Gerucht: Free-to-Play games komen naar Xbox LIVE

Volgend jaar kunnen ontwikkelaars en uitgevers gebruikmaken van iets nieuws in hun Xbox 360 games, namelijk van het Free-to-Play-businessmodel, oftewel F2P. Dit liet een betrouwbare bron weten aan IGN.

Met dit Free-to-Play-businessmodel kunnen gamers een game gratis spelen, maar kunnen daarnaast ook kleine bedragen uitgeven aan bepaalde items en andere extra’s in de game. Denk bijvoorbeeld aan: wapens, geld en vaardigheidspunten. F2P wordt veel gebruikt in Massively Multiplayer Online-games op de PC.

Op dit moment staat Microsoft de uitgevers niet toe om een game gratis aan te bieden op Xbox LIVE. Ze weigeren om van Xbox LIVE een open service voor third-party ontwikkelaars te maken. Dit wil zeggen dat elke upgrade of microtransactie goedgekeurd zou moet worden door Microsoft, wat voorkomt dat dit rechtstreeks tussen de koper en ontwikkelaar kan gebeuren.

De game ‘Joy Ride’, zou aanvankelijk de eerste F2P-game worden op Xbox LIVE, deze werd in juni 2009 aangekondigd. Joy Ride zou een gratis downloadbare racegame worden, waarin spelers konden betalen voor extra’s. Echter de game werd uiteindelijk veranderd in ‘Kinect Joy Ride’ en kwam gewoon in de winkels te liggen. Desondanks lijkt Microsoft er wel voor open te staan.

  1.   
    Kilerden's avatar

    Dat zou heel vet zijn. BF: Heroes is hier ook een geweldig voorbeeld van. Maar ik ben benieuwd hoe het dan gaat zitten met de achievements. Zou je daar ook voor moeten betalen?… En dan nog maar hopen of ik genoeg schijf ruimte heb voor de spellen op mijn 20gb hardeschijf. 😳

  2.   
    NightHawk's avatar

    Niiiice

  3.   
    Travis Moore's avatar

    Awesome, can’t wait.

  4.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    Klinkt goed 😆

  5.   
    FishHookz's avatar

    Nice

  6.   
    Fabianb's avatar

    Dit zal inderdaad super nieuws zijn 🙂 Ik hoop dat je dan ook veel mmo met online werelden krijgt. Dat zal xboxLive helemaal top maken.

  7.   
    Mika0077's avatar

    Ik hoop ook naar pen maar ik denk eigenlijk niet dat ik die dan ga spelen
    Kga dan liever battlefield 3 spelen 😀

  8.   
    Mika0077's avatar

    Psn is het, sorry typ altijd met de iPad en die verandert altijd een woord die hij niet kent

  9.   
    bartuh_alem's avatar

    super cool, hopelijk komt het ook op psn…

  10.   
    Vinstaro's avatar

    Misschien eindelijk lord of the rings online?

  11.   
    desxeon's avatar

    Dit is nou een vet idee, MS kom op laat dit toestaan!

  12.   
    xZer0tolEranCe's avatar

    Lijkt me wel nice Lolz

  13.   
    Steen's avatar

    hopelijk komt dit ook voor meer voor ps3

  14.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Ik geloof mn ogen niet FREE to play… op n apparaat van MS 😛

  15.   
    FishHookz's avatar

    Kijk in engeland en amerika enzo hebben ze al zoiets genaamd: indi Games :O gewoon simpele arcade games voor heel weinig/gratis en wij hebben dat weer niet xD en microsoft heeft genoeg geld dus nu kunnen ze net zo goed ook even wat gratis geven 😀