Gebruik van Swastika in Call of Duty: Black Ops levert Xbox live ban op

Call of Duty: Black Ops spelers kunnen een ban op Xbox Live verwachten als ze een Swastika gebruiken in hun logo bij online matches. Het symbool is volgens Xbox Live te sterk verbonden met de tweede wereldoorlog. Aanleiding zijn vragen van gamers die het symbool willen gebruiken voor zijn oorspronkelijke betekenis: ‘wijsheid en geluk’.

Stephen Toulouse van Xbox Live heeft een blog geplaatst waarin hij inging op vragen over het gebruik van de swastika. Enkele gamers hebben hem namelijk gevraagd of ze het symbool mochten gebruiken. Ze willen het heilige Hindoestische symbool gebruiken, maar Toulouse liet vriendelijk weten dat ze in dat geval een ban kunnen verwachten. Symbolen vanuit andere geloven mogen nog wel gebruikt worden.

The Xbox LIVE profile and in game content you create is accessible by everyone. You do not have the context inside of it to explain your long winded contrarian view that your pithy text that violates the Terms of Use or Code of Conduct is actually intended to change people’s minds about a commonly held understanding.

It’s not political correctness, it’s fundamental respect. If you think the swastika symbol should be re-evaluated by societies all over the Earth, I think that’s great. Your Xbox LIVE profile or in game logo, which doesn’t have the context to explain your goal, is not the right place to do that.

  1.   
    Lode's avatar

    Dikke zever. Als je nu graag zo’n kruis ziet dan is dat toch gewoon zo, vergeet es het verleden. 😛

  2.   
    DutchFreeze's avatar

    Je kan het toch in je motto zetten of in je omschrijving…?
    Ik zou het ook gwn verbieden, maar niet met zon reden…

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    je komt ook wel is penissen tegen, het enige wat je tegen zulke dingen kunt doen is reporten. 😡

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Waarom is Microsoft zo streng?? Sony doet niet moelijk over zulke dingen laat staan dat ze gamers bannen.
    Inderdaad wat een gezever, ik vind jij hebt de game gekocht dan mag je er ook gebruik van maken.

  5.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Nou ik heb spelers gezien die heten nazi en hebben een haken kruis. Dat vind ik nou te ver gaan en zeker een hakenkruis die door de Duitsers is gebruikt met rood wit zwart kleuren.

  6.   
    Koen45's avatar

    Slecht nieuws voor Thazero 😆

  7.   
    Maotes's avatar

    Haha, ik heb een vriend die heeft een zwarte hakenkruis met allemaal smileys er omheen.

    Zelf heb ik een vagina gemaakt met benen er omheen en een vuist die eens even goed mikt. Heel volwassen ik weet het, maar het spel is mijn eigendom en ik vindt dat ik dan zelf mag bepalen wat ik er mee doe.

  8.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Zwak!! ze kunnen ook nergens tegen bij MS, je mag niet eens elkaar uitschelden dat is echt slecht en daar betaal je dan voor jezus. Je ziet toch ook zoveel hakenkruizen in spellen enzo, dus waarom zou dat dan niet mogen, ik bedoel het was te verwachten dat dat soort dingen zouden gebeuren.

  9.   
    FioranoJC's avatar

    Mooizo, al een stuk of 3 mensen tegengekomen met dat logo.

    gelijk ge-report, ze kwamen nog uit nederland ook. idioten

  10.   
    tyb's avatar

    GENERAL_DS schreef, "je komt ook wel is penissen tegen, het enige wat je tegen zulke dingen kunt doen is reporten. 😡 "

    of gewoon negeren en niet kinderachtig doen.

