Nieuwe details omtrent gevechtssysteem Final Fantasy Versus XIII

Eerder deze week hebben we al mogen genieten van de zeven minuten durende gameplay-trailer van Final Fantasy Versus XIII, maar nu zijn we toch wel behoorlijk benieuwd naar hoe het gevechtssysteem van de game in z’n werk treedt. Gelukkig was Nomura weer zo gul om ons te voorzien van wat interessante informatie.

Zo zal het karakter Noctis altijd in je party blijven en is het spel voorbij als hij wordt uitgeschakeld. De animaties, beschikbare combo’s en vaardigheden van personages variëren wanneer ze verwisselen van wapens. Noctis kan onder andere zwaarden, bijlen, lansen en geweren gebruiken. Andere personages hebben hun eigen kenmerken, maar kunnen net als Noctis ook van wapen veranderen.

Zo is er ook het karakter Ignis, dat werpmessen kan gooien en gebruikmaakt van zowel een katana als magie. Ook is er een vooralsnog onbekend personage met een flink litteken op het gezicht, een man die graag zijn blote vuisten gebruikt. Anderzijds is er een jonge blonde knaap, die gebruik kan maken van dezelfde als wapens als Noctis, alleen dan met een extra vaardigheid om de zwakke plek op te zoeken van de vijand.

Je kunt van personage verwisselen en als party krachtige combo’s achter elkaar uitvoeren. Je party bestaat uit maximaal drie personages en je zult de mogelijkheid krijgen jouw eigen party samen te stellen naarmate je verder komt in het spel. De gezichten van je personages worden links onderin op je scherm getoond, zodat je dankzij de gezichtsuitdrukkingen hun conditie kunt bepalen.

Nomura heeft dus duidelijk het turn-based vechtsysteem achter zich gelaten en is zich meer gaan focussen op een gevechtssysteem, dat te vergelijken is met die van Kingdom Hearts.

  1.   
    lesroom's avatar

    als het meer op KH lijkt ga ik hem meteen aanschaffen 😉

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    lesroom schreef, "als het meer op KH lijkt ga ik hem meteen aanschaffen ;)"

    Ik ook wel denk ik 🙂

  3.   
    metalmickey's avatar

    Zekers, moet hem hebben 😆

  4.   
    axieikwilsushi's avatar

    het is dus eigenlijk een vervolg van final fantasy 13?