Hackersbeweging Anonymous bedreigt nu ook medewerkers van Sony

Anonymous is een beweging van hackers die onlangs nog in het nieuws was omdat ze binnen enkele uren de websites van zowel PayPal als Mastercard volledig plat legden. De leden van de groep hebben een idealistisch doel, namelijk “vrijheid”. Vrijheid van informatieverspreiding, vrijheid van meningsuiting, alles dat te maken heeft met dit onderwerp. Eerder vandaag meldden we je al dat, nadat Sony besloot PlayStation 3-bezitters die gebruikmaken van custom firmware van het PlayStation Network te verbannen en meerdere rechtszaken tegen Geohot aan te spannen, Anonymous vond dat de grens gepasseerd was. Daarom stuurden ze vannacht een videobedreiging naar Sony, die ze overigens gelijktijdig op YouTube plaatsten. Enkele quotes uit het filmpje:

It has come to our attention that you have decided to interfere in the free flow of information. We will not stand for this.

[…]

You have abused your customers for obtaining and using jailbreak software. Now you will feel the wrath of anonymous.

[…]

Your official websites will be taken offline, including the PlayStation Store. These attacks will continue until we are completely satisfied with the outcome. We do not forgive greedy companies. We do not forgive the denial of the free flow of information.

In de video gaf Anonymous aan zowel het PlayStation Network als alle PlayStation-gerelateerde sites in het bezit van Sony offline te zullen halen. Maar het is niet bij enkel bedreigingen gebleven: Playstation.com was het overgrote deel van de dag onbereikbaar en ook het PlayStation Network lag er tijdelijk uit. Sony gaf aan dit zelf te hebben gedaan wegens “sporadisch onderhoud”, maar de problemen waren vrijwel onmiddellijk opgeëist door de hackers van Anonymous.

Inmiddels heeft Anonymous een eigen tak opgericht die zich volledig zal focussen op PlayStation. Deze afdeling heet SonyRecon en heeft aangegeven PlayStation-medewerkers persoonlijk aan te willen pakken met DOX-aanvallen. Kort gezegd houdt dit in dat ze iemands identiteit willen achterhalen: zijn naam, adres, telefoonnummer, IP en e-mail, maar ook foto’s en familieleden. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om de personen te stalken (SonyRecon geeft als voorbeeld dat ze het doelwit mails kunnen sturen waarin de voormalige partner meldt een SOA te hebben). Bovendien beweert SonyRecon een succesvolle aanval te hebben gepleegd op de website van het advocatenkantoor dat Sony’s rechtszaak behandelt.

Dat het hier niet om loze bedreigingen gaat is inmiddels wel duidelijk. De vraag is echter: hoe ver is Anonymous bereid te gaan? De tijd zal het leren, maar wij houden jullie in ieder geval op de hoogte. Geïnteresseerden kunnen de videobedreiging hieronder bekijken.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Jezus, hoe zielig kun je zijn. Werknemer stalken gaat echt nog veel verder dan sites offline halen. Ik hoop echt zo ontzettend dat die kereltjes één voor één de bak in gaan. Dat zal ze leren. 😡

  2.   
    Defensie's avatar

    ik ze eerlijk ik vind dat ze voor hun rechten mogen uitkomen maar gaat wel ver maar ik steun ze toch

  3.   
    WoKingNL's avatar

    Volgens mij gaat het niet helemaal goed met dit nieuwsbericht. @ linkjes en dubbel tekst

  4.   
    marklin989's avatar

    ten eerste is hacken al verboden en als ze een rechtzaak tegen hun krijgen gaan ze nog dreigen ook,
    denken die dat ze alles mogen?

  5.   
    Codename_black's avatar

    Aangezien dit valt onder “reële bedreigingen” kunnen de medenwerkers van sony juridische stappen ondernemen.