  11.   
    FioranoJC's avatar

    gameshark schreef, "Zwak!! ze kunnen ook nergens tegen bij MS, je mag niet eens elkaar uitschelden dat is echt slecht en daar betaal je dan voor jezus. Je ziet toch ook zoveel hakenkruizen in spellen enzo, dus waarom zou dat dan niet mogen, ik bedoel het was te verwachten dat dat soort dingen zouden gebeuren."

    in games word het gebruikt om de geschiedenis te laten zien en te laten ervaren. De logo’s die gemaakt worden hebben daar niks mee te maken.

  12.   
    Tadao's avatar

    ik ben iemand van gebruiken en tradities, maar niet van iets verbannen vanwege hoe iemand het eerder gebruikt heeft

  13.   
    i7 Grendel's avatar

    Er is een verschil tussen het Hakenkruis en de Swastika. Het hakenkruis is een Hindoeïstisch symbool dat voor leven staat. De Swastika is de Nazi-Duitsland aanpassing ervan, om de macht van hun rijk aan te geven. Bij het hakenkruis zijn de uiterste streepjes met de klok mee. Bij de Swastika zijn ze tegen de klok in.

  14.   
    Carcass's avatar

    Kan ze geen ongelijk geven..

    Het word nou 1maal meteen met nazis geassocieerd.. En tja zijn nu 1 maal een hoop mensen die hier niet mee om kunnen gaan..

  15.   
    nanathan's avatar

    De betekenis van het kruis blijft toch hetzelfde.

    Hilter heeft het gewoon misbruikt.

    In indonesie maakte ze zelfs t-shirts op met in het groot dat teken erop.
    Alleen in europa lijkt het een andere betekenis gekregen te hebben.
    Stom dat iedereen altijd aan het negatieve denkt.
    Vergeet het verleden en strek je uit naar de toekomst.

  16.   
    MaTriX's avatar

    Tja ik vind het terecht dat het verboden moet zijn, het nadeel alleen is dat de hedendaagse jeugd er niet bij stil staat wat er tussen 1930/45 gebeurt is.

  17.   
    cookymonster's avatar

    Veel mensen vergeten dat de swastika voor de tijd van de nazi’s al bestond en een heilig symbool van de hindoe’s. Al betwijfel ik sterk dat dit ook de betekenis was die de xbox live gebruiker erachter zag.

  18.   
    DGonlag2's avatar

    gameshark schreef, "Zwak!! ze kunnen ook nergens tegen bij MS, je mag niet eens elkaar uitschelden dat is echt slecht en daar betaal je dan voor jezus. Je ziet toch ook zoveel hakenkruizen in spellen enzo, dus waarom zou dat dan niet mogen, ik bedoel het was te verwachten dat dat soort dingen zouden gebeuren."

    Moet je eens PS-Home ingaan. Daar staan de mensen te wachten tot iemand k*t of een ander scheldwoord zegt. Ze geven je aan en je bent gelijk voor 3 dagen geband.

    OT: Ik begrijp dat het gevoelig ligt bij sommige mensen, maar daar zijn we nou over het algemeen denk ik wel overheen he? Het is alweer 60 jaar geleden en er leven steeds minder mensen die het bewust hebben meegemaakt. En doen die oudjes aan games? Nee, waarschijnlijk nog nooit van een computer gehoord. Ik bedoel maar, hoe lang willen ze daar nog mee doorgaan, je moet je daar toch eens over heen kunnen zetten.
    Ik vind het zeer flauw van de mensen die het gebruiken (iedereen weet dat ze niet het hindoe symbool bedoelen, k*t excuus, doe dan niet zo kinderachtig) maar het moet toch wel kunnen.

  19.   
    Tha Destiny's avatar

    i7 Grendel schreef, "Er is een verschil tussen het Hakenkruis en de Swastika. Het hakenkruis is een Hindoeïstisch symbool dat voor leven staat. De Swastika is de Nazi-Duitsland aanpassing ervan, om de macht van hun rijk aan te geven. Bij het hakenkruis zijn de uiterste streepjes met de klok mee. Bij de Swastika zijn ze tegen de klok in. "

    Your Wrong!

    Hakenkruis en Swastika is precies hetzelfde
    😉

  20.   
    MaTriX's avatar

    65 jaar geleden of niet wat er toen gebeurt is, is iets wat nooit vergeten mag worden.

    Een ban gelijk geven is een beetje onnodig, men zou moeten beginnen met een waarschuwing ban van aantal dagen als men dan nog niet verandert dan vind ik een ban zeer terecht.

  21.   
    UberProSure's avatar

    Ik moet zeggen het heeft natuurlijk bepaalde herrineringen.. ik vind het zelf een mooi teken aan de geschiedenis ik zou hier niets mee willen bedoelen.. ben namelijk geen nazi.. dus ja ? maar ene kant snap ik het ook wel hoor.. als je ouders het zien en je bent 16 en ze zien dat denken ze ook van nou nou.. mag dat wel ? dus ja ene kant begrijp ik het ook wel 😉 (het is ook inderdaad verboden)

  22.   
    UberProSure's avatar

    Tha Destiny schreef, "

    ”i7 Grendel” schreef, "Er is een verschil tussen het Hakenkruis en de Swastika. Het hakenkruis is een Hindoeïstisch symbool dat voor leven staat. De Swastika is de Nazi-Duitsland aanpassing ervan, om de macht van hun rijk aan te geven. Bij het hakenkruis zijn de uiterste streepjes met de klok mee. Bij de Swastika zijn ze tegen de klok in. "

    Your Wrong!
    Hakenkruis en Swastika is precies hetzelfde
    😉 "

    Hij heeft gelijk moet je denk ik beter googlen 😛

  23.   
    Cherishe's avatar

    Terecht.
    De meeste gebruiken het om te shockeren
    En mbt het verleden vergeten…..als half nederland straks wordt afgeslacht wil
    je ook niet dat je kleinkinderen je een ouwe lul vinden als je het symbool van die slachting later afkeurt…
    kijk eens achterom en probeer te leren van het verleden ipv het te negeren en/of te idealiseren…

  24.   
    Kpyne's avatar

    Kheb em al een paar keer voorbij zien komen bij een vriend… Abnormaal eigenlijk dat ze denken dat ze grappig zijn… Scum and villainy! 🙁

  25.   
    iveL's avatar

    Ik vind zoiets ook niet kunnen… alleen is dit wel een erge zware straf… Kunnen ze niet beter eerst een waarschuwing geven???

  26.   
    Tadao's avatar

    Cherishe schreef, "Terecht.
    De meeste gebruiken het om te shockeren
    En mbt het verleden vergeten…..als half nederland straks wordt afgeslacht wil
    je ook niet dat je kleinkinderen je een ouwe lul vinden als je het symbool van die slachting later afkeurt…
    kijk eens achterom en probeer te leren van het verleden ipv het te negeren en/of te idealiseren… "

    het is niet altijd zozeer negeren, maar laten gaan. dat mensen ervoor gestorven zijn, eervol of niet, moet gerespecteerd worden, maar dan wel beide kanten

  27.   
    TimD167's avatar

    UberProSure schreef, "

    ”Tha Destiny” schreef, "[quote=”i7 Grendel”].."

    Your Wrong!
    Hakenkruis en Swastika is precies hetzelfde
    😉 "

    Hij heeft gelijk moet je denk ik beter googlen :P[/quote]

    Het maakt qua naam niet zoveel uit…. maar er is wel een verschil tussen rechtsom of linksom….
    als je nou de andere versie dan de nazi-versie gebruikt….zou je dan ook gebanned worden??

  28.   
    geart96's avatar

    In de zombie-mode stikt het toch ook van de hakenkruizen? 😕 😕

  29.   
    MaTriX's avatar

    ”geart96″ schreef, "In de zombie-mode stikt het toch ook van de hakenkruizen? 😕 😕 "

    In het spel hoort het erbij, het gebruik van het logo komt over alsof je het aan het idealiseren bent das een groot verschil.

  30.   
    reflex166's avatar

    FioranoJC schreef, "Mooizo, al een stuk of 3 mensen tegengekomen met dat logo.
    gelijk ge-report, ze kwamen nog uit nederland ook. idioten"

    helemaal met je eens ,en van die paarden die gorrila’s van achter nemen wordt je ook gek die mensen weten niet echt wat emblem betekend aql vraag je het mij

  31.   
    reflex166's avatar

    5

  32.   
    nickykolkie's avatar

    GENERAL_DS schreef, "je komt ook wel is penissen tegen, het enige wat je tegen zulke dingen kunt doen is reporten. 😡 "

    het enige wat ik zie zijn hakenkruizen 😮

  33.   
    ms13694's avatar

    Ik ben het dan wel weer eens want ik kom al vaak zat neonazis tegen, en je moet ze niet stimuleren! Goed van MS!

  34.   
    jk9996's avatar

    tyb schreef, "

    ”GENERAL_DS” schreef, "je komt ook wel is penissen tegen, het enige wat je tegen zulke dingen kunt doen is reporten. 😡 "

    of gewoon negeren en niet kinderachtig doen."

    precies, z’on probleem is het toch niet?!
    alleen hakenkruizen vind ik wel te ver gaan, daar ben ik het wel mee eens

  35.   
    Garuda's avatar

    ik zie er op de ps3 ook wel een paar gasten die dat hebben dat denk ik gewoon echt van

    LO HO ZE HER..!!! gewoon afknallen die ezels

    ik vind het wel vet dat je je eigen logo kan maken.
    maar een hakenkruis hoeft voor mij niet.

  36.   
    Xtremie's avatar

    Lode schreef, "Dikke zever. Als je nu graag zo’n kruis ziet dan is dat toch gewoon zo, vergeet es het verleden. :P"

    Zo zou je het inderdaad kunnen opvatten. De geschiedenis is door dit soort gedrag toch niet te veranderen. Ook komen deze symbolen wel vaker voor op de 360, toch? Hoeveel WOII games heeft de 360?

  37.   
    Sacul's avatar

    ”Koen45″ schreef, "Slecht nieuws voor Thazero 😆 "

    Correctie: Slecht nieuws voor Neolite 😆

  38.   
    brend5's avatar

    ik heb ook zo een malloot in mijn vriendenlijst staan, zijn Clan tag is NSB en zijn emblem is de nazi vlag. ik vind het erg onvolwassen, maar je kan er weinig aan doen.

  39.   
    Extremegamer's avatar

    die malloot staat wel in je vriendenlijst XD

    maar eff serieus, op ps3 wordt er niet gefilterd, daar kun je zelfs vrouwen terugvinden die bij wijze van klaar staan om gnmen te worden, dat is pas onvolwassen

  40.   
    Czone's avatar

    Als we dan toch bezig zijn mogen ze ook wel alle andere simbolen ooit verbieden.
    Paar voorbeelden:

    Russische vlag: Miljoenen mensen dood in verscheidende oorlogen waar Rusland in meespeelde (Napoleon, WO2, etc)
    Christenkruis: Kruistochten, honderdduizenden doden.

    Kan nog wel even doorgaan maar mensen zullen het toch wel niet kunnen bevatten.

