Activision: Call of Duty multiplayer blijft gratis

Als het aan Activision ligt zullen gamers nooit hoeven te betalen om Call of Duty online te kunnen spelen. Bestuursvoorzitter Eric Hirshberg heeft dit onlangs bevestigd. Hij liet daarbij duidelijk weten dat dit ook geen optie zal zijn voor in de toekomst.

“Are we going to be charging for multiplayer? The answer is no. The experience you have out of the box, connecting with the online community to play Call of Duty is absolutely integral to the experience and we’ll never charge for that. It’s not going to be something we’ll attempt to monetize; it’s part of the package.”
Eerder dit jaar liet Bobby Kotick, bestuursvoorzitter van Activision Blizzard, gamers behoorlijk schrikken. Als het aan hem lag zou er voor de multiplayer namelijk per direct betaald moeten worden. Dit plan gaat dus niet door. Volgens analist Michael Pachter – hij voorspelde onder andere dat de verkopen van Call of Duty: Black Ops niet zo goed zouden lopen als die van zijn voorganger – is het verstandig dat Activision gamers niet laat betalen.
“Activision apparently worried that announcing multiplayer subscriptions before the launch of Black Ops would hurt sales. It’s likely that around 60 – 70% of the people who buy Black Ops do so to play online multiplayer, and a greater number of the first week purchasers. Even if Activision retained fully free online multiplayer, the mere mention of a ‘premium’ subscription service will tick off some consumers, and there might have been a backlash at the precise time that they needed to set records. They decided not to take that risk.”

  1.   
    N360Gamer's avatar

    En terecht!
    Je betaald al veel voor de game en voor de 360-bezitters betaal je ook nog voor xbox live gold-lidmaatschap, dat lijkt me wel eventjes genoeg. Daarbij zal het aantal gamers dat CoD online speelt hard dalen, zodra men moet gaan betalen voor de online functies. Dus het is niet alleen asociaal duur, maar ook niet lucratief genoeg voor activision.. ๐Ÿ˜‰

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Gelukkig zijn ze zo verstandig. Snap best wel tot gameontwikkelaars geld willen verdienen, maar maandelijkse kosten? Je moet het zo laag mogelijk houden voor de gamers, en als je toch nog geld wilt verdienen is Microtransacties of DLC best een goede optie mits het natuurlijk niet te duur is. Dan zouden ze meer met sponsors moeten gaan werken, niks is vetter als een Mc Donalds reclame bord compleet kapot te schieten. ๐Ÿ˜€

  3.   
    matthias005's avatar

    Gelukkig ze moeten niet nog meer geld vragen voor zoon belachelijk slechte multiplayer…..

  4.   
    ShadyXL's avatar

    ”matthias005″ schreef, "Gelukkig ze moeten niet nog meer geld vragen voor zoon belachelijk slechte multiplayer….."

    Ieder zijn eigen mening ๐Ÿ˜‰ Ik vind het wel goed hoor.. Toch blijft COD4 het beste.

  5.   
    reflex166's avatar

    idd ik betaal al voor xbox live dan ook nog voor internet bij UPC en voor de game en dan denken ze dat ik ook nog ga betaal voor online . als je moet betalen voor online denk ik dat ze heel veel gamers verliezen. iig mij

  6.   
    dexter2's avatar

    ALS je moest betalen voor de multiplayer dan zou die bobby ofzo.
    meteen ontsagen worden want dan zou er in een keer minder verkocht worden.

  7.   
    nanathan's avatar

    Betalen voor een normale multiplayer ???

    Waar gaat de wereld naartoe. Precies of 60 euro is niet genoeg voor een spel.
    Dat blizzard dat wil voor WOW oke want dat spel is ook helemaal online maar multiplayer is nog altijd in mijn ogen een spelplezier rekkend onderdeel na de singleplayer.

    Als ze die toer opgaan dan speel ik toch liever battlefield

  8.   
    spychohead's avatar

    als ik voor multiplayer zou moet betalen speel ik niet meer online.en de multiplayer van cod vind ik al teleurstellend ๐Ÿ˜ก

  9.   
    RoHoutje's avatar

    Beter. MP, here i come! ๐Ÿ˜†

  10.   
    soulzx3's avatar

    moet zeggen ik vind t super want als ze het toch wel hadden gedaan was ik gestopt met spelen hoor

  11.   
    JonsoN's avatar

    Moest er ook nog ยดs bijkomen.
    Eerst 10 euro meer betalen voor de PC versie, dan nog eens 15 euro voor elke mappack betalen, plus nog een maandelijkse betaling erbij..
    Ik snap niet eens dat over dit onderwerp gesproken wordt, want ik vind het meer dan normaal dat een spel als deze gewoon gratis te spelen blijft, net als alle andere online shooters.

    Geloof me, ooit komt het nog een keer zo ver, zeker met zwijnen als Activision;)

  12.   
    cool ice's avatar

    N360Gamer schreef, "En terecht!
    Je betaald al veel voor de game en voor de 360-bezitters betaal je ook nog voor xbox live gold-lidmaatschap, dat lijkt me wel eventjes genoeg. Daarbij zal het aantal gamers dat CoD online speelt hard dalen, zodra men moet gaan betalen voor de online functies. Dus het is niet alleen asociaal duur, maar ook niet lucratief genoeg voor activision.. ;)"

    precies! gewoon weglaten die onzin! anders heb je, kosten: game, kosten: DLC, kosten: multiplayer, en als je xbox 360 heb, ook nog je lidmaatschap! doe ff normaal! ๐Ÿ˜ก kvind het sowieso al niet normaal, al die DLC. is het gratis, ok. maar moet je ervoor betalen geef je algauw vrachten geld uit aan 1 game. stop die content dan METEEN in de game.