Football Manager 2011 onthuld inclusief eerste details

SEGA heeft zojuist Football Manager 2011 aangekondigd voor de PC en Mac, met een spin-off genaamd Football Manager Handheld 2011 voor de PlayStation Portable. De game moet nog voor de kerstdagen van dit jaar in de winkels liggen. Samen met deze aankondiging werden ook de eerste details onthuld.

Football Manager 2011 kent real-time contractonderhandelingen, een vernieuwd trainingssysteem en uiteraard de nodige verbeteringen aan de match engine, voor nog realistischere wedstrijden. Er is in de game ook een nieuwe “wedstrijdvoorbereiding” aanwezig bij de training, zodat managers specifieke opdrachten kunnen uitdelen waar het team zich op moet richten in aanloop naar een wedstrijd. Ook zijn er meer basic trainingsschema’s voor spelers toegevoegd en 14 verschillende, persoonlijke vaardigheidsgebieden waar je jouw spelers op kunt laten focussen.

Op het visuele gebied kent Football Manager 2011 ook de nodige vernieuwingen, zoals ruim 100 nieuwe animaties voor de 3D match engine, meer emoties voor spelers, nieuwe spelersmodellen, nieuwe stadions, verbeterde textures voor de grasmat, verbeterde lichteffecten, avondwedstrijden en meer manieren waarop spelers juichen na het scoren van een doelpunt.

Op het gebied van media en contractbesprekingen is de game ook vernieuwd, zodat managers beter op de hoogte kunnen blijven van alle gebeurtenissen die in hun voetbalwereld aan de orde zijn. Tijdens contractonderhandelingen krijg je te maken met verschillende typen spelersmakelaars, elk met een eigen persoonlijkheid en zodoende vereisen de diverse makelaars dan ook een verschillende aanpak.

Ten slotte is ook de door de community het meest gevraagde feature in de game verwerkt: dynamische league-reputatie. Dit houdt in dat als jij met een club uit een minder vooraanstaande competitie goed presteert, dat dan niet alleen jouw club meer aanzien krijgt, maar ook de hele competitie. Op deze manier zullen grote sterspelers eerder geïnteresseerd zijn om in jouw competitie of zelfs voor jouw club te spelen.

  1.   
    toeter83's avatar

    Vet hoor
    eindelijk dat dynamische league reputation system

  2.   
    nuclearnemo's avatar

    Veet…kan niet wachten:)…maar…voor kerst?…das wel erg laat…normaal komt football manager toch rond september/oktober uit?

  3.   
    GameAC's avatar

    De perfecte game wordt nog beter. Kan niet wachten.

    nuclearnemo schreef, "Veet…kan niet wachten:)…maar…voor kerst?…das wel erg laat…normaal komt football manager toch rond september/oktober uit?"

    Release staat voor 29 oktober.

  4.   
    Mrn.'s avatar

    Er bestaat geen beter spel dan dit! Kan niet wachten, mijn jong! 😀