Final Fantasy XIV geschikt of ongeschikt?

Alle Final Fantasy fans weten onderhand wel dat Final Fantasy XIV, het laatste spel uit de Final Fantasy reeks, bij velen niet in de smaak viel. Dit kwam voornamelijk door de ontzettend lege wereld, de slechte interface en talloze bugs. Inmiddels werkt een andere regisseur van Square, genaamd Naoki Yoshida, aan dit spel om deze MMORPG toch nog tot een goed einde te brengen. Alleen heeft Yoshida hiervoor wel jullie hulp nodig.

Allereerst stuurde Yoshida elke Final Fantasy XIV speler een email met daarin een nieuwjaarsgroet. Hij doet dit tevens om te bekennen dat 2010 voor hun allen een rumoerig jaar is geweest met veel aankondigingen, wijzigingen en meerdere updates.

Ook vroeg hij aan de spelers om vrijwillig deel te nemen aan het proces om het spel te verbeteren. Dit kan gedaan worden door te beginnen met het invullen van een vragenlijst.
Laten we hopen dat Yoshida ondanks alles toch nog spelers blij weet te maken met een nieuwe versie van het spel. De vragenlijst is in ieder geval een goed begin.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik speel het spel niet nooit een FF fan geweest, Maar ik vind dit wel goed dat ze willen weten wat er verbeterd moet worden dat ze niet kijken alleen maar wat ze zelf willen maar ook naar wat andere willen.

  2.   
    Jarek's avatar

    Niet mee eens , ze hadden van tevoren moeten weten wat de speler wil , en niet zo’n game afleveren en nadat ze weten hoeveel kritiek erop was nog even met een vragenlijst komen.

  3.   
    Hukkel's avatar

    Je kan dit op veel manieren opvatten. Ik zeg hulde! Ze leveren iets af en het is niet goed genoeg. Dan kun je of verder gaan met andere games en je kopers achterlaten of er vele dollars tegenaan gooien om ze alsnog een goeie spelervaring te bieden. Mijns inziens kiezen ze voor de juiste weg.

    Ja je hebt gelijk het had vanaf het begin al goed moeten zijn, maar dat is nu achter ons en vanuit dat punt hebben ze de juiste keuze gemakat wat mij betreft.

  4.   
    soulzx3's avatar

    het spel leek mij leuk, graphics en alles, maar inderdaad, de wereld is LEEG, als je het vergelijkt met world of warcraft is er echt geen hond..

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    Nooit kan een spel 100% goed zijn. Er is altijd wel een min-punt, en zo is dat met alles. Niemand weet hoe moeilijk het is om een goed spel neer te zetten, vooral als er al zoveel delen uit zijn. Het is goed tot een ontwikkelaar toegeeft tot de vorige game geflopt is, en de spelers nu daardoor meer de kans geeft om het volgende deel veel beter te maken.

    Het is en blijft moeilijk om een goede game neer te zetten, van fouten leer je. En elke ontwikkelaar kan al met iets klein de fout in gaan.

  6.   
    firehopper211's avatar

    Was er dan wel een beta geweest? want dan kan iedereen reporten wat voor foutjes er in zitten.

  7.   
    lesroom's avatar

    gelukkig want de FF reeks is toch altijd wel iets om naar uit te kijken. deze serie mag niet aan zijn eind komen doordat ze aan de centen gaan denken.

  8.   
    cool ice's avatar

    wat n gedoe. maarja goed dat ze er wel iets aan doen.

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    GreyWolf schreef, "Niet mee eens , ze hadden van tevoren moeten weten wat de speler wil , en niet zo’n game afleveren en nadat ze weten hoeveel kritiek erop was nog even met een vragenlijst komen."

    Ja oke maar toch nog wel goed dat ze het als nog doen, je heb zat makers met spellen waar ze het als nog niet doen.

  10.   
    GBA43's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Was er dan wel een beta geweest? want dan kan iedereen reporten wat voor foutjes er in zitten."

    Inderdaad, leek net alsof ze haast hadden ofzo?! 😛