  41.   
    LXZ-76's avatar

    Tha Destiny schreef, "

    ”i7 Grendel” schreef, "Er is een verschil tussen het Hakenkruis en de Swastika. Het hakenkruis is een Hindoeïstisch symbool dat voor leven staat. De Swastika is de Nazi-Duitsland aanpassing ervan, om de macht van hun rijk aan te geven. Bij het hakenkruis zijn de uiterste streepjes met de klok mee. Bij de Swastika zijn ze tegen de klok in. "

    Your Wrong!
    Hakenkruis en Swastika is precies hetzelfde
    😉 "

    YOUR WRONG.
    De swastika heeft meerdere betekenissen het hakenkruis is daar een van.
    Overigens vind ik het nergens op slaan. Het hakenkruis van het facisme en de swastika van het hindoeisme zijn heel erg verschillend. Het hakenkruis is 45 graden gedraaid ten opzichte van de swastika. Verder wordt het hakenkruis in een witte cirkel in een rood vierkant afgebeeld als het om het facisme gaat. De hindoes zetten punten tussen elke arm en de armen zelf buigen een beetje af naar buiten. Vaak wordt er naar de hindoe swastika verwezen als het zonnewiel.
    hakenkruis.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Nazi_Swastika.svg
    hindoeistische swastika.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/63/HinduSwastika.svg
    Weetje dat ik in eerste instantie in het tweede logo een hakenkruis herkende?

  42.   
    Debsterr's avatar

    Ik ben al de gekste dingen tegengekomen. Allemaal prima, maar een hakenkruis vind ik niet kunnen en ben blij dat daar iets aan gedaan wordt. Zelf report ik ze ook als ik ze zie.
    ps. ik vind wel dat er eerst een waarschuwing gegeven moet worden.

  43.   
    MelissaS's avatar

    Czone schreef, "Als we dan toch bezig zijn mogen ze ook wel alle andere simbolen ooit verbieden.
    Paar voorbeelden:
    Russische vlag: Miljoenen mensen dood in verscheidende oorlogen waar Rusland in meespeelde (Napoleon, WO2, etc)
    Christenkruis: Kruistochten, honderdduizenden doden.
    Kan nog wel even doorgaan maar mensen zullen het toch wel niet kunnen bevatten."

    Daar sluit ik me bij aan. Aan vrijwel alle symbolen (met name geloven) kleeft bloed. Maar als we zo gaan beginnen, dan moet de Amerikaanse vlag ook verboden worden.. Om maar een klein voorbeeldje te noemen: de Vietnamoorlog.

  44.   
    LeroyE's avatar

    Tja het blijft moeilijk allemaal.

  45.   
    MaTriX's avatar

    Czone schreef, "Als we dan toch bezig zijn mogen ze ook wel alle andere simbolen ooit verbieden.
    Paar voorbeelden:
    Russische vlag: Miljoenen mensen dood in verscheidende oorlogen waar Rusland in meespeelde (Napoleon, WO2, etc)
    Christenkruis: Kruistochten, honderdduizenden doden.
    Kan nog wel even doorgaan maar mensen zullen het toch wel niet kunnen bevatten."

    Napoleon viel Rusland binnen, Rusland werd aangevallen door Duitsland dat zijn toch wel grote verschillen zou overkomen dat je als land je dus zomaar moeten laten binnenvallen anders vallen er aan de kant van de agressor teveel slachtoffers en dat mag dus schijnbaar niet maar je land binnen laten vallen schijnbaar weer wel, tja ik vind het een verkeerd voorbeeld.

    Wat betreft de kruistochten zou ik zeggen lees http://nl.wikipedia.org/wiki/Kruistocht eens, tevens is dit iets wat bijna 1000 jaar geleden afspeelde terwijl de 2e wereld oorlog bij een hele hoop mensen diep in het geheugen nog zit.

    Als je nou Amerika als voorbeeld had gegeven dan had ik je gelijk gegeven 😀 dat is een land dat naar mij mening zich alleen maar in een oorlog mengt om er alleen maar financieel beter van te worden.

    @MelissaS

    Tuurlijk aan alle geloven kleeft bloed maar in dit geval wordt het Swastika als Logo niet gebruikt voor een geloof en daar zit naar mij mening toch een heel groot verschil.

