Een kort overzicht van het leven van APB en het einde van Realtime World

De servers van APB gaan offline, dit wisten we vandaag al te vermelden. Een trieste gebeurtenis die wel wat extra aandacht kan gebruiken. Daarom hebben wij een korte korte ‘recap’ van wat er gebeurde rond Realtime Worlds, de ontwikkelstudio achter All Points Bulletin:

1 juli 2010: APB verschijnt na productie van ruim vijf jaar op de markt. Critici geven veelal aan dat het spel potentie heeft, maar stikt van de bugs en domme fouten. Ook het betaalsysteem bevalt veel spelers en reviewers niet, iets wat al een hoop angst creëert.

14 juli 2010: GamersNet.nl beloont de game met een acht en ziet de toekomst helder in, mits er nog even hard wordt gewerkt aan het tweaken van de overgebleven foutjes.

13 augustus 2010: Realtime Worlds raakt in financiële problemen en ontslaat ruim 60 werknemers, waaronder een hoop die jarenlang loyaal bij het bedrijf werkten.

17 augustus 2010: het bedrijf sluit in paniek de deuren van haar Amerikaanse kantoor. Slechts het hoofdkantoor in Schotland blijft nog. Toch besluit men weer een klein ontwikkelteam aan te nemen om MyWorld op te schaven voor een potentiële koper.

24 augustus 2010: RTW geeft aan ruim 130,000 APB-spelers te hebben, dat geeft het bedrijf even hoop. Maar zelfs met deze cijfers blijkt niemand geïnteresseerd te zijn in het kopen van APB.

26 augustus 2010: Veel ontslagen werknemers van RTW klagen her en der over cruciale fouten die de leiding van Realtime Worlds destijds maakte. Razernij en vele vuile woorden richting de opperbazen vullen blogs en forumposts van ex-ontwikkelaars.

8 september 2010: Een anonieme koper ziet heil in de game genaamd MyWorld van Realtime Worlds. MyWorld is de deur uit en APB wil nog steeds niet verkopen.

16 september 2010: APB.com en haar forums komen offline te liggen. Enkele overgebleven community managers van Realtime Worlds laten de spelers weten dat het gedaan is met APB via Twitter en andere media. Sommigen zagen het aankomen, anderen zijn voornamelijk bedroefd. Het spel kan nog voor een kleine 24 uur gespeeld worden door de liefhebbers.

  1.   
    RockRoseNL's avatar

    ja het is hun eigen schuld ze hebben apb veels te vroeg uitgebracht 🙁

  2.   
    killingdj0's avatar

    enne als een player nou een pribvate server maakt waar de mensen op kunnen?

  3.   
    Cyart's avatar

    vind meer lullig voor die human avatar

  4.   
    Hitman047's avatar

    Het gerucht gaat dat Epic (gears of war) APB alsnog wil overkopen… dit hoeft dus nog niet het definitieve einde te zijn. 😉

  5.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ja maar ik denk dat het komt omdat 90% van de mensen niet geïnteresseerd is voor een maandelijkse betaling bij een FPS.

    Is het niet mogelijk dat de “Servers” in privé handen terecht komen dus dat spelers betalen om een server te huren.

  6.   
    Fox's avatar

    omfg daar gaat me geld =|

  7.   
    RoHoutje's avatar

    Hm. APB. Hm. 😉

  8.   
    viceroy's avatar

    Hehe.. Ik heb langer beta gespeeld dan dat de servers online waren. >,<

  9.   
    limsma's avatar

    zonde voor de mensen die het gekocht hebben

  10.   
    desxeon's avatar

    het is spijtig voor de mensen die het hebben gekocht. 🙁

  11.   
    PixelShooter's avatar

    Damn, kan dit zomaar? 2 povere maandjes online, en het is gedaan met spelen?!
    Ik herinner me nog een bericht over ’n zeker Halo spel dat nog in leven werd gehouden door ’n paar spelers die het onterecht vonden dat die versie al offline ging. Maar dat spel was dan ook al jaren(?) geleden uitgebracht… dit maar 2 maand?!!

  12.   
    bender's avatar

    erg zeker als je weet dat er 5 jaar aan gewerkt is.

  13.   
    SN0WIE's avatar

    DAMN dat is ook mn geld die weg gaat. EN WAAR GAAT MIJN GELD NU NAARTOE??? Ik wil et terug! 😕