Update: Firmware update 3.42 nu beschikbaar op PlayStation 3

Sony heeft net bekendgemaakt dat het nu mogelijk is om de nieuwste Firmware update 3.42 voor op de PlayStation 3 te downloaden. Normaal zou er een hele waslijst met kleine, of soms grote, dingen meegeleverd worden over wat de update allemaal inhoudt, maar daar is geen spraken van. Slechts deze omschrijving gaf John Koller, hoofd hardware marketing, mee:

A minor update to your PS3 system is now available via system software update v3.42 that includes additional security features.
Er gaan speculaties rond dat dit wellicht iets te maken zou hebben met het bericht enkele weken geleden over gehackte software van de PlayStation 3. Maar wees maar een brave burger en dank Sony voor het beschermen van je PlayStation 3 door het downloaden van de Firmware update.

Update:

Het lijkt er inderdaad op dat deze Firmware update bedoeld is om korte metten te maken met de hackers die een aantal weken geleden enkele dingen voor elkaar wisten te krijgen. Volgens een bericht van Exophase heeft de Firmware update 3.42 er namelijk voor gezorgd dat de PS Jailbreak, PS Groove, PSFreedom en andere soortgelijke programma’s, niet meer zullen werken.

  1.   
    XTR17's avatar

    Een goede update dan, dat die jailbreakers maar oprotten. Wel zowat een letterlijke vertaling van VG247, bron ook eens vermelden misschien?

  2.   
    xrage's avatar

    yeps jailbreak is er helemaal uit nu 😛

  3.   
    killerking's avatar

    Hartelijk bedankt voor het beschermen van mijn ps3, sony 😛

  4.   
    LightFasher's avatar

    Straks maar even binnen halen dan.

  5.   
    FRENZY 14's avatar

    vanavond maar ff doen dan….

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Idd ik haal hem ook vanmiddag binnen en ik hoop dat deze update eigenlijk gelijk start als iemand ze ps3 start als die netwerk functie krijgt.

  7.   
    MelvinK's avatar

    yep , wel fijn dat ze het tog tegen proberen te gaan maar ben bang dat sony tog te laat is 🙁
    aangezien die hackers die ps3 in hun pocket hebben op gebied van software, weten ze natuurlijk de volgende firmwares ook om te zeilen denk ik.

    dat ze maar eens snel met crossgamechat komen , w8 ik al 3 jaar op :(:(

  8.   
    XTR17's avatar

    MelvinK schreef, "yep , wel fijn dat ze het tog tegen proberen te gaan maar ben bang dat sony tog te laat is 🙁
    aangezien die hackers die ps3 in hun pocket hebben op gebied van software, weten ze natuurlijk de volgende firmwares ook om te zeilen denk ik.
    dat ze maar eens snel met crossgamechat komen , w8 ik al 3 jaar op :(:("

    Tegen de huidige jailbreak is volgens mij een simpele oplossing, namelijk eerst de software opstarten en dan pas de USB poorten.

  9.   
    RoHoutje's avatar

    Even op mijn PS3 zetten. 🙂

  10.   
    soldierarjan's avatar

    goed zo dat weer goed beveiligd is nu voorlopig tot weer kraken wat wel weer keer gebeurt

  11.   
    Fawaka-W's avatar

    mooi even doen dus.

    dit is eig voor mij de eerste keer dat ik totaal geen behoefte heb aan games downloaden.

    dit waarsch omdat online gaming toch een must is (wat vaak illegaal niet kan) , bluray disks en branders gewoon erg duur zijn en de games zijn gewoon fokkin groot om te downloaden.

    wel top van sony dat de ps3 nogsteeds niet helemaal gehacked is.(in tegenstelling tot de xbox en wii die gelijk in begin fases al ware gehacked).
    heeft dus toch voordelen om een compleet nieuw systeem te maken dat een geüpgrade bestaande.

  12.   
    Despence's avatar

    goed bezig met ps3 😀