder het plan om een 1st person te maken. Helaas werd het project afgeblazen: http://www.youtube.com/watch?v=aNwJmMcImcU

    Hoop dus echt dat ze het dit keer goed oppakken, maar met de maker van Bioshock kan dat bijna niet anders 😉

  4.   
    Tadao's avatar

    Hm… Xcom klinkt bijna als men-in-black? xD

  5.   
    RinusReetRidder's avatar

    Goede ontwikkelaar dus daar heb ik wel vertrouwen in 8)

  6.   
    NightHawk's avatar

    Waarop niet turn-based zoals vroeger? Waren, wat zeg ik, het zijn gwn echt zalige games! Ach ja, kheb wel vertrouwen in 2k

  7.   
    GameAC's avatar

    Weer een FPS. De kans dat het zich zal onderscheiden is klein.

  8.   
    JESPH3's avatar

    ben benieuwd hoop dat er een bioshock sfeertje in zit! 😛

  9.   
    Omega Supreme's avatar

    Niet echt een orgineel verhaal. Maar 2K is vet dus: Kom maar op.