Activision tegen PS3 gamers: “servers sluiten is een optie”

Veel PS3 gamers zijn boos op Activision omdat ze al vanaf de release van Black Ops te maken hebben met lag, terwijl de Xbox 360 hier helemaal geen last van heeft. Ook zou uit verschillende tests zijn gebleken dat de PS3-versie op bijna alle fronten inferieur is aan zijn Xbox 360-broer. Een boze gamer heeft een artikel online geplaatst waarin hij zijn frustraties uit, waarop Dov Carson (Senior Testor/Senior Supporter) van Activision het volgende antwoordde:

Well I have nothing else to offer and I too follow forums and have many friends who play and enjoy the game for all of its features. As an avid gamer, I would also disagree with any legalities involving a single aspect of a game as online experience may change at any time. The publishers have the right to shut down the servers for their game at any time as well which based on the number of reported posts from users may be a viable solution over the free PSN.
Carson geeft dus aan dat Activision het recht heeft om op elk moment de PS3-servers te sluiten, maar de kans dat het bedrijf dit ook daadwerkelijk zal doen is nihil. Zijn reactie geeft echter wel aan dat Activision het inmiddels een beetje heeft gehad met al die klagende PS3-gamers, en deze slechte relatie tussen de consumenten en de fabrikant zal de verkoopcijfers van de volgende Call of Duty hoogstwaarschijnlijk niet ten goede komen. Vind jij de kritiek van de PS3-gamers terecht of vind je dat ze overdrijven? Laat het even weten in de comments!

  1.   
    Leon's avatar

    Natuurlijk, nu is Activision degene die boos is. Eerst betalen wij 65 euro voor een game die bijna onspeelbaar is, dan klagen wij en dan is Activision degene die boos is? Beetje vreemd… Overigens is de lag nu wel minder erg geworden, maar het werkt nog steeds niet altijd vlekkeloos.

  2.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    De PS3 gebruikers hebben helemaal gelijk! Activision moet goed werk afleveren, of anders de game niet verkopen.
    Activision gaat hier een grote fout tegemoet. Als ze de severs sluiten, zal Call Of Duty over 3 jaar niet meer bestaan, dan zal alle room overgaan naar Medal Of Honor, of zelfs Battlefield.

  3.   
    Potasnik's avatar

    Black Ops was de laatste call of duty die ik haal, tenzij ze drastische veranderingen gaan toepassen.. zoals space warfare of whatevah, maar een modern warfare 3 o.i.d. zal ik niet snel halen.

    @GamersGamer
    Hoe bedoel je ZELFS.. Battlefield ownt CoD wat mij betreft.

  4.   
    King of Heroes's avatar

    Laat beide kanten maar klagen! Ik heb geen last van hackers! 8)

  5.   
    lovechoco1's avatar

    ze gaan het zeker niet afsluiten, dan hebben ze miljoenen haters.

  6.   
    M@tthijs's avatar

    Internetproblemen met Black Ops zijn inderdaad vervelend en vaak voorkomend. Met de torenhoge winsten die de uitgever weet te maken, mogen ze ook best wel degenen die hun zakken vullen enigszins ondersteunen…

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    The publishers have the right to shut down the servers for their game at any time as well which based on the number of reported posts from users may be a viable solution over the free PSN.

    Ik ben het eens met de Playstation community wij hebben de recht dat de game goed werkt,
    want wat L3ON zegt we betalen er toch rond de 60 Euro voor dus we mogen wel wat betere/snellere servers verwachten van de ontwikelaars. Of maak op zijn minst een patch die ervoor zorgt voor wat verbeteringen inplaats van het maken van nieuwe maps waar wij weer 15 Euro voor mogen betalen. En nog better als het ook om de X360 versie ging heb je helemaal het recht om bettere service te krijgen voor je betaalde online abo!

  8.   
    Extremegamer's avatar

    en aangezien de ps3 op alle fronten beter is (op het internet na denk ik, maar daar zullen we nooit achterkomen omdat de ps3 en x360 geen gelijke kansen krijgen, op de service na dan 😉 ) vind ik het raar dat ze bij de oude engine blijven. de ps3 biedt hen mogelijkheden, een game maken die gewoon nooit in deze tijd geevenaard kan worden. als je een game maakt. maak hem dan voor de beste console, en geen rip off van een andere console maar dat die toch werkt. 👿 ze mogen wel eens een beetje nadenken over hun toekomst 🙄

  9.   
    Exiardia's avatar

    GamerGames™ schreef, "De PS3 gebruikers hebben helemaal gelijk! Activision moet goed werk afleveren, of anders de game niet verkopen.
    Activision gaat hier een grote fout tegemoet. Als ze de severs sluiten, zal Call Of Duty over 3 jaar niet meer bestaan, dan zal alle room overgaan naar Medal Of Honor, of zelfs Battlefield."

