Belangrijk: Sony praat over downtime PlayStation Network; accountgegevens gestolen

Sony heeft eindelijk een duidelijke update over de situatie rondom het PlayStation Network gegeven. Het is inderdaad waar dat het netwerk gehackt is door een kwaadaardige hacker. Het doel hierbij was niet het offline halen van het netwerk, maar het stelen van accountgegevens. Toen Sony de hacker opmerkte is het PlayStation Network om meer schade te voorkomen direct offline gehaald. Van alle PlayStation-gebruikers zijn de volgende gegevens in kwaadaardige handen geraakt:

  • Accountnaam
  • Wachtwoord
  • Naam
  • Adres (stad, provincie en postcode)
  • Land
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
Het is nog niet zeker of de antwoorden op de veligheidsvragen, aankoopgegevens en creditcardgegevens ook zijn gestolen, maar het mag duidelijk zijn dat dit een hele serieuze zaak is. Sony heeft daarom een bedrijf ingehuurd die de hele zaak aan het onderzoeken is. Ook wordt het netwerk op dit moment veiliger gemaakt, zodat dit geen tweede keer kan voorkomen. Wanneer we het PlayStation Network weer online kunnen verwachten is nog onduidelijk, maar Sony hoopt dat dit binnen één week moet lukken. Alle PlayStation Network-gebruikers kunnen de aankomende tijd een mail met verdere uitleg verwachten.

Met de gestolen informatie kunnen de hackers de persoonlijkheid van iemand nabootsen, ook wel ‘identity theft’ genoemd, en daarom wordt iedereen aangeraden de komende tijd op de hoede te zijn. Houd met de volgende zaken rekening:

  • Sony zal niet via mail, telefoon of post om persoonlijk informatie vragen. Reageer dus nooit op dit soort berichten.
  • Hou je credit card en bankafschrift goed in de gaten, want het is mogelijk dat er onrechtmatig iets wordt afgeschreven.
  • Als je op meerdere plekken hetzelfde wachtwoord gebruikt is het verstandig deze zo snel mogelijk overal aan te passen.
  • Verander zo snel mogelijk het wachtwoord van je PlayStation Network-account wanneer het netwerk weer online is.
Voor antwoorden op veel gestelde vragen kan iedereen op deze speciale pagina terecht. Hier is ook de contactinformatie van Sony voor verdere vragen te vinden. Vergeet niet al je vrienden, familie en kennissen met een PlayStation op de hoogte te houden, want dit is een ernstig voorval waar iedereen van op de hoogte moet zijn. Retweet bijvoorbeeld snel ons bericht op Twitter of stel hiermee je Facebook vrienden op de hoogte.

  1.   
    Mrn.'s avatar

    Pfff, dit klinkt niet echt lekker in de oren. Hopen dat Sony dit snel oplost.

  2.   
    Slayer61's avatar

    Mrn. schreef, "Pfff, dit klinkt niet echt lekker in de oren. Hopen dat Sony dit snel oplost."

    Inderdaad.

  3.   
    R1chardTM's avatar

    Het belangrijkste is nu dat je om voor je zelf schade te voorkomen en de dus goed op de aangegeven punten let. Neem dit echt even serieus.

  4.   
    craz's avatar

    Nou effe mijn wachtwoord veranderen voor mijn e-mail. Voordat ik niet meer kan inloggen.
    Wel belachelijk dat iemand dit kan en flikt. En ik denk dat de creditcard gegevens ook zijn gestolen.