  46.   
    cool ice's avatar

    tsja aan de ene kant waarom moet je nou zo’n hakenkruis gebruiken? je weet de achtergrond ervan. aan de andere kant ik zie het probleem niet echt van het gebruiken van een swastika. 😕 MAARJA NIE MOEILIJK DOEN GEWOON NIET GEBRUIKEN. 🙂

  47.   
    abc6465465464's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Waarom is Microsoft zo streng?? Sony doet niet moelijk over zulke dingen laat staan dat ze gamers bannen.
    Inderdaad wat een gezever, ik vind jij hebt de game gekocht dan mag je er ook gebruik van maken."

    Sorry dat ik het zeg maar ik vind het gewoonweg onredelijk en absurd om te vinden dat MS niet moet zeuren en het nazikruis normaal te vinden. Stel dat je hele familie is uitgemoord in WW 2 door de nazi’s omdat je familie joods was. Dan denk je heel anders over dat kruis. Dus puur omdat wij de WW 2 niet hebben meegemaakt betekent niet dat we er geen respect voor hoeven op te brengen.

  48.   
    abc6465465464's avatar

    MaTriX schreef, "Tja ik vind het terecht dat het verboden moet zijn, het nadeel alleen is dat de hedendaagse jeugd er niet bij stil staat wat er tussen 1930/45 gebeurt is. "

    Zoals je in mijn andere quote kunt lezen, ben ik het met je eens Matrix.

  49.   
    DanielBoss's avatar

    De nazi’s hebben de Swastika echt verkracht. Eerst was het een teken in het oude Egypte.
    Nu de nazi’s het hebben gebruikt heeft iedereen er meteen negatieve gedachten bij, wat uiteraard ook logisch is, maar ik vind het op zich geen lelijk ‘logo’ om het zo maar te noemen.

  50.   
    Chinook's avatar

    Lode schreef, "Dikke zever. Als je nu graag zo’n kruis ziet dan is dat toch gewoon zo, vergeet es het verleden. :P"

    Ja laten we die miljoenen doden vergeten -.-
    Wat dacht je van nee…..

  51.   
    Czone's avatar

    MaTriX schreef, "

    ”Czone” schreef, "Als we dan toch bezig zijn mogen ze ook wel alle andere simbolen ooit verbieden.
    Paar voorbeelden:
    Russische vlag: Miljoenen mensen dood in verscheidende oorlogen waar Rusland in meespeelde (Napoleon, WO2, etc)
    Christenkruis: Kruistochten, honderdduizenden doden.
    Kan nog wel even doorgaan maar mensen zullen het toch wel niet kunnen bevatten."

    Napoleon viel Rusland binnen, Rusland werd aangevallen door Duitsland dat zijn toch wel grote verschillen zou overkomen dat je als land je dus zomaar moeten laten binnenvallen anders vallen er aan de kant van de agressor teveel slachtoffers en dat mag dus schijnbaar niet maar je land binnen laten vallen schijnbaar weer wel, tja ik vind het een verkeerd voorbeeld.
    Wat betreft de kruistochten zou ik zeggen lees http://nl.wikipedia.org/wiki/Kruistocht eens, tevens is dit iets wat bijna 1000 jaar geleden afspeelde terwijl de 2e wereld oorlog bij een hele hoop mensen diep in het geheugen nog zit.
    Als je nou Amerika als voorbeeld had gegeven dan had ik je gelijk gegeven 😀 dat is een land dat naar mij mening zich alleen maar in een oorlog mengt om er alleen maar financieel beter van te worden.
    @MelissaS
    Tuurlijk aan alle geloven kleeft bloed maar in dit geval wordt het Swastika als Logo niet gebruikt voor een geloof en daar zit naar mij mening toch een heel groot verschil."

    Oh ja natuurlijk, als iets langer geleden is dan is het minder interessant. Wat je hier eigenlijk zegt is: “Mijn ouders en ik hebben het niet meegemaakt, dus de kruistochten boeien me niet” Nou, ik en mijn ouders hebben WOII niet meegemaakt, dus het boeit me niet.
    Daarbij is het zo dat Hitler ook joden doodde uit zelfverdediging. Hij geloofde er heilig in dat ze een bedreiging vormden.

