Fast Forward 2011: Mass Effect 3

Het is bijna onmogelijk om een Fast Forward te schrijven over een game waar we nog bijna niks van hebben gezien. Mass Effect 3 zal eind dit jaar al verschijnen en het enige waar we van hebben mogen genieten is een trailer. Een geweldige trailer wel te verstaan en Mass Effect gaat een Halootje flikken. We gaan naar de aarde!

Shepard is needed
Zoals we in de trailer hebben kunnen zien, zullen de Reapers in veelvoud op de aarde landen om dood en verderf te zaaien. Hoe dit mogelijk is, weten we natuurlijk nog lang niet, maar het is wel duidelijk dat men hoopt dat Sheppard met hulp naar de aarde komt. Die hulp zul je waarschijnlijk moeten rekruteren, zoals we dat ook moesten doen in de eerste twee delen.

Tot zo ver alles wat we weten. De rest is pure hoop en speculatie. En die speculatie is groot. Ik hoop op veel! Ik ben dan ook reuze benieuwd hoeveel consequenties mijn overgebrachte save-game zal hebben op dit derde deel. Want wat zijn er toch veel variabelen!? Leven Wrex, Ashley en Kaiden nog in jouw spel? Is Ordina de ambassadeur van de Aarde? Gaan de Quarians hun thuiswereld terugpakken van de Geth? Leeft de Rachni-koningin of niet? En natuurlijk beslis je aan het einde van Mass Effect 2 of je Reaper technologie vernietigt of behoudt voor de Illusive Man. Deze keuzes leveren tientallen, zo niet honderden mogelijkheden op in het derde deel, en niemand zal het beleven zoals jouw eigen karakter het beleeft.

Meer RPG please!
Mass Effect 2 was voor mij een geweldige game, maar toch was ik niet helemaal tevreden over de versimpeling ten opzichte van het eerste deel. Sommige gedeelten van het spel zijn volledig ontdaan van RPG-elementen en ik hoop sterk dat het derde deel een aantal van deze elementen uit het eerste deel terugbrengt. Zo vind ik het wel leuk om te kunnen kiezen uit tientallen wapens voor al mijn teamleden en ook zou ik het heel fijn vinden als het levelen ons net zoveel keuzes biedt als het eerste deel. Mass Effect 2 was wat dat betreft veel te simpel gemaakt.

Hoeveel krijgen wij te zien van de Aarde? Ik hoop heel veel! De trailer liet de Big Ben zien in Londen en ik hoop dan ook dat we meerdere landmarks mogen aanschouwen. Het is eerder hoop dan verwachting, want ik denk dat alleen de laatste missie op de Aarde zal afspelen. Elk deel is tot nu toe gebouwd op het feit dat je het heelal moet afstruinen om teamleden te werven en dat zal denk ik ook nu het geval zijn.

Voorlopige conclusie
Wat we ook te zien krijgen, Bioware heeft de zware taak om alle hoge verwachtingen waar te maken. Onze eerste kennismaking moet nog komen en ik kan nu al niet wachten op de E3, als we ongetwijfeld meer gaan zien van Mass Effect 3!

  1.   
    Boxer's avatar

    Ik kan niet wachten op deze game! Heb zo genoten van deel 1 en 2! Maar ik zou inderdaad graag zien dat er weer (meer) RPG elementen komen.

  2.   
    tijs_vp's avatar

    Bring it on!

  3.   
    desxeon's avatar

    Ik hoop eigelijk dat de Sp langer is dan die van ME2. 😳

  4.   
    ms13694's avatar

    ME2 was heel goed! Ik verwacht ook veel van deel 3, leuk dat je nu op aarde bent, al hoop ik niet dat het ‘space-element’ minder of niet aan de orde komt!

  5.   
    SN0WIE's avatar

    martinschoon schreef, "ME2 was heel goed! Ik verwacht ook veel van deel 3, leuk dat je nu op aarde bent, al hoop ik niet dat het ‘space-element’ minder of niet aan de orde komt!"

    Ze zeiden dat er ruimtegevechten waren….
    Denkt dat ze speelbaar bedoelen. Maar dit hoorde ik al een tijdje geleden 😆

  6.   
    Tha Destiny's avatar

    2011=Jaar van de sequels.
    Komen er überhaupt nog nieuwe IP’s?

  7.   
    Vlad-x's avatar

    De mogelijkheden lopen op tot macht 3 in Mass Effect 3!

    Dat hele variabelenstelsel is zo ontzettend geniaal! Ik ben gesmolten na deel één al, maar na het spelen van deel 2… Kan je mijn ziel kopen in ruil voor deel 3. KAN. NIET. WACHTEN!

  8.   
    MrFakeSmile's avatar

    ben alweer bezig deel 1 en 2 opnieuw te spelen.

    ik speel nu goed en wil ook een keer helemaal slecht.

  9.   
    /DareDevil's avatar

    desxeon schreef, "Ik hoop eigelijk dat de Sp langer is dan die van ME2. 😳 "

    Dude was die kort?

    Waarschijnlijk ben je dan iemand die alleen de main quest doet en niks erlangs.

    Mass Effect 2 was een groot spel en ik heb er echt veel uur in gestopt.

    GOTY en voor mij Beste game tot nu toe.

    Toen ik 2 had uitgespeeld kon ik niet wachten op Deel 3 😆