  5.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik ben nu echt pissig.
    Maar als Sony hem al heeft opgemerkt kunnen ze dan niet zijn Ip adres achterhalen
    (Ook al heeft ie het undertussen veranderd) of een klein beetje nfo om de klootzak op te sporen !! 👿

    Ps: het spijt me echt geweldig dat ik het zeg,
    maar ik meen wel hoor. 🙄

  6.   
    Neolite's avatar

    Het lijkt er steeds meer op dat het echt geen actie is van Anonymous. 😉

    Edit: Laten we het hier even netjes houden. 🙄

  7.   
    Carcass's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Ik ben nu echt pissig.
    Maar als Sony hem al heeft opgemerlt kunnen ze dan niet zijn Ip adres achterhalen
    (Ook al heeft ie het undertussen veranderd) of een klein beetje nfo om de klootzak op te sporen !! 👿
    "

    zon hacker zal ook niet gek zijn dunkt me. vaak lastige zaken dit soort diefstallen..

  8.   
    RemcoM94's avatar

    nou lekker dan 😮
    dat laatste punt is geen slecht idee, zo snel mogelijk regelen…

  9.   
    Extremegamer's avatar

    meteen een broad cast bericht gestuurd op blackberry, iedereen op msn contact mee opgenome en zo, dit is echt slechte shit van die ww, ik heb heel toevallig een ander ww maar andere mensen denk ik niet 😮

  10.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Carcass schreef, "

    ”Gamer4Ever-NL” schreef, "Ik ben nu echt pissig.
    Maar als Sony hem al heeft opgemerlt kunnen ze dan niet zijn Ip adres achterhalen
    (Ook al heeft ie het undertussen veranderd) of een klein beetje nfo om de klootzak op te sporen !! 👿
    "

    zon hacker zal ook niet gek zijn dunkt me. vaak lastige zaken dit soort diefstallen.. "

    Wat ik heb verstaan is dat je de eerste IP adres zekker kan achter halen.
    Zekker als ie was opgemerkt. Die gast kan echt hooguit 20 jaar celstraf krijgen als ie word gepakt want dit word echt niet door de vingers gezien door Sony/politie. 8)

  11.   
    R1chardTM's avatar

    Hou het in de comments A.U.B. netjes!

  12.   
    Jason.Statham's avatar

    Vind dit een triest iets van Sony, een bedrijf dat miljoenen verdient en dan op deze manier laat zien dat ze maar een zeer onprofessionele afdeling hebben, ik vraag me af wat er op die afdeling werkt volgens mij werken daar mensen met een ITO niveau ?, ik zal niet zeggen dat elk bedrijf of netwerk water dicht is maar dat gegevens van mensen zo makkelijk te verkrijgen zijn laat zien hoe onprofessioneel Sony met klanten gegevens omgaat.

    Ik hoop dat Sony elke klant die door dit benadeelt gaat worden compenseert en dat die mensen niet zomaar van kasje naar de muur gestuurd gaan worden.

    Ik vind het tevens ook enorm triest dat mensen zoiets doen die hele hack is gewoonweg een trieste actie, maar dat Sony zich zo makkelijk laat hacken vind ik zeer onprofessioneel.

  13.   
    huntedjohan's avatar

    dit is dus echt serieuze shit. ik altijd maar bang zijn dat mijn wow account gehacked zou worden gaan ze nu nog verder door dit soort acties.

    ben benieuwd of je dit soort netwerken 100% veilig kun krijgen tegen dit soort hackers, en verwacht dat het psn netwerk natuurlijk een leuk object is voor dit soort mensen nadat duidelijk werd dat sony soms slordig met prive gegevens omging.

    alle psn gebruikers veel geluk toegewenst dat de schade beperkt blijft

  14.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Vind dit zeer slordig van Sony.
    Wie werken daar? Een stel N00B’s?
    Dag lieve kat waarvan ik een wachtwoord van gemaakt heb… 😆
    Dag Apple Store account. 🙁

    Zeer triest dit! En de ICT mensen die bij Sony werken… Kregen zeker te weinig betaald om dit op te lossen!

    (Misschien komt Apple nu wel een stap dichterbij met een overname van Sony? :D)

  15.   
    huntedjohan's avatar

    Jason.Statham schreef, "Vind dit een triest iets van Sony, een bedrijf dat miljoenen verdient en dan op deze manier laat zien dat ze maar een zeer onprofessionele afdeling hebben, ik vraag me af wat er op die afdeling werkt volgens mij werken daar mensen met een ITO niveau ?, ik zal niet zeggen dat elk bedrijf of netwerk water dicht is maar dat gegevens van mensen zo makkelijk te verkrijgen zijn laat zien hoe onprofessioneel Sony met klanten gegevens omgaat. "

    en waar kun jij uit opmaken dat het zo makkelijk verkregen is? lijkt me beetje stug dat deze beste man ff op een zaterdag middag begonnen is en zaterdag avond alle gegevens binnen gehaald heeft!

  16.   
    Neolite's avatar

    Bedrijven die miljarden verdienen met de verkoop van software steken heel erg veel geld in het beveiligen van hun product. Toch worden al deze producten keer op keer gehackt/gekraakt. Dit geeft al aan dat het beveiligen van software/hardware lastiger is dan het hacken/kraken van hetgeen. Dus om te zeggen dat Sony het slecht beveiligd heeft vind ik wel heel kort door de bocht.

  17.   
    Stephan123's avatar

    Dit is echt erg…

  18.   
    DutchFreeze's avatar

    De zoveelste reactie, maar toch: Dit is echt heel triest dat sony hier niks aan heeft gedaan. En dat uberhaupt al onze gegevens zomaar te verkrijgen zijn dmv een hack. Dat moet toch niet mogen kunnen?

    En dan over de debiel die dit gedaan heeft? (of mastermind?) Hoe haal je het in je debiele hoofd om zo iets te doen… Ik zou het niet eens durven, niet omdat ik dan aan iemand anders zijn spullen zit, maar omdat ik er dan voor zou zorgen dat weet ik veel hoeveel mensen niet meer van hun dingen gebruik kunnen maken.
    Ik vergelijk het een beetje met een EMP bom gooien op New York ofzo. Het is gewoon maatschappelijk niet goed om zo iets te doen… Het hele PSN ligt plat door 1 iemand(of organisatie) Dat durf ik niet eens op mijn naam te schrijven.

    Niet dat ik niet zonder PSN kan ofzo, maar toch het kan gewoon niet. Maarja blijkbaar mag dit gewoon net als mensen neermaaien op school ofzo…

    (mja het zal aan mij liggen zeker)

  19.   
    RemcoM94's avatar

    (Misschien komt Apple nu wel een stap dichterbij met een overname van Sony? :D)

    en nij denken dat apple dit lekke mandje over gaat nemen 😛

    maar ja, slecht beveiligd? goed gehackt? wie zegt et, maar k denk dat je eigenlijk helemaal geen gegevens aan dit soort grote bedrijven moet geven, wat moeten zij dr mee? Tis denk k veel makkelijker als je een inlognaam en ww hebt en verder niks, valt er ook minder te stelen, ik bedoel wat moeten zij met je geboortejaar en postcode 😕

    of je t nou beveiligd of niet, k denk dat er te veel te halen valt voor die hackers

  20.   
    XTR17's avatar

    Dan maar even wat wachtwoorden wijzigen. Wel spijtig.

  21.   
    superdedupe's avatar

    Jason.Statham schreef, "Vind dit een triest iets van Sony, een bedrijf dat miljoenen verdient en dan op deze manier laat zien dat ze maar een zeer onprofessionele afdeling hebben, ik vraag me af wat er op die afdeling werkt volgens mij werken daar mensen met een ITO niveau ?, ik zal niet zeggen dat elk bedrijf of netwerk water dicht is maar dat gegevens van mensen zo makkelijk te verkrijgen zijn laat zien hoe onprofessioneel Sony met klanten gegevens omgaat.
    Ik hoop dat Sony elke klant die door dit benadeelt gaat worden compenseert en dat die mensen niet zomaar van kasje naar de muur gestuurd gaan worden.
    Ik vind het tevens ook enorm triest dat mensen zoiets doen die hele hack is gewoonweg een trieste actie, maar dat Sony zich zo makkelijk laat hacken vind ik zeer onprofessioneel."

    +1, ik weet niet of die hack inderdaad makkelijk was of dat de hacker hier al jaren mee bezig was, maar dat doet er niet toe. Dit zou niet mogelijk moeten zijn!

  22.   
    superdedupe's avatar

    ”16remco16″ schreef, "

    (Misschien komt Apple nu wel een stap dichterbij met een overname van Sony? :D)"

    en nij denken dat apple dit lekke mandje over gaat nemen 😛
    maar ja, slecht beveiligd? goed gehackt? wie zegt et, maar k denk dat je eigenlijk helemaal geen gegevens aan dit soort grote bedrijven moet geven, wat moeten zij dr mee? Tis denk k veel makkelijker als je een inlognaam en ww hebt en verder niks, valt er ook minder te stelen, ik bedoel wat moeten zij met je geboortejaar en postcode 😕
    of je t nou beveiligd of niet, k denk dat er te veel te halen valt voor die hackers

    wtf, hoe game jij zonder je gegevens achter te laten? hoe surf jij zonder je gegevens achter te laten bij je provider (die eventueel ook gehackt zou kunnen worden). jij kan geen steam account hebben of mmo spelen.

    en we hebben ons aangemeld bij psn, niet op een “jij bent de 10 000ste bezoeker” add geklikt.

  23.   
    ps3 gek's avatar

    Damn! This is getting serious! :O Ben blij dat ik geen creditcard gegevens heb ingevoerd!!! Ik weet wel dat als ze zo’n computernerd bekend maken ik hem gauw een klap zou geven.

  24.   
    lonestar's avatar

    ik ben het wel met 16remco16 eens, het is toch vreemd dat als je een acount wil aanmaken je je postcode en adres op moet geven? ze zullen nooit iets naar je opsturen dus waarom moet iedereen dat dan invullen

  25.   
    G_Dragon16's avatar

    Tja heb zelf dan geen ps3 maar sony voor de klanten fix het , hoop dat ze inzien dat ze dit zelf veroorzaakt hebben , toen hun met update kwamen dat open os niet meer mocht is dit langzaam begonnen en nu zijn we hier, benieuwd wie erachter zit! Niet anomouys (sorry voor spel fout XD) veel succes sony

  26.   
    huntedjohan's avatar

    ”G_Dragon16″ schreef, "Tja heb zelf dan geen ps3 maar sony voor de klanten fix het , hoop dat ze inzien dat ze dit zelf veroorzaakt hebben , toen hun met update kwamen dat open os niet meer mocht is dit langzaam begonnen en nu zijn we hier, benieuwd wie erachter zit! Niet anomouys (sorry voor spel fout XD) veel succes sony"

    denk niet dat je deze hack kun toewijzen aan het verwijderen van other os. dit is geen stunt ofzo dit is gewoon moedwillig gegevens van gebruikers stelen en voor zover ik kan bedenken niet bedoeld ze daarna weer terug te geven zonder te misbruiken!

  27.   
    LennardF1989's avatar

    Opmerking met betrekking tot de gestolen wachtwoorden

    Ik denk dat ze enkel de hashes van wachtwoorden hebben bemachtigd, ervan uitgaande dat Sony niet zo idioot is wachtwoorden plain-text op te slaan. Aan de wachtwoorden is niks te herleiden, omdat deze meestal MD5 ge-encrypt zijn en dit een 1-way encryption is.

    De enige manier om terug te halen wat hier voor wachtwoord achter zit is brute-force een wachtwoord te genereren, MD5 eroverheen te gooien en de resulterende hash te vergelijken met de wachtwoorden van alle accounts, in de hoop een match te vinden. Zo niet, herhaal.

    Brute-force is snel voor simpele wachtwoorden als “lol”, “yo” of iets wat in een woordenboek staat, maar kan maanden/jaren duren voor wachtwoorden van 9 characters of meer, die ook bestaat uit cijfers en niet-alphanumerieke waardes (streepjes of punten of underscores).

    Heb jij een heel simpel wachtwoord, dan raad ik aan dit te veranderen indien je deze nog meer gebruikt, valt de jouwe in de moeilijke categorie, dan zal ik me niet al te veel zorgen maken.

    EDIT:
    In het beste geval maakt Sony gebruik van een SALT code, in dat geval werkt brute-force enkel per gebruiker (in plaats van in een batch van alle gebruikers).

    Worst-case scenario voor de hackers om ALLE wachtwoorden te kraken: 3 jaar * miljoenen gebruikers = heel lang wachten

  28.   
    G_Dragon16's avatar

    Laten we horen dat het goed komt , moet eerlijk zeggen ben geen ps3 fan totaal niet .. maar dit is te erg en als niet om open os gaat is het natuurlijk onzin hack ! Anders kan ik het wel begrijpen

  29.   
    huntedjohan's avatar

    @ g dragon 16
    lol is er uberhaupt 1 zinvolle hack die van buiten af gebeurt? dat je als bedrijf intern een aantal hackers op je netwerk loslaat om zwakke punten te kunnen vinden is zinvol ja, maar van buiten af een netwerk van een ander hacken is volgens mij nooit zinvol, je weet namelijk nooit of de goede bedoelingen die iemand zegt te hebben ook werkelijk zo goed zijn. als ik het psn netwerk zou willen hacken om sony te wijzen op hun slechte beveiliging en ik kwam weet ik hoeveel gebruikers gegevens tegen word de verleiding denk heel erg groot om even alle goeie bedoeling aan de kant te gooien en toch ff verder te spieken

  30.   
    G_Dragon16's avatar

    huntedjohan schreef, "@ g dragon 16
    lol is er uberhaupt 1 zinvolle hack die van buiten af gebeurt? dat je als bedrijf intern een aantal hackers op je netwerk loslaat om zwakke punten te kunnen vinden is zinvol ja, maar van buiten af een netwerk van een ander hacken is volgens mij nooit zinvol, je weet namelijk nooit of de goede bedoelingen die iemand zegt te hebben ook werkelijk zo goed zijn. als ik het psn netwerk zou willen hacken om sony te wijzen op hun slechte beveiliging en ik kwam weet ik hoeveel gebruikers gegevens tegen word de verleiding denk heel erg groot om even alle goeie bedoeling aan de kant te gooien en toch ff verder te spieken"

    klopt mij hoor je ook niet zeggen dat dit goed is , dit gaat te ver.ik zeg allen dat sinds sony patch tegen open os uitgebracht heeft de problemen zijn ontstaan :), wat deze hacker wil is afwachten

  31.   
    G_Dragon16's avatar

    Sony heeft wel erg slechte beveiliging als ik dit moet geloven http://www.psx-sense.nl/46008/playstation-network-log-van-de-hacker-leaked/

  32.   
    Thundergamer's avatar

    ”G_Dragon16″ schreef, "Sony heeft wel erg slechte beveiliging als ik dit moet geloven http://www.psx-sense.nl/46008/playstation-network-log-van-de-hacker-leaked/
    "

    Dat zag er erg gecompliceerd uit 😕 😮

  33.   
    sthij's avatar

    nee he nu moet ik al mijn wachtwoorden veranderen 😕

  34.   
    desxeon's avatar

    Nu is de maat vol, Sony neem is actie man, zo kunnen de hackers zo hun gang gaan nu is iedereen de dupe die een PS3 heeft.

  35.   
    twoakrm's avatar

    dit is niet goed dit hoort niet zo waarom gaan die hackers geen bank overvallen ofzo

  36.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    wow! fijn dit! nu beschouw ik het echt als een persoonlijke aanval! 😡 maarja daar kan sony ook niks aan doen, toch straks maar t wachtwoord veranderen.