    Kijk, ze hebben het hier over de ps3 versie, ik speel zelf ook het liefst op de ps3, mede omdat ik geen 80 euro per jaar over heb voor online spelen en mijn pc zulke spellen niet trekt, maar vergeet niet dat zo ongeveer heel V.S. op de xbox speelt, aan hun zal dit gedoe ongetwijfeld voorbij gaan. Natuurlijk is het onacceptabel dat Activision slechte servers aflevert voor de ps3, maar dit zal niet het einde (ook niet over een aantal jaar) van het franchise betekenen, maar als het bij de volgende sequels ook zo zal zijn en activision wordt hier boos om ofzo, kan het natuurlijk zijn dat call of duty een xbox only spel word. Natuurlijk zou dit te betreuren zijn en ze zullen er veel klanten mee verliezen, maar ze verdienen alsnog miljoenen met alleen de xbox spelers.

  10.   
    RavingHazard's avatar

    komt omdat die mensen van de X360 dr voor betalen 😛

  11.   
    bartuh_alem's avatar

    snap het wel,
    heb hem ook op ps3 en heb er cker ook moeite mee,
    stap vaak ook gewoon door de lag ovr naar een andere game,
    en als je nou eens een niet lagged lobby komt dan sluit ie vaak na een aantal seconde….

  12.   
    ChrissieOne's avatar

    extremegamer schreef, "en aangezien de ps3 op alle fronten beter is (op het internet na denk ik, maar daar zullen we nooit achterkomen omdat de ps3 en x360 geen gelijke kansen krijgen, op de service na dan 😉 ) vind ik het raar dat ze bij de oude engine blijven. de ps3 biedt hen mogelijkheden, een game maken die gewoon nooit in deze tijd geevenaard kan worden. als je een game maakt. maak hem dan voor de beste console, en geen rip off van een andere console maar dat die toch werkt. 👿 ze mogen wel eens een beetje nadenken over hun toekomst 🙄 "

    Mening, mening. mening, mening…
    Waarom zou de ps3 beter zijn dan?
    Ik bedoel, er wordt altijd beweerd dat de hardware beter is, maar als het games maken voor de PS3 moeilijker is, gaan dev’s sneller games maken op de Xbox 360 natuurlijk… (en ja, dat is zo, volgens dev’s.)

  13.   
    Cirdan's avatar

    Het is ook klote, ik bedoel het duurt bij mij een paar minuten wanneer ik eindelijk een potje Black Ops kan spelen. En dan krijg ik altijd: “server disconnect” melding. Ik heb mijn Black Ops weer verkocht, en ik stop ermee om CoD te gaan kopen, heb er wel gehad mee 🙂

  14.   
    rubenat's avatar

    je moet er maar mee leven, heb er zelf namelijk niet zo veel last van dat cod:bo een leg heeft.

    bij de xbox 360 zijn ook veel minder mensen die online spelen volgens mij, want die moeten betalen

  15.   
    desxeon's avatar

    F*ck Activision, ze mogen d**d vallen van mij daar, ze doen echt helemaal niks tegen die lags glitches, dus ik ben helemaal klaar met Activision doe mij maar EA.

  16.   
    toeter83's avatar

    Je kan ook cod lekker boycotten laat ze maar de @%@%@! krijgen, helemaal na dit bericht.
    En laat aub dit topic niet weer veranderen in welke game/console beter is topic .

  17.   
    daan147's avatar

    Ik heb een beetje genoeg van de cod games. Het is telkens zo eentonig: enkel het thema en enkele features worden aangepast. De volgende cod haal ik alleszins niet. Er zijn betere games om naar uit te kijken zoals killzone 3 of ES 5.

    Wat betreft het artikel. Volgens mij hebben de ps3 gamers groot gelijk en is het de plicht van Activision om deze problemen op te lossen.