  6.   
    Alfa Warrior's avatar

    @WorkingNL ik denk dat je dan een bug hebt ofzo.
    Overigens steun ik Anonymous want ze hebben gelijk op meerdere punten: 1. Hun hebben die Playstation 3 gekocht, wellicht hebben ze niet op “I agree” geklikt, niemand zal het bewijzen hierdoor hebben ze ook geen recht aan Sony verleend.
    2. De o-zo-machtige Sony valt Geo-Hot aan, leuk hoor maar je kan verwachten dat er zat mensen zijn die het tegen je op zullen nemen.
    3. Er worden zat spellen (en consoles) “Gehackt” zonder dat er ooit een aanklacht is ingediend, zelfde gelde bij de Xbox 360, de Wii en al het andere, Sony maakt het zichzelf alleen maar moeilijker als ze mensen gaan aanklagen.

    @Codename_Black, misschien mis ik wat maar wie is er bedreigt? Zolang ze niet echt bedreigen is er niks aan de hand, zeggen dat je gaat hacken en het daadwerkelijk hacken telt als hetzelfde.

  7.   
    Leon's avatar

    WoKingNL schreef, "Volgens mij gaat het niet helemaal goed met dit nieuwsbericht. @ linkjes en dubbel tekst"

    Gek, ik heb helemaal nergens last van. Maak eens een screenshot als je wil?

  8.   
    Codename_black's avatar

    Juist niet, wat Anonymous doet kan bestraft worden volgens de wet, cyber crime, reële bedreigingen, what’s more?
    @ Alfa, ga je eens verdiepen in de wet, dit valt al onder reële bedreigingen en is dus strafbaar, dan erbij heb ik nog anonieme bronnen die een mooi briefje met een bedreiging hebben gekregen, ik ga ze ook niet onthullen aangezien dit prive moet gebeuren.

    En dan komt er nog eens bij als ze het doen, dan hebben ze bedreiging en uitvoering van dreigement aan hun broek hangen, dus dat is totaal niet hetzelfde.

  9.   
    Deadstriker's avatar

    Anonymous heeft zijn punt gemaakt. Maar dit gaat gewoon te ver dat ze mensen bedreigen.

  10.   
    WoKingNL's avatar

    Het is al weg, toen ik het nieuwsbericht las wilde ik commenten maar werd ik doorverwezen naar de homepage omdat het weer verwijderd was, 1min later was het nieuwsbericht weer gepost en stond alles heel f’ed maar nu staat het weer goed.

  11.   
    The Nostra NL's avatar

    waar bemoeid die anyminogwatus zich ook mee. je hoefd die shit van sony niet te kopen en als je dat dan wel doet. vind ik dat sony zich mag beschermen tegen ilegale praktijken. die hackers doen zich tof voor maar eigenlijk is dit gewoon triest. en laat iedereen met rust met die trieste vierussen en shit

  12.   
    Vlad-x's avatar

    Die quotes passen regelrecht in een game joh. Dat dit ECHT gebeurt is dus wel heeeel erg. 😕

    Ze gaan echt veel en veel te ver. Sony als bedrijf aanvallen kan ik ergens nog begrijpen. De werknemers PERSOONLIJK aanvallen is gewoon zielig, en mag niet gebeuren. Aanpakken die hap. 😡

  13.   
    DonutsRocks's avatar

    Jammer dat ze dit deden want hiervoor steunden ik ze nog maar dit gaat gewoon te ver, ze hebben wel gelijk dat bedrijven meer geïntereseerd zijn in geld en dat gamers daar de dupe zijn maar om nou dit soort terroristische acties te ondernemen…

  14.   
    Exiardia's avatar

    ok, ze gaan wel heel ver, maar sony moet ook eens merken dat niet alles gaat zoals zij willen.

  15.   
    SN0WIE's avatar

    Codename_black schreef, "Aangezien dit valt onder “reële bedreigingen” kunnen de medenwerkers van sony juridische stappen ondernemen."

    de vraag is tegen wie…

  16.   
    gragon3's avatar

    LAME!

  17.   
    7lotus94's avatar

    trieste beweging is het ook, Anonymous… Ik hoop dat al die personen met die vedetta- maskertjes snel worden opgepakt.

  18.   
    ikkiewikkie's avatar

    Op zich gaat Anonymus wel wat ver met deze bedreigingen. Het is best wel lullig om medewerkers van Sony te gaan stalken die mogelijk niets met deze hele zaak te maken hebben. Aan de andere kant vind ik wel dat ze een punt hebben.

