God of War-ontwikkelaar: PSP was vanaf begin af aan al gedoemd

De mede-oprichter van ontwikkelaar Ready at Dawn, Ru Weerasuriya, die onlangs nog zei dat bij de ontwikkeling van God of War: Ghost of Sparta werkelijk het onderste uit de kan die PSP heet gehaald moest worden, heeft behoorlijk fel uitgehaald richting de PSP als platform.

In een interview met het bekende magazine Edge zei hij onder meer dat de PSP elementen bevat waardoor het niet een echt draagbaar gaming platform genoemd zou mogen worden.

The PSP has elements which mean it can’t be called a true portable gaming platform. It was the first portable that Sony released – it’s a trial by fire. It’s a good platform and you can make amazing things on it. I think that we’ve tried as much as possible to prove that in the last seven years.

But it was doomed from the beginning, that’s its biggest problem. It was doomed from the very get-go. There are some things which aren’t conductive to calling it a true portable gaming platform and calling it a connective platform, although it has wi-fi. There’s so many things that publishers and the manufacturer and Sony dropped the ball on – it’s natural, it’s the first one.

Volgens hem is de PSP dus van het begin af aan al gedoemd geweest om te mislukken. De uitgevers, de fabrikant en Sony hebben volgens hem behoorlijk veel steekjes laten vallen, maar dit is volgens hem wel vrij normaal te noemen, gezien het feit dat de PSP ‘de eerste’ was. Weerasuriya ratelde nog even door, waarbij hij ook nog aangaf dat de PSP2 onderweg is.
That hope that you can have is that they learn from that experience when they make the next one, and that they solve the issues with the PSP and the PSPgo – and also that they learn from what the others are doing.

  1.   
    GENERAL_DS's avatar

    ik vind het vooral jammer dat je geen vrienden kunt hebben op de psp zoals dat makelijk ging bij de ps3, en het internet is balen dat je steeds opnieuw moet aanmelden (inloggen) bij psn. er zijn nog best goede games zoals LBP. ik game niet zo heel veel op de psp dus heb ook niet zoveel games nodig. daarom zal ik zeker geen psp gebruiken in plaats van de ps3. maar op school is tetris spelen of in de auto LBP spelen heel erg leuk.

  2.   
    PixelShooter's avatar

    Zo kan ik ook over alles gaan lullen ZONDER met argumenten te komen.
    Ik zou graag eens aan hem de vraag ‘Waarom?’ willen stellen. Eens zien of hij het dan nog zo goed kan uitleggen.

  3.   
    cool ice's avatar

    ”But it was doomed from the beginning”, dat slaat nou nergens op 😡 . wel erg negatief. wat wil die gast nou bereiken met dit commentaar? 😕 @ hierboven, jij hebt helemaal gelijk!

  4.   
    Gheluwe's avatar

    hahahaha eindelijk

  5.   
    kasper1221's avatar

    Gheluwe schreef, "hahahaha eindelijk"

    eindelijk wat?…

  6.   
    desxeon's avatar

    Tja, ik vind het wel een geinig dingetje maar ik game liever op een “Echte Console”.

  7.   
    Babostainer's avatar

    Hij heeft helemaal gelijk.

    1 Joystick, wat waren ze wel niet aan het denken bij Sony? En om maar te zwijgen over de ‘support’ van Sony t.o.v. de PSP. De PSP is een opgewaardeerde -mislukte- PS2 die uitkwam op een vreselijk moment. ( Iphone, de touchscreens, de PS3 die niet zoveel later uitkwam, enzovoort )

  8.   
    XTR17's avatar

    Tijd in bezit gehad en vond het een top ding, later verkocht. Heb er nog steeds spijt van dat ik hem heb verkocht.

  9.   
    LennardF1989's avatar

    Ben nog steeds super tevreden met m’n PSP Phat though…

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ja ik heb hem ook gehad vanaf het begin maar later weg gedaan, Zoveel leuke spellen zijn er niet die ook op de console te spelen zijn.

    En onderweg luister ik toch alleen muziek en af en toe eens bejeweled 2 op me Itouch.

  11.   
    Sirfalas's avatar

    PSP2 komt en gaat ownen!

  12.   
    JonsoN's avatar

    Beetje raar dat je een spel gaat ontwikkelen voor een platform die naar eigen mening al vanaf het begin is gedoemd..

  13.   
    PixelShooter's avatar

    JonsoN schreef, "Beetje raar dat je een spel gaat ontwikkelen voor een platform die naar eigen mening al vanaf het begin is gedoemd.."

    Inderdaad, dat geeft nog maar eens aan hoe dom en onoverdacht z’n uitspraken wel niet zijn…

  14.   
    Moon-Hero's avatar

    Gheluwe schreef, "hahahaha eindelijk"

    dude, wtf….

  15.   
    hakkenbijl's avatar

    Ik ben regelmatig onderweg en heb een psp, heb er ook schik mee! En vind het nogal om een psp te vergelijken met een ps2 of laat staan ps3…..je gaat toch ook geen BMW 1 serie vergelijken met een BMW 5 serie?! Ja bij sommige games ziet het er niet altijd mooi uit, klopt, maar de games opzich zijn wel tof om te spelen. En zeker toffer dan op DS.
    PS snap nie waarom GoW ontwikkelaar zo kritisch is op de psp?!? Bedoel GoW games zowel op de psp als playstation zijn erg mooi dus snap niet waarom hij “out of the blue” zo reageerd tenopzichte van de psp?!
    Ghost of Sparta staat hoog op mn verlanglijstje en zal ook wel 1 deze dagen worden toegevoegd aan mn collectie, heb de demo gespeeld en die beviel me wel. Maar eerst Dante’s Inferno 😮 uitspelen (94% zit ik nu 😀 ).