  18.   
    reflex166's avatar

    DeAssassin schreef, "Laat beide kanten maar klagen! Ik heb geen last van hackers! 8) "

    same here 😉

  19.   
    vgamer's avatar

    Lees dit als: “Jullie zijn echt dom geweest om ons halfproduct te kopen en nou gaan jullie nog zeiken ook! Moest je maar niet zo DOM zijn!”
    Ook wel, iedereen die CoD: BO kocht is gewoon erg dom geweest, je wist dat dit ging gebeuren (mw 2 was al bergafwaarts) en met een CEO die meer om geld geeft dan wat dan ook verbaasd het me ook niet. Ik hoop juist dat Activision de servers sluiten, dan opent het misschien eindelijk wat ogen over wat voor een kutbedrijf activision is!

  20.   
    Stranqer's avatar

    Activision denken egt dat ze alles zijn.

  21.   
    Supermanneke's avatar

    Zouden beter eens hulp halen/zoeken/vragen bij Blizzard, het is bovendien van hetzelfde bedrijf, ook al is Blizzard redelijk zelfstandig. Blizzard heeft wel kwaliteit servers en service.

  22.   
    PixelShooter's avatar

    Sluiten kunnen ze sowieso niet: dagelijks zijn er miljoenen spelers. Als ze dat ook maar één moment overwegen, zullen er wel genoeg gekken rondlopen (à la ‘Only in America’) die er rechtszaken van gaan maken. En daar zal ik dan eens volledig achterstaan, trouwens.

    Als Activision niet tegen kritiek kan, moeten ze maar een kwaliteitsproduct afleveren. Dan is er geen reden om te klagen. Zeker nu er 3(!) studio’s aan CoD games aan het werken zijn, en de hele serie in ’n stroomversnelling zit, kan het toch ook niet anders dan dat het bergafwaarts gaat? Om het jaar MOET er een nieuw deel zijn, of het nu af is of niet.

    Zoals hierboven gezegd, ook dit is mijn laatste aankoop in de CoD-serie. Zodra het niet meer botert tussen community en devs/uitgever, kan je er beter mee stoppen. Deze groepen hebben elkaar gewoon nodig: geen game zonder spelers, en geen spelers zonder ’n game.

  23.   
    Dude…'s avatar

    HA k zou ze het wel eens willen zien doen, dan keren alle Playstation fanboys tegen ze
    heb zelf een xbox maar een vriend van mij een ps3 en die heeft (bijna minder vaak) last van lag dan mij

  24.   
    Hotshot's avatar

    SLuit het maaar dan koop ik niks meer van ze

  25.   
    gragon3's avatar

    PS3 gamers hebben gelijk, vooral nu met die hacks wordt het nog irritanter maar dat is weer niet de schuld van Activision. Maar als het toch over duidelijk is dat de Xbox 360 versie beter is dan de PS3 versie.. dan heb je het recht om te klagen want de games horen identiek te zijn.

  26.   
    Kpyne's avatar

    Als ze het maar uit hun botte harses halen! stelletje zieke psychopaten! ik betaal niet voor niets een godsvermogen aan eenwaardeloze game, moeten ze maar eenk eer hun best gaan doen! 👿

  27.   
    Rijstekorrel's avatar

    Gelukkig dat ik zulke spellen niet speel dus deze ook niet heb, Maar ja lijkt me best irritant voor mensen dit want het verziekt echt de game zo door die hackers.

  28.   
    GENERAL_DS's avatar

    dat mogen ze van mij niet doen 😡

  29.   
    jungler's avatar

    mag ik even iets off topic zeggen?
    ik was net cod mw2 aant spelen en de mach start plots weer opnieuw uit het niets
    en plots is iedereen lvl 70 🙁
    hebbe jullie dit ook? 🙁
    thx

  30.   
    RemcoM94's avatar

    lagg heb k niet echt last van, k heb wel vaak dat de connectie dr uit dondert 👿 ook vind ik de matchmaking belabberd: ik ben lvl 20 en de rest waar ik bij zit achterin de 40 halooooo oneerlijkheid!

    Activision mag wel op de agenda hebben om de problemen te verhelpen anders was dit de eerste en laatste cod die k koop 👿

  31.   
    ikkiewikkie's avatar

    Als ze nu al niet tegen klachten kunnen moeten ze vooral hun servers offline halen. Wat een prutsers zeg. Ik speel zelf op pc (nouja, niet heel veel meer) en heb nergens last van, maar ik zou me zeker kapot klagen bij Activision als ze voor zo’n game brakke servers laten draaien zodat ik niet van mijn game van 60 euro (bijna 150 gulden (ja ik weet het, omrekenen is fout)) kan genieten.