    Als je zo’n PS3 koopt vind ik dat je er mee mag doen wat je wilt, zolang je er maar geen illegale dingen mee doet zoals illegaal games downloaden en spelen. Als jij je PS3 hackt omdat je gewoon homebrew software wilt kunnen draaien voor legale doeleinden moeten ze niet zeuren.

    Microsoft begint toch ook niet gelijk te ragen als hun console gehackt is? Hoe meer stampij je erover maakt hoe meer mensen ervan horen en hoe meer mensen jouw hardware willen hacken. Sony moet gewoon niet zo hard zeuren en alleen mensen aanpakken die hun gehackte PS3 gebruiken om illegaal games te kunnen spelen.

  19.   
    Auxrilla's avatar

    Moet niets alles geloven wat site allemaal zeggen ga een beetje google of zo omg

    http://jailbreakscene.com/main/2011/04/sonyrecon-joins-anonymous-on-war-against-sony/

  20.   
    desxeon's avatar

    Sorry maar dit vindt ik wel een beetje te ver gaan hoor, tuurlijk ben ik het wel met Anyonymous eens maar dat bedreigen gaat me een tikkeltje te ver.

  21.   
    Fabianb's avatar

    Geniaal,.. maar slim? Mwah..

  22.   
    GutZilla's avatar

    Sorry, maar ik vind die gasten echt cool 8)

  23.   
    Leon 2.0's avatar

    desxeon schreef, "Sorry maar dit vindt ik wel een beetje te ver gaan hoor, tuurlijk ben ik het wel met Anyonymous eens maar dat bedreigen gaat me een tikkeltje te ver."

    Tuurlijk? Waarom tuurlijk? Het eens zijn met Anonymous is voor mij sowieso al niet logisch.

  24.   
    Neolite's avatar

    Ik ben het helemaal eens met dit filmpje. De manier waarop ze het willen bereiken is misschien wat extreem. Maar kijk is hoeveel aandacht ze er mee krijgen. Dat lukt ze in ieder geval wel.

  25.   
    DGonlag2's avatar

    Neolite schreef, "Ik ben het helemaal eens met dit filmpje. De manier waarop ze het willen bereiken is misschien wat extreem. Maar kijk is hoeveel aandacht ze er mee krijgen. Dat lukt ze in ieder geval wel."

    Nee, ik ben het er totaal niet mee eens. Het moet gelijk de kop ingedrukt worden, ze denken dat ze alles kunnen maken tegenwoordig.
    Dit gaat ook helemaal niet meer om Linux ofzo want dat was ook altijd maar een dekmantel om te kunnen hacken/cheaten. Het is gewoon onzin en ze moeten ermee stoppen.
    Dit gaat veel te ver en als ze zo iets proberen te bereiken dan hoop ik dat ze behoorlijk bestraft worden. Want wie zijn hier nou ALWEER de dupe van? Juist ja, WIJ EERLIJKE GAMERS.

    ikkiewikkie schreef, "Op zich gaat Anonymus wel wat ver met deze bedreigingen. Het is best wel lullig om medewerkers van Sony te gaan stalken die mogelijk niets met deze hele zaak te maken hebben. Aan de andere kant vind ik wel dat ze een punt hebben.
    Als je zo’n PS3 koopt vind ik dat je er mee mag doen wat je wilt, zolang je er maar geen illegale dingen mee doet zoals illegaal games downloaden en spelen. Als jij je PS3 hackt omdat je gewoon homebrew software wilt kunnen draaien voor legale doeleinden moeten ze niet zeuren.
    Microsoft begint toch ook niet gelijk te ragen als hun console gehackt is? Hoe meer stampij je erover maakt hoe meer mensen ervan horen en hoe meer mensen jouw hardware willen hacken. Sony moet gewoon niet zo hard zeuren en alleen mensen aanpakken die hun gehackte PS3 gebruiken om illegaal games te kunnen spelen."

    In principe wel ja, maar het is gewoon onzin. Waarom kun je het niet gewoon op je PC draaien?
    Iedereen die geld heeft om te gamen heeft (lijkt mij) toch ook wel geld om wat belangrijkere dingen in het leven te kopen (PC). Dus waarom op een PS3? Alleen om via die manier te kunnen hacken/cheaten.