  37.   
    Nn3m3s1sS's avatar

    Toevallig zijn er vorige week onrechtmatig bedragen van mijn CC afgeschreven. Meteen laten blokkeren natuurlijk. Nog nooit eerder meegemaakt maar heb nu wel een vermoeden hoe het komt. Lekker dan! Ach gamen deed ik toch al liever op mijn 360 en PC. Gebruik PS3 voornamelijk als Blu-ray speler.

  38.   
    FishHookz's avatar

    En daarom heb ik xbox want wij betalen zodat dit soort dingen worden voorkomen xD dit soort dingen zijn nog nooit gebeurd op xbox en hij is al ouder dan PS3 xD

  39.   
    nickykolkie's avatar

    gameshark schreef, "wow! fijn dit! nu beschouw ik het echt als een persoonlijke aanval! 😡 maarja daar kan sony ook niks aan doen, toch straks maar t wachtwoord veranderen."

    Daar kan sony genoeg aan doen -.-

  40.   
    Leon 2.0's avatar

    Gelukkig had ik geen creditcard gegevens aan m’n account gekoppeld, maar maak ik altijd gebruik van PSN-cards. Nu maar wel even wat wachtwoorden veranderen. 🙁

  41.   
    ChielB's avatar

    Het vervelende blijft gewoon als bedrijf zijnde dat je pas achter dergelijke lekken komt op het moment dat je gehackt wordt door een of andere gek/crimineel. Je kunt preventief maar tot op zekere hoogte je eigen netwerk testen op veiligheid, als iemand kwaad wil doen komen de mensen met verstand van zaken toch wel een eind.

    De boze vinger zou naar mijn mening ook alleen naar de hacker gewezen moeten worden. Zodra zijn acties zichtbaar werden heeft Sony toch meteen maximaal ingegrepen door het hele PSN offline te halen.

  42.   
    rasblackfire's avatar

    dat is niet zo fijn nee =/

  43.   
    See4urSelf's avatar

    Belachelijk dit.. ik hoop dat die hackers zich schamen en verdwijnen achter slot en grendel.

  44.   
    JonsoN's avatar

    nickykolkie schreef, "

    ”gameshark” schreef, "wow! fijn dit! nu beschouw ik het echt als een persoonlijke aanval! 😡 maarja daar kan sony ook niks aan doen, toch straks maar t wachtwoord veranderen."

    Daar kan sony genoeg aan doen -.-"

    Daar kan Sony niks aan doen!, Sony heeft het al moeilijk genoeg dacht ik zo even.
    Er wordt heel wat geld tegenaan gesmeten om iets zo veilig mogelijk te maken/houden, maar er is niet genoeg geld in de wereld om hackers tegen te gaan.
    Erg kortzichtige reactie van jou, die je trouwens te vaak geeft. 😉

  45.   
    Koen's avatar

    Als die hacker gegevens van alle PSN gebruikers weet te bemachtigen dan is er naar mijn mening ook zeker schuld bij Sony. Je legt niet alle gegevens in hetzelfde laatje. Bovendien zijn ze nu bezig PSN veiliger te maken om een tweede keer te voorkomen. Ze hadden eerder al met de tijd mee kunnen gaan en PSN verder beveiligen. Hopelijk vallen de gevolgen van deze leakage mee.

  46.   
    gatemaster64's avatar

    dat is niet best

  47.   
    jungler's avatar

    ik vraag mij altijd af waarom mensen sowiets doen 🙁
    of dacht hij echt zo geld te stelen?

  48.   
    leeuw18000's avatar

    weet iemand eigenlijk of het verplicht was bij het aanmelden voor PSN om je adres/woonplaats te geven?

  49.   
    painkillers's avatar

    Hey allemaal,

    Als werknemer bij Game Mania heb ik hierjuist een telefoontje gedaan naar Sony.