  52.   
    MaTriX's avatar

    Czone schreef, "

    ”MaTriX” schreef, "[quote=”Czone”].."

    Napoleon viel Rusland binnen, Rusland werd aangevallen door Duitsland dat zijn toch wel grote verschillen zou overkomen dat je als land je dus zomaar moeten laten binnenvallen anders vallen er aan de kant van de agressor teveel slachtoffers en dat mag dus schijnbaar niet maar je land binnen laten vallen schijnbaar weer wel, tja ik vind het een verkeerd voorbeeld.
    Wat betreft de kruistochten zou ik zeggen lees http://nl.wikipedia.org/wiki/Kruistocht eens, tevens is dit iets wat bijna 1000 jaar geleden afspeelde terwijl de 2e wereld oorlog bij een hele hoop mensen diep in het geheugen nog zit.
    Als je nou Amerika als voorbeeld had gegeven dan had ik je gelijk gegeven 😀 dat is een land dat naar mij mening zich alleen maar in een oorlog mengt om er alleen maar financieel beter van te worden.
    @MelissaS
    Tuurlijk aan alle geloven kleeft bloed maar in dit geval wordt het Swastika als Logo niet gebruikt voor een geloof en daar zit naar mij mening toch een heel groot verschil."

    Oh ja natuurlijk, als iets langer geleden is dan is het minder interessant. Wat je hier eigenlijk zegt is: “Mijn ouders en ik hebben het niet meegemaakt, dus de kruistochten boeien me niet” Nou, ik en mijn ouders hebben WOII niet meegemaakt, dus het boeit me niet.
    Daarbij is het zo dat Hitler ook joden doodde uit zelfverdediging. Hij geloofde er heilig in dat ze een bedreiging vormden.[/quote]

    LOL op welke school heb je geleerd dat Hitler de joden doodde uit zelfverdediging, tevens zie je mij nergens zeggen dat iets wat 1000 jaar geleden gebeurt is minder erg is het enige wat ik duidelijk zeg is dat WW2 nog te diep bij de mensen in het geheugen ligt omdat het pas tussen de 65 en 80 jaar geleden gebeurt is.

  53.   
    jk9996's avatar

    nou nou nou, uit zelfverdediging??

    eerder uit haat

  54.   
    MaTriX's avatar

    ”jk9996″ schreef, "nou nou nou, uit zelfverdediging??
    eerder uit haat"

    Juist dat is eigenlijk het beste antwoord.

  55.   
    coolsharpei's avatar

    GENERAL_DS schreef, "je komt ook wel is penissen tegen, het enige wat je tegen zulke dingen kunt doen is reporten. 😡 "

    Hahahah lekker boeiend of niet een penis 😆

    ontopic: ook geen islam tekens meer in spellen, die hebben ook een groot aantal doden veroorzaakt, wat nog geen 10 jaar geleden is 😉

  56.   
    Appie Wappie's avatar

    Iedereen loopt te zeuren over de joden, maar die duitsers waren ook geen lieverdjes..

  57.   
    Extremegamer's avatar

    coolsharpei schreef, "

    ”GENERAL_DS” schreef, "je komt ook wel is penissen tegen, het enige wat je tegen zulke dingen kunt doen is reporten. 😡 "

    Hahahah lekker boeiend of niet een penis 😆
    ontopic: ook geen islam tekens meer in spellen, die hebben ook een groot aantal doden veroorzaakt, wat nog geen 10 jaar geleden is 😉 "

    ehhh terorristen, en geen moslims. die 2 moet je echt leren om uit elkaar te houden. ik vind het ook niet normaal om met een vliegtuig ergens binnen te vliegen of om ook maar iemand te vermoorden.