Fast Forward 2011: The Last Guardian

In 2009 hoorden we voor het eerst van The Last Guardian, een spiritueel vervolg op de PlayStation 2-klassiekers Ico en Shadow of the Colossus, en sindsdien hebben we weinig meer van de titel gezien, noch gehoord. Wel kunnen we nu al zeggen dat deze game een van de beste titels voor de PlayStation 3 en dit jaar belooft te worden.

Cultstatus
Ico en Shadow of the Colossus, twee van de beste titels van de vorige generatie en beide door hetzelfde team ontwikkeld. Deze games hebben met name hun internationale roem te danken aan diens emotionele verhaalvertelling en alles wijst erop dat The Last Guardian hier ook op zal scoren. Het is overigens nog onduidelijk of The Last Guardian ook in de tijdlijn van de eerder genoemde titels past, maar overeenkomsten kent het spel zeker.

In The Last Guardian volg je een jongen die probeert te ontsnappen van een groot kasteel. Daar ontmoet hij een groot, gevederd wezen, die nog wel de meeste overeenkomsten kent met een griffioen. Dit imposante dier is vastgeketend en heeft daarnaast ook nog eens vele speren en pijlen in zijn rug zitten. In het begin is deze Trico nog zeer vijandig tegen de jongen, maar naarmate het spel vordert zullen de twee een diepe emotionele band ontwikkelen, waarin jij als speler zal worden meegevoerd.

[SCREENSHOTS]

Je eigen huisdier
The Last Guardian belooft dan ook een zeer gevoelig verhaal te bevatten, waarin je langzamerhand van het grote imposante wezen, net als de jongen, begint te gaan houden. Het gigantische dier zal uiteindelijk ook voor de speler aanvoelen als een soort huisdier: jij zorgt namelijk voor hem en in ruil daarvoor zorgt hij ook voor jou. Soms zal Trico de jongen moeten beschermen en op andere momenten zijn de rollen omgedraaid. Daarnaast zul je echt aandacht aan het dier moeten geven door het eten aan te bieden of speren en pijlen die vastzitten in het lichaam te verwijderen.

The Last Guardian is een game die het action-adventuregenre combineert met puzzelelementen. Aangezien de jongen ongewapend is kan hij niet echt vechten, maar dient hij vooral te sluipen en de omgeving te gebruiken om bewakers om te kunnen brengen. Het is niet mogelijk om Trico te besturen, maar omdat dit wezen wordt gedreven door diens dierlijke instincten kun je daar gebruik van maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ton te gooien om zo de aandacht van het dier te krijgen en deze hierdoor naar een andere locatie te laten bewegen. Het is dus aan de speler om Trico te begeleiden en zo puzzels op te lossen.

Voorlopige conclusie
The Last Guardian belooft een epische, meeslepende en emotionele reis te bieden, waarbij de samenwerking met Trico een hoofdrol speelt. Een reis minstens zo geweldig als Ico en Shadow of the Colossus en dan doe je het als een ontwikkelaar heel erg goed. Iedere liefhebber van een game die een bijzonder verhaal vertelt, games die een hart hebben en games die je mee laten leven met de vertelde gebeurtenissen moeten beslist The Last Guardian aanschaffen, wanneer deze eind dit jaar in de winkelschappen ligt.

The Last Guardian verschijnt het vierde kwartaal voor de PlayStation 3.

  1.   
    GameAC's avatar

    Ik heb toch weinig hoop dat hij in 2011 uitkomt, gezien de schaarste aan info die we nu hebben. Maar ik blijf hopen!

  2.   
    WesterW's avatar

    GameAC schreef, "Ik heb toch weinig hoop dat hij in 2011 uitkomt, gezien de schaarste aan info die we nu hebben. Maar ik blijf hopen!"

    De ontwikkelaars hebben bevestigd dat de game erg ver in diens ontwikkelingsfase zit šŸ˜‰

  3.   
    M@tthijs's avatar

    Zou zeer mooi zijn als de game dit jaar nog uitkomt. Samen met de remakes van Ico en Shadow of the Colossus. Dat wordt dan genieten geblazen dit jaar! šŸ˜†

  4.   
    game_expert's avatar

    Ik heb ook zo’n vreemd gevoel dat hij weer uitgesteld word ! šŸ™

  5.   
    HardCoreGamerā„¢'s avatar

    Ik wil eerst nog wat gameplay beelden zien… Maar ik verheug me er nu al op! šŸ™‚

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik verheug me er erg op het ziet er goed uit.

  7.   
    ridiculus's avatar

    Geen pc šŸ˜„

  8.   
    GameAC's avatar

    ridiculus schreef, "Geen pc šŸ˜„ "

    Dit wist je 10 jaar geleden al.

    Get over it.

  9.   
    GBA43's avatar

    ridiculus schreef, "Geen pc šŸ˜„ "

    elk console heeft ze voordeel en nadeel šŸ˜‰ bij elke consoles heb je geweldige only’s šŸ˜€

  10.   
    DeAdSeYe's avatar

    Hopelijk komt The Guardian dit jaar nog uit. 4de kwartaal een gerucht of is dit bevestigd? Cadeau voor mijn vriendin dan onder de kerstboom voor de volgende kerst. Zelf hou ik niet van deze soort games, maar The Guardian trekt mij op een of andere manier.

  11.   
    Vlad-x's avatar

    Geinige overeenkomst: bij Amnesia: The Dark Descent moest je ook uit een kasteel ontsnappen (nou ja, eigenlijk niet, maar het komt in de buurt) en kon je ook niet vechten. Ook puzzels oplossen, en ook sluipen en handigheden toepassen. Alleen dan in pure angst.
    Aan de screenshots te zien is dit in elk geval GEEN depressief kasteel. (: