Fast Forward 2011: Homefront

Al enige tijd ben ik shootermoe. De overdaad aan games waar het enige doel is andere mensen neer te knallen, ik ben er zo langzamerhand klaar mee en vermaak me tegenwoordig prima met RPG’s, Sandboxgames en af en toe een RTS’je. Deze genres geven wat meer context aan het geweld en juist die context ontbreekt vaak bij shooters. Daarom ook zijn shooters als Halo en Half-Life een uitzondering op mijn moeheid. Gelukkig gaat ook Homefront een mooie uitzondering vormen.

Context
Context. De een heeft er niks mee en wil alleen maar knallen, de ander kan niet zonder. Homefront speelt zich af in de Verenigde Staten, dat bezet is door de Koreaanse wereldmacht van de toekomst. Noord-Korea valt Zuid-Korea binnen en daarna ook andere Aziatische landen en zelfs China. Kortom, macht genoeg om zelf de VS binnen te vallen en dat gebeurt dan ook. Als het spel begint wordt je in een bus gezet, op weg naar een gevangenkamp. Onderweg kom je alle context tegen die je nodig hebt. Mensen worden mishandeld, je hart wordt verscheurd door een klein kind die iets vreselijks meemaakt en gevangenkampen en checkpoints laten zien dat het land hermetisch is afgesloten door de bezetters. Hier weet je dat het hommeles is.

Dit is precies waarom ik zin heb in Homefront. Het begin van de game voelt bijna als Half-Life. De game weet precies het gevoel over te brengen van iemand die moet overleven, net zoals Gordon Freeman die drang heeft in de Half-Life-games. Gelukkig wordt de bus gestopt door het verzet. Jij sluit je aan bij dat verzet en vanaf dat moment is het knallen.

Echte shooter
Homefront is een echte shooter, inclusief snelle schietactie, explosies en explosieve gebeurtenissen. De game neemt echter zijn tijd voor zijn verhaal en dat is precies wat zo schaars is tegenwoordig. Daarnaast is het kamp van het verzet extreem sfeervol.

Ook de multiplayer zal vele mensen verbazen. Er is uiteraard een level-systeem, maar ook per potje kun je punten verdienen, om die direct in hetzelfde potje uit te geven aan leuke snufjes zoals voertuigen en verschillende (vliegende) drones. Deze op afstand bestuurbare voertuigjes geven extreem veel voldoening en het puntensysteem (BattlePoints) zijn op recht vernieuwend. Het geeft spelers die een goede dag hebben net even wat extra beloning op de korte termijn en dat is voor mensen die geen zin hebben om uren te levelen (wat ook kan) een verademing.

Voorlopige conclusie
Ik ben vooral benieuwd hoe het verhaal van de singleplayer zich zal ontvouwen. Hoe lang zal het duren en hoe diep durft ontwikkelaar KAOS te gaan met de afschuwelijkheden van oorlog. Als KAOS dat goed weet te brengen, gaat Homefront een heerlijke nieuwe I.P. worden waar we lang van kunnen geniete

  1.   
    Tibor922's avatar

    Respect 🙄

  2.   
    Cirdan's avatar

    Ik let al een tijdje op deze titel. Ik ben echt benieuwd 😀

  3.   
    desxeon's avatar

    Ik denk “persoonlijk” dat deze game niet opkan tegen COD en BF MP maar de SP wordt wel super gruwlijk.

  4.   
    Neolite's avatar

    desxeon schreef, "Ik denk “persoonlijk” dat deze game niet opkan tegen COD en BF MP maar de SP wordt wel super gruwlijk."

    Als je kijkt naar het aantal spelers ben ik bang dat ze dat niet gaan halen nee. Maar als je kijkt naar kwaliteit is CoD geen enkel probleem, die serie mogen ze gelijk door de gootsteen spoelen en Zombies als een aparte game uitbrengen.

  5.   
    xHouse's avatar

    Neolite schreef, "

    ”desxeon” schreef, "Ik denk “persoonlijk” dat deze game niet opkan tegen COD en BF MP maar de SP wordt wel super gruwlijk."

    Als je kijkt naar het aantal spelers ben ik bang dat ze dat niet gaan halen nee. Maar als je kijkt naar kwaliteit is CoD geen enkel probleem, die serie mogen ze gelijk door de gootsteen spoelen en Zombies als een aparte game uitbrengen."

    Inderdaad.

    Enkel jammer dat er toch weer dik kans is dat de VS uiteindelijk zal winnen.
    Hopelijk word het een lange singleplayer waarbij je zeker een replay waarde hebt.
    Online lijkt mij hem ook wel leuk. 🙂

  6.   
    ms13694's avatar

    desxeon schreef, "Ik denk “persoonlijk” dat deze game niet opkan tegen COD en BF MP maar de SP wordt wel super gruwlijk."

    qua aantal gamers die het spel spelen mischien niet, maar waarschijnlijk wel qua diepgan en realiteit!

  7.   
    matdriks's avatar

    martinschoon schreef, "

    ”desxeon” schreef, "Ik denk “persoonlijk” dat deze game niet opkan tegen COD en BF MP maar de SP wordt wel super gruwlijk."

    qua aantal gamers die het spel spelen mischien niet, maar waarschijnlijk wel qua diepgan en realiteit!"

    Klopt vind ik ook.
    Gelukkig komt dit jaar geen cod uit.
    Dus kijken wat die COD fan-boys nu gaan halen.

  8.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Dit gaat zo f***ing goed worden, ik heb hier echt zin in!! top game

  9.   
    j0rntjuh's avatar

    Ga ik zowieso kopen.!

  10.   
    toeter83's avatar

    xHouse schreef, "

    ”Neolite” schreef, "[quote=”desxeon”].."

    Als je kijkt naar het aantal spelers ben ik bang dat ze dat niet gaan halen nee. Maar als je kijkt naar kwaliteit is CoD geen enkel probleem, die serie mogen ze gelijk door de gootsteen spoelen en Zombies als een aparte game uitbrengen."

    ) [/quote]

    EN BF is zeker geweldig

  11.   
    Burrows's avatar

    Als je die trailers kijkt mooie Graphics ga ik halen 😀

  12.   
    RoHoutje's avatar

    Dit word mijn GOTY!

  13.   
    LegendJordy's avatar

    deze game word echt cool! kijk naar mijn afbeelding:D:D homefront word echt kicke:D

  14.   
    LearsXD's avatar

    mooie game kijk er al een tijdje naar uit Singleplayer moet volgens mij wel legendary zijn

  15.   
    painkillers's avatar

    echt goede game
    nu nog wachten op het vervolg dat zich afspeelt in europa 😀