  26.   
    Almelow's avatar

    Als ze dat doen maken ze zich ook nog schuldig aan indentieteits fraude en krijgen ze nog meer problemen en tegen de tijd dat ze gepakt worden zijn ze goed nat!

  27.   
    Slayer61's avatar

    Oké, ik vind vrijheid van informatie ook wel belangrijk, maar Anonymous gaat nou wel echt een beetje te ver. Een bedrijf dreigen? Laat staan de medewerkers. Die mensen doen ook alleen maar wat er van hun gevraagd wordt. Zielig Anonymous, zielig…

  28.   
    Hotshot's avatar

    Ik wil ook sites offline kunnen halen 🙁

  29.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    hahaha triest volk… ga toch iets normaals doen dan mensen kapot maken, wordt je daar nou blij van? krijgen die lui daar een harde van?? echt triest dit 😡

  30.   
    DeAdSeYe's avatar

    Wat is precies nou het probleem? Waarom is iedereen toch zo op tegen met de privacy schending op de PS3? Mogen ze niet weten wat jij op je PS3 doet. Als we zo gaan beginnen kun je maar beter internet helemaal afschaffen.

    Het is en blijft het product van het bedrijf, en ze mogen doen wat ze er zelf mee willen. Dat geld ook voor games enof andere apparaten. Bedoel als je een bedrijf gaat aanvallen omdat je geen jailbreak mag gebruiken, of tot Sony wat privacy van iemand wilt hebben wat die gene op zen PS3 doet om piraterij tegen te gaan.
    En dan zeggen gamers, er moet wat gedaan worden tegen dat illigale, omdat zo de markt kapot gaat. Gaan ze het monitoren en beveiligingen is het weer niet goed. Ik heb nergens problemen mee, laat Sony maar in men PS3 kijken. Ik doe toch niks raars met dat ding, wat heb ik te verbergen. Men informatie hebben ze toch al, via men PSN account. Wat willen ze dan nog meer?

    Verder hebben ze op sommige punten erg gelijk, maar dit keer niet in mijn ogen! En als ik met software wil werken, daar heb ik gewoon men pc voor. En Sony heeft niet zomaar andere software op hun console verboden, hou dat in het achterhoofd.

  31.   
    Tadao's avatar

    als ze lastigvallen kan sony het nou niet echt verbeteren, of niet soms? Ze pakken het niet echt slim aan

  32.   
    JohnnyBNL's avatar

    Ga zo door Anonymous 8) !

  33.   
    Leon 2.0's avatar

    Johnnnyboy15nl schreef, "Ga zo door Anonymous 8) !"

    Ja, ga vooral onschuldige mensen stalken en zonodig hun huwelijk/leven/whatever kapot maken. Way to go!

  34.   
    morkop006's avatar

    http://www.youtube.com/watch?v=B2ftW-Vfie4
    Ik vind die dreigementen te ver gaan, maar Sony is ook niet lief geweest al je de video kijkt. Als je ooit een youtube video of de website bezocht heb van geohot, sta je op de ip-lijst van Sony. Tog wel privacy schending……

  35.   
    brigadier92's avatar

    Snappen die K hackers dan echt niet DAT ZIJ de mensen zijn die alles verpesten voor gamers over de hele wereld?
    En sony ons gamers probeert te beschermen tegen aanvallen van hun.

    Oppakken die hackers, elke vorm van technologie afpakken en in een donker hol stoppen.

  36.   
    RivetingFish's avatar

    nou sony is ook niet lief geweest maar medewerkers bedreigen gaat egt te ver die doen gewoon hun werk oppakken deze groep

  37.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    mr.black schreef, "

    ”Johnnnyboy15nl” schreef, "Ga zo door Anonymous 8) !"

    Ja, ga vooral onschuldige mensen stalken en zonodig hun huwelijk/leven/whatever kapot maken. Way to go!"

    hahahahaha kapot maken houw tog op wat valt hier mee kapot te maken, staat er in dat iemand een kogel gaat koppen dacht t niet,
    k steun annonymous, net of heeft sony geen geld ofzow.. lachertje dit

  38.   
    cool ice's avatar

    jeez dit gaat toch ech veel te ver! 👿 bedreigen is toch strafbaar of niet soms? voor de rechter met die handel en allemaal oppakken. 😡