Eind dit jaar duidelijkheid over Westerse release The Last Story

Een van de meest veelbelovende RPG’s van dit jaar is waarschijnlijk The Last Story, een exclusieve game voor de Nintendo Wii, maar de vraag is helaas nog of dit Japanse pareltje ook het Europese continent aandoet. Eerder deze week gingen er geruchten dat we eind deze maand meer zouden horen over een eventuele lokalisatie van het spel, maar dat blijkt een misverstand. Ontwikkelaar Mistwalker vertelde het volgende over The Last Story:

“You will find out (if it’s for JPN or US release) by the end of this year”
Het is dus nog steeds onzeker of het spel ook onze richting op zal komen, maar eind dit jaar horen we meer over het lot van de Wii-titel. Terwijl we geduldig afwachten kun je hier nogmaals de eerder deze week uitgebrachte eerste beelden van het spel bewonderen.


The Last Story is een RPG waarin de nadruk ligt op menselijke emoties. Het avontuur begint in Ruli City, een stad gebaseerd op middeleeuwse Franse en Italiaanse steden. Wanneer je in het bezit bent van een schip is het mogelijk om naar andere plekken te varen en zo andere uitgestrekte gebieden te verkenne. The Last Story wordt ontwikkeld door Mistwalker, bekend van Blue Dragon en Lost Odyssey, met aan het roer Hironobu Sakaguchi, de bedenker en maker van Final Fantasy. Japan kan de RPG eind dit jaar in hun winkelschappen verwachten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren