Insomniac Games start samenwerking met EA en werkt aan multiplatform game

Ontwikkelaar Insomniac Games, onder andere bekend van de exclusieve PlayStation-series Ratchet & Clank en Resistance, heeft aangekondigd dat het bedrijf een nieuwe weg gaat volgen. De ontwikkelaar heeft zich namelijk aangemeld bij het EA Partners-programma en gaat daar aan een nieuwe game voor de Xbox 360 en PlayStation 3 werken. We hoorde eerder al via geruchten over dit nieuwtje en nu blijkt het dat deze geruchten dus de waarheid zijn.

Ted Price, oprichter van Insomniac, zei het volgende over de nieuwe koers die het bedrijf gaat volgen:

    “Door samen te werken met EA Partners kunnen we onze games uitbrengen voor meerdere gameplatformen en toch intellectueel eigendom behouden. We zijn enorm enthousiast dat we Insomniac nu kunnen introduceren bij een nieuwe groep gamers en onze loyale fans kunnen blijven verrassen met nieuwe, bijzondere games.”

Het bedrijf liet verder ook weten dat er nog steeds een goede verstandhouding met Sony is en de liefhebbers van de Ratchet & Clank- en Resistance-serie niet bang hoeven te zijn dat ze nooit meer iets van deze series zullen horen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om meer over het nieuwe project van Insomniac te horen en naar alle waarschijnlijkheid zal dit op de E3 gaan gebeuren.

  1.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Als ze ook wat voor de pc laten uitbrengen. Ik verwacht natuurlijk geen pc exclusieve. Maar ingeval wel mogelijkheid tot pc ports voor hun games.

  2.   
    Kpyne's avatar

    Insomniac + PC = Niet wat ik van Insomniac verwacht. keep dreaming 😉
    Zal het een hele nieuwe IP worden?

  3.   
    MaTriX's avatar

    Nice ben benieuwd wat het ons gaat geven 🙂

  4.   
    Daniel Z's avatar

    Heel erg zonde. Weer een exclusive ontwikkelaar weg >_>.

  5.   
    NightHawk's avatar

    Ik ben benieuwd naar de nieuwe game, ik hoop iets totaal anders dan Resistance of Ratchet & Clank want daar zitten ze bij Sony toch ff mee vast vind ik.