Kinect al meer dan 2.5 miljoen keer over de toonbank gegaan

Kinect wist tien dagen na de release al meer dan één miljoen exemplaren te verkopen, maar de consument is nog lang niet klaar met het nieuwe speeltje van Microsoft. De camera wordt namelijk nog in massale aantallen verkocht. Volgens Microsoft is het apparaat na 25 dagen al 2.5 miljoen keer over de toonbank gegaan. Gemiddeld zijn er dus 100,000 Kinect-camera’s per dag verkocht en de mijlpaal van drie miljoen verkopen zal dus deze week nog behaald kunnen worden.

In eerste instantie verwachtte Microsoft voor de kerst drie miljoen exemplaren van Kinect te verkopen, maar het bedrijf verhoogde deze verwachting al snel naar een verkoopcijfer van vijf miljoen. Als de vraag naar het apparaat de aankomende maand niet daalt zal deze verwachting verwezenlijkt worden en met de aankomende feestdagen is de kans groot dat de vraag niet drastisch zal dalen. Microsoft heeft dus weinig te klagen over het succes van Kinect.

Don Mattrick, hoofd van de Interactive Entertainment-afdeling van Microsoft, had het volgende over de verkoop mijlpaal te zeggen:

We are thrilled about the consumer response to Kinect, and are working hard with our retail and manufacturing partners to expedite production and shipments of Kinect to restock shelves as fast as possible to keep up with demand. With sales already exceeding two and a half million units in just 25 days, we are on pace to reach our forecast of 5 million units sold to consumers this holiday.

  1.   
    desxeon's avatar

    Ik denk dat ze de vijf Miljoen niet gaan halen voor de kerst.

  2.   
    limsma's avatar

    desxeon schreef, "Ik denk dat ze de vijf Miljoen niet gaan halen voor de kerst."

    ik denk het wel omdat een van de belangererijkste sales boost nog moet komen namelijk kerst zelf

  3.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    desxeon schreef, "Ik denk dat ze de vijf Miljoen niet gaan halen voor de kerst."

    ja dat denk ik ook wel.

  4.   
    dexter2's avatar

    ik dacht echt dat ze veel minder zouden verkopen

  5.   
    MaTriX's avatar

    desxeon schreef, "Ik denk dat ze de vijf Miljoen niet gaan halen voor de kerst."

    In principe hoeven ze dat ook niet, ze hebben bewezen dat ze een goed ver kopend artikel op de markt hebben gebracht, denk niet dat ze een traan zullen laten als het er maar 4 miljoen blijken te zijn.

  6.   
    soulzx3's avatar

    ag halen ze vast wel kerst moet nog komen dus

  7.   
    iveL's avatar

    Ik denk dat ze het ook wel kunnen gaan halen (die 5 miljoen)

  8.   
    Sa.'s avatar

    even een leuk weetje (echt waar)
    ik ging kinect kopen bij Dixons en daar was hij uitverkocht toen vroeg ik: “Wanneer hebben jullie ze? ”
    de man zei als je morgen aan het eind van de middag belt dan kan ik het je vertellen dus ik bel de volgende dag de man zegt ja we hebben ze woensdag maar ik heb er maar 3!! ik vraag aan die man waarom maar 3 hij zegt omdat de vraag ZO groot is mogen we maar een beperkt aantal inslaan zodat er veel verschillende winkels gaan inkopen ik zeg kan ik er 1 reserveren hij zegt nee omdat de vraag zo groot is mag ik dat niet doen 🙁 👿

  9.   
    HeroWulf's avatar

    dat is echt veel

  10.   
    painkillers's avatar

    hoe hilarisch
    voor dat kinect op de markt kwam zat iedereen te zeggen dat is een slecht ding da ga nie verkopen
    en zie nu 😀
    de reden dat het goed verkoopt is omdat het nieuw is zoiets bestond nog nie hiervoor dus logisch dat het verkoopt ma ik zie nog niet in waarom ik dit zou kopen blijf wel bij mijn wii

  11.   
    Fox's avatar

    Lucky… want ze gaan move wel inhallen.. want wie wil er nu met een didlo in je hand in je hand in je kamer staan.. wat moeten je vader/moeder/vrouw/man(die denk waarschijnlijk dan aan iets wat ik denk dat ik het all weet :P)/buurman?

  12.   
    Sa.'s avatar

    ik denk dat met kerst de 5 miljoen wel gehaald is! 🙂