  32.   
    cool ice's avatar

    ik heb geen call of duty, en de reden daarvoor is dat er online zoveel gehackt word. 😥 en aangezien de games nogal prijzig zijn doe ik dat gewoon niet. en waarom zouden ze de servers sluiten? laat ze maar gewoon met een patch komen ofzo. dan is t toch opgelost.

  33.   
    EEkh00rn's avatar

    dan wil ik m’n geld terug 👿

  34.   
    JonsoN's avatar

    Dat Activision niks aan die hackers kan doen en daardoor Sony maar de schuld geeft is al Bullshit, maar dit slaat echt alles, een bedrijf kan altijd proberen iets tegen deze hackers/lag te doen, en als dit door middel van meerdere Patches moet, so be it.
    Een ontwikkelaar moet tegenwoordig gewoon rekening houden met Hackers en moet er van te voren al over na denken hoeveel geld ze hier aan uit willen geven.

  35.   
    twoakrm's avatar

    ik vind echt dat ze er wat aan moeten doen ik wordt er gek van..

    en een beetje snel 👿

  36.   
    XTR17's avatar

    Met de service van Activision voor elke game op de PS3 heb ik al lang besloten geen games meer te kopen van hun afkomstige ontwikkelaars. De internet service van Bllur laat anders ook flink wat te wensen over, het is dat ik die game gratis heb gewonnen bij de PSN demo contest. Terwijl ik met andere games van bv. Sony en 2k geen problemen ondervind.

    Simpel genoeg, fuck Activision. Nog erger dan EA op hun hoogste punt.

  37.   
    brend5's avatar

    ik begin echt een hekel aan activision te krijgen. stelletje hielen likkers van microsoft. ik koop Call of Duty om online te spelen dan verwacht ik betere service en betere servers ook al krijgen jullie voor alles wat jullie voor de xbox doen betaald. als het ooit een xbox eclusive word mogen ze het hebben. kunnen wij ps3 gamers genieten van goede spellen zoals Killzone en Bad Company. Activision is prut, ze doen niks als ze geen geld ervoor krijgen.

  38.   
    Sarge's avatar

    Haha, net twee klein kinderen aan het kibbelen 😀 Spelers vs. Activision xD Belgische spelers kunnen altijd hun Black Ops verkopen bij de Game Mania 😀

  39.   
    JonsoN's avatar

    Sarge schreef, "Haha, net twee klein kinderen aan het kibbelen 😀 Spelers vs. Activision xD Belgische spelers kunnen altijd hun Black Ops verkopen bij de Game Mania 😀 "

    Waarom begische spelers?, hier zit ook gewoon een Game Mania hoor 🙂

  40.   
    MauriceV's avatar

    Voor de duidelijkheid, de servers worden NIET gesloten. Er werd duidelijk gemaakt dat het zou kunnen. Dit zeiden ze in eerste instantie omdat veel mensen klaagde over lag etc. Activision liet weten dat ze mogen doen met de ps3 serves van BO omdat psn gratis is en Activision dus zelf de ps3 servers beheerd. Xbox 360 gamers betalen voor de service en dus heeft Activison geen zeggenschap over de xbox servers van Black Ops.

    Klopt, daarom begon Activison zo te doen. Later kwam de hack er ook nog bij. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat Activison met die reactie probeert om aan de hack te ontsnappen, ze willen het niet fixen. ( Vandaar dus zo’n reactie)

  41.   
    jwgreece's avatar

    Weet je wat laten ze maar die servers sluiten. Als ze dat doen krijgen 10 keer zoveel hateberichten moeten ze maar zorgen voor normale servers dan heeft niemandwat te klagen
    👿

  42.   
    soulzx3's avatar

    desxeon schreef, "F*ck Activision, ze mogen d**d vallen van mij daar, ze doen echt helemaal niks tegen die lags glitches, dus ik ben helemaal klaar met Activision doe mij maar EA."

    Activision heeft hier geen bal mee te maken, Treyarch is degene die de lags en de glitches moet verwijderen.. niet dat ik die ooit tege ben gekomen(glitches)

  43.   
    xHouse's avatar

    Mmh, sinds ze het recht hebben om de servers te sluiten wanneer ze willen…

    Op 1 april paar mensen boos maken? :>>>>>>>>>>>

  44.   
    X_resident_X's avatar

    das egt zever he fuck als die de servers voor de ps3 gaan sluiten zijn der zo gamers die daar rechtzaken van maken endat wille die egt ni ze en als ze zo door blijven gaan was cod bo de laatste cod dak gekocht heb 👿