Sony werkt mogelijk aan PlayStation Android-telefoon

Gamen op een Android-telefoon lijkt binnenkort een stuk populairder te gaan worden, want de mensen van Engadget melden namelijk dat Sony Ericsson bezig is met een nieuwe telefoon waarbij gamen een grote rol speelt. Het apparaat laat zich omschrijven als een combinatie van de Samsung Captivate en de PSP Go. Met andere woorden: het is een telefoon die je kunt uitschuiven en waar normaal een toetsenbord zou zitten, kom je nu game controls tegen. Een D-pad zou aanwezig zijn en in plaats van een joystick voegt men een lang touch pad toe voor analoge besturing.

Qua gamen zou deze op Android 3.0 gebaseerde telefoon visuele prestaties leveren die in de buurt van de PlayStation Portable komen. Verdere technische details zijn vooralsnog speculaties en geruchten, maar voor wat vermoedens over onder meer het beeldscherm en het uiterlijk, kan je terecht op deze site.

Ter illustratie van deze nieuwe telefoon heeft Engadget onderstaande afbeelding gemaakt. Dit is uiteraard geen officiële foto of iets wat per definitie op het uiteindelijke design gaat lijken, maar het is gemaakt om een beetje een idee van het ontwerp te krijgen. De telefoon zou zelfs al eind dit jaar kunnen worden uitgebracht, al is dit vooralsnog ook slechts een gerucht. Android 3.0 wordt als besturingssysteem in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht, dus dat zou goed samenvallen met de launch van deze nieuwe telefoon.

  1.   
    tebannet's avatar

    Vet. maar ik game toch liever op mijn ps3 😳

  2.   
    Moon-Hero's avatar

    Ik hoop een PS1-emulator dat zou zo gaaf zijn!

  3.   
    FRENZY 14's avatar

    leuk speelgoedje, maar niks voor mij, zit liever met mijn ps3 achter mijn breedbeeld tv 🙂

  4.   
    sthij's avatar

    cool alleen zal wel een gigantische hoge prijs aanzitten 😛

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”FRENZY 14″ schreef, "leuk speelgoedje, maar niks voor mij, zit liever met mijn ps3 achter mijn breedbeeld tv 🙂 "

    idd vind ik ook

  6.   
    nickykolkie's avatar

    wel vet maar ik heb al een android telefoon 😛

  7.   
    PixelShooter's avatar

    Aha =D

    Ik heb nog steeds geen smartphone (of iets dergelijks met ’n touchscreen, m’n huidige gsm werkt nog steeds, dus waarom ook?) + ik speel wel graag op m’n PSP, dus waarom niet?

    In het originele artikel:

    Games will be graphically in the range of PSX or PSP games, meaning true 3D gaming is headed to Android. Titles currently being shown off seem to be focused around some older PSX as well as new PSP offerings, with God of War, Call of Duty: Modern Warfare, and LittleBigPlanet possibly on tap, and future plans for titles which incorporate augmented reality features.

    Deze telefoon ligt dus in ‘the range’ van de huidige PSP, ze zijn dus gewaagd aan elkaar. Blijkbaar zelfs nog meer aangezien al die games uitkomen en ze spreken over true 3D gaming? 😀

  8.   
    Free Roamer's avatar

    leuk maar ik heb al een psp en zo een gsm zal te duur worden voor mij 😀

  9.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    vet maare nee bedankt

  10.   
    JonsoN's avatar

    Super!, hopelijk zijn er providers die een leuk abbonementje aan weten te bieden! 8)

  11.   
    soldierarjan's avatar

    super idee nu moet nog aan slaan maar ik hou wel bij me sony ericson x10

  12.   
    DeAdSeYe's avatar

    Moon-Hero schreef, "Ik hoop een PS1-emulator dat zou zo gaaf zijn!"

    Zover ik weet bestaat er al een ps emulator op een android. 🙄