Gedupeerde ontwikkelaars gesteund na herstart PlayStation Network

Inderdaad, het is nog niet bekend wanneer het PlayStation Network weer groen licht krijgt, maar Sony heeft aangegeven gedupeerde ontwikkelaars te steunen na het incident. Vooral kleine developers die downloadbare titels ontwikkelen, kunnen wat extra steun gebruiken.

The firm assures other developers affected by the ongoing downtime that they will have some sort of reprieve when everything gets back to normal.
Er stond voor vorige week en uiteraard voor deze week nieuwe content in de rij om gelanceerd te worden, maar door het offline gaan van het PlayStation Network, inmiddels al vijf dagen, lijden ontwikkelaars hieronder. Er wordt geen content gedownload, er worden geen games gekocht, simpelweg omdat niemand online kan.

Sony zal deze ontwikkelaars sowieso steunen door de nieuwe content een paar weken extra onder de aandacht te brengen in de PlayStation Store. We weten niet of ontwikkelaars ook nog een vergoeding krijgen. Open Emotion Studios’ ‘Mad Blocker Alpha’ werd vorige week uitgebracht, maar heeft uiteraard nog amper verkocht. Paddy Murphy, baas van Open Emotion, reageert op de steun:

Sony will be helping us retain key focus [prominent placement on the PSN Store] for an extra few weeks as they understand how something like this can affect a small dev studio like ours. As it’s our first week in the U.S., I’m sure it will affect sales, but we have to understand that Sony wouldn’t take down the entire PSN on a whim. As long as they can give us some marketing assistance when the PSN is back up, we are sure we will be able to recoup our potential losses.
Of ook wij als gamers een vergoeding krijgen, is niet bekend. Is het terecht om bijvoorbeeld gratis content te krijgen of hoeft het niet per se volgens jullie?

  1.   
    Extremegamer's avatar

    het zou wel leuk zijn als ze nou eens iedereen een gratis download geven uit de psn store, dat lijkt me op zn minst wel redelijk ja.

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    Ik zou het niet nodig vinden, maar zou ik wel heel leuk vinden. 😆

  3.   
    Steen's avatar

    zou wel leuk zijn

  4.   
    craz's avatar

    Ik was nog van plan om playstation-plus content te downloaden, dus het zou mooi zijn als ze gewoon alle content van april ook voor mei doen.

  5.   
    Cirdan's avatar

    Hmm, duurt wel lang zo..

  6.   
    toeter83's avatar

    Waarom ?? Je betaalt niet voor PSN dus zal je uiteraard ook niks voor krijgen. 😉
    Mischien dat de mensen die emotionele schade hebben op gelopen omdat ze 5 dagen niet online hebben kunnen gamen , een vergoeding kunnen vragen via de rechter 😛

  7.   
    desxeon's avatar

    Een gratis DLC zou wel leuk zijn.:)

  8.   
    Moon-Hero's avatar

    Ik hoef geen gratis content zolang dit probleem maar spoedig wordt opgelost!

  9.   
    spychohead's avatar

    Moon-Hero schreef, "Ik hoef geen gratis content zolang dit probleem maar spoedig wordt opgelost!"

    dit^^ 🙂

  10.   
    DGonlag2's avatar

    Gratis content is leuk, maar niet nodig. Als ze maar zo snel mogelijk opschieten zodat mensen weer online kunnen.
    Maar ik vind wel dat de PS+ mensen een extra maand ofzo moeten krijgen, want die betalen maar kunnen niet online.

  11.   
    rubenat's avatar

    Zou wel leuk zijn 8) 8)

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Gratis content is leuk, maar niet nodig. Als ze maar zo snel mogelijk opschieten zodat mensen weer online kunnen.
    Maar ik vind wel dat de PS+ mensen een extra maand ofzo moeten krijgen, want die betalen maar kunnen niet online."

    Dat is idd wel redelijk ja en dat bijv de mensen die geen + hebben de content ook een week ofzo bijv kunnen genieten van die dingen hoeft geen maand wel leuk.

    Maar ja geen problemen verder ik game totaal niet online ben single player gamer 8), Maar ja voor de mensen die wel doen hoop ik dat het snel weer werkt.

  13.   
    soldierarjan's avatar

    ik hoef niks gratis maar is wel altijd leuk als ze het maar oplossen snel.

  14.   
    Sarge's avatar

    Da’s goed van Sony. Goed dat ze niet zo egoïstisch zijn en ook aan de andere bedrijven denken 🙂

  15.   
    XTR17's avatar

    ”toeter83″ schreef, "Waarom ?? Je betaalt niet voor PSN dus zal je uiteraard ook niks voor krijgen. 😉
    Mischien dat de mensen die emotionele schade hebben op gelopen omdat ze 5 dagen niet online hebben kunnen gamen , een vergoeding kunnen vragen via de rechter 😛 "

    Er is ook PSN+

  16.   
    King of Heroes's avatar

    extremegamer schreef, "het zou wel leuk zijn als ze nou eens iedereen een gratis download geven uit de psn store, dat lijkt me op zn minst wel redelijk ja."

    Niet zo een slecht idee! 😆

  17.   
    cool ice's avatar

    dat is fijn van sony dat ze die ontwikkelaars steunen. 🙂

    en ik hoef niet zo nodig een gratis game te hebben als vergoeding. dit verbeteren van PSN is nou eenmaal nodig en we zullen er maar mee moeten leven.