    Ik kreeg onmiddelijk de floormanager aan de lijn en die heeft me de hele toestand een beetje proberen toelichten.
    Er is inderdaad een inbraak geweest door buitenstaanders en er zijn dingen gezien die niet gezien mogen worden (privégegevens) maar er is geen reden tot paniek.

    De volledige kaartnummers kunnen zelfs werknemers van Sony niet zien en de 3-cijferige code al helemaal niet zichtbaar dus de kans dat er gefraudeerd wordt is heel klein. Natuurlijk wordt iedereen aangeraden om zijn bankafschriften goed in de gaten te houden maar direct bellen naar Cardstop is niet nodig.

    Waar deze persoon wel voor waarschuwde zijn phishing-mails. Zelfde systeem waar Blizzard al geruime tijd problemen mee heeft, personen die zich voordoen als Sony-medewerkers die dan persoonlijke gegevens gaan opvragen. Hier moet je dus nooit op antwoorden ! Net als Blizzard zal Sony nooit naar deze gegevens vragen.

    Ik stelde hem ook de vraag of er geld dat aanwezig was in de portemonne en reeds aangekochte content zou verloren gaan maar dit zou zeker en vast niet het geval zijn. Alles staat op een backup en het netwerk is uitgeschakeld van het moment dat de breach ontdekt was dus er kunnen in principe geen aankopen meer gebeurt zijn.

    Wanneer PSN terug online zou komen hoef je geen nieuwe account te maken. Je kan best wel je wachtwoord veranderen en als je e-mailadres en paswoord hetzelfde zijn voor bijvoorbeeld MSN dan kan je dit best ook aanpassen.

    Er zal geen reset gedaan worden naar day 1 zoals sommige onheilspellers hier al zitten te verkondigen

    Het enige minpuntje dat ik te horen kreeg was dat er nog geen dader is gevonden en dat ze de beveiliging nog wat gaan aanspannen. Er is dus nog geen vaste datum wanneer PSN terug online zou zijn, dit kan morgen zijn maar evengoed pas in de loop van volgende week. .

  50.   
    Cirdan's avatar

    thank fucking god dat mijn huidige account een waardeloze account heeft met een heel ander ww wat ik nu gebruik 😛

  51.   
    Leon's avatar

    Dit is wel heel fucked, gelukkig weet ik bijna zeker dat ik mijn creditcard details heb verwijderd, maar hier gaan ze ongetwijfeld problemen mee krijgen. Slecht van Sony.

  52.   
    Epic-Max's avatar

    er moet nu echt een eind aan komen !!!

  53.   
    Rijstekorrel's avatar

    Heb geen bank gegevens ingevuld heb geen creditcard dus ja :P, Maar zal als die het weer doet me account eens effe aanpassen 😛

  54.   
    cool ice's avatar

    oh f*ck, dit is echt erg! heb gelukkig geen creditcard/bankgegevens op PSN staan, maar ik zou wel een handvol wachtwoorden moeten wijzigen… 😥

  55.   
    Dr. D3nVil's avatar

    -.-”, ik moet dus van alles veranderen omdat een of andere hacker het leuk vind om gegevens van iedereen te jatten, nou fijn is dat :evil:. Ik vind het wel slecht van Sony dat ze dat nu pas zeggen en dat ze NU ervoor gaan zorgen dat het niet nog een keer kan gebeuren. Dan denk ik echt kom op jullie hebben genoeg geld om zulke dingen te voorkomen dus doe het niet nadat zoiets gebeurd maar voordat zoiets gebeurd!

  56.   
    Sarge's avatar

    Dit is heel wat erger dan al de arme sakkers die ff niet kunnen gamen ..

  57.   
    ennyexbox's avatar

    -Nog een tip! stap over op xbox360, zowiezo beter beveiligd, enige nadeel eraan is betaald online gamen. Maar voor de rest is het overal op beter!

    toch vind ik het voor alle psn gebruikers zwaar kl***, heb er dus wel begrip voor.