Modern Warfare 3 zal Call of Duty-engine hergebruiken

De game is nog nergens te bekennen en over een officiële aankondiging blijven we gissen. Toch weten we haast zeker dat Infinity Ward eind dit jaar met Call of Duty: Modern Warfare 3 komt. Voor echte grafische maniakken zal het spel wellicht tegenvallen, want verwacht geen nieuwe engine voor Modern Warfare 3.

An engine takes years and years to develop and get right.
Robert Bowling, Creative Strategist van Infinity Ward, geeft immers aan dat een geheel nieuwe engine creëren jaren duurt om hem te ontwikkelen en zo te tweaken dat een game er perfect op draait. Bowling zegt dat Modern Warfare 3 gebruik zal gaan maken van de Modern Warfare 2-engine, met een kleine poetsbeurt natuurlijk.

Nu een nieuwe engine ontwikkelen zou averechts werken, dus we mogen nog wel een paar games verwachten die een wat oudere engine ondersteunen. Over recyclen gesproken..

  1.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    ”Bowling zegt dat Modern Warfare 3 gebruik zal gaan maken van de Modern Warfare 2-engine, met een kleine poetsbeurt natuurlijk.”

    *Kuch*Kuch, bedoelen jullie niet de engine van Modern Warfare 1? 😉

  2.   
    FishHookz's avatar

    Jajaja dit heb ik eerder gehoord xD ze willen gewoon geen geld uitgeven aan een neiuwe engine omdat ze weten dat het toch wel verkocht word -.- kom op call of duty ik vond jullie een goede game maar dit is gewoon uitmelken 😕

  3.   
    Verluci's avatar

    waarom niet gewoon een 2D engine? het zal toch wel goed verkopen

  4.   
    xDafuzey's avatar

    Ik ben echt heel benieuwd naar Modern Warfare 3 !!!
    Maar na deze COD game hoop ik toch echt een nieuwe engine te zien bij de COD series 😳
    Want die van BLOPS was toch echt verneukt om het zo maar te zeggen 😛

  5.   
    vlam12's avatar

    ik vind dit eerder als: hoe kun je zo snel mogelijk geld krijgen met het minst werk

  6.   
    M@tthijs's avatar

    De laatste vier Call of Duty-games draaien allemaal op dezelfde engine. Tel daar dit jaar nog bij op en je komt aan een totaal van vijf jaar voor het ontwikkelen van een nieuwe. Kom op zeg. 😉

  7.   
    LegendJordy's avatar

    kut game….. BF 3 4 life:D

  8.   
    Hotshot's avatar

    spelen we niet al 4 jaar en straks 5 jaar met deze engine

  9.   
    Tom's avatar

    Hmm… Eén woord: Frostbite.

  10.   
    Mika0077's avatar

    Battlefield 3 word vvvvvveeeeeeeelllllllll beter
    Maar cod gaat natuurlijk weer beter verkopen 😥 😡 😡

  11.   
    G_Dragon16's avatar

    Dan maken ze weinig kans dit jaar, net zoals afgelope 3 jaar met wow, mw2 en black ops. nu zijn Crysis 2 en battlefield 3 die macht nemen denk ik, als makers van cod geen moeite wil doen om game mooie graphics te geven en achter te blijven is erg dom.

  12.   
    Extremegamer's avatar

    leer van activision jongens, 3 keer hetzelfde product aan dezelfde personen verkopen, dats slimme economie 😆

  13.   
    Daniel Z's avatar

    GamerGames™ schreef, "*Kuch*Kuch, bedoelen jullie niet de engine van Modern Warfare 1? ;)"

    Je hebt deels gelijk. Maar Modern Warfare 2 was natuurlijk een verbeterde versie daarvan, wat ze bij Modern Warfare 3 ook gaan doen. Dus ze gebruiken de opgepoetste Modern Warfare-engine van deel 2 en bouwen daar verder op voort.

    In grote lijnen is het een Modern Warfare 2-engine.

  14.   
    darkclown's avatar

    Daenieaul schreef, "

    ”GamerGames™” schreef, "*Kuch*Kuch, bedoelen jullie niet de engine van Modern Warfare 1? ;)"

    Je hebt deels gelijk. Maar Modern Warfare 2 was natuurlijk een verbeterde versie daarvan, wat ze bij Modern Warfare 3 ook gaan doen. Dus ze gebruiken de opgepoetste Modern Warfare-engine van deel 2 en bouwen daar verder op voort.
    In grote lijnen is het een Modern Warfare 2-engine."

    In grote lijnen is het dus de Modern Warfare 1 engine.

    Modern Warfare 3 ga ik weer kapot spelen. Maar Dice laat met de Frostbite 2 engine zien dat het een stuk meer kwaliteit biedt. Ik koop ze allebei!

  15.   
    Jarek's avatar

    Laatste call of duty met deze engine , en ik blijf een trouwe koper 🙂

    Anders is het na MW3 ook voorbij aan mijn kant , ook al heb ik
    Cod1 , Cod2 , Cod3 , Cod4 , Cod5 , Cod6 , Cod7 ook.

  16.   
    lassieman's avatar

    Ik dacht eigenlijk dat ze een nieuwe engine gingen gebruiken, maar als je er over nadenkt, ik had niks anders verwacht

  17.   
    ExtremeDotCom's avatar

    komaan jongens 5de jaar met zelfde engine? stop eens met jullie games uittemelken,en geef de gamers dan eens waar voor hun geld..

  18.   
    reflex166's avatar

    ik heb liever dat ze in 3 jaar een totaal nieuwe game maken, plus engine dan dat ze een jaar nodig hebben om zo’n saai aftreksel te maken als blck ops

  19.   
    DutchFreeze's avatar

    Volgens mij hebben ze (wat matthijs ook al postte) al zat tijd gehad. Flinke onzin dit.

    Battlefield 3 komt er sws al eerst in, en ik vraag me af of ik deze CoD voor niuwjaar in huis heb. Of ik heb uberhaupt koop weet ik nog niet eens.

  20.   
    DGonlag2's avatar

    Jaren om een engine te maken. Ja oke, maar dan hadden ze maar eerder eraan moeten beginnen. Battlefield 2124 kwam uit in 2006, BFBC1 in 2008. In die tijd is de engine gemaakt, en later geoptimaliseerd voor BFBC2 en BF3.
    Stuk voor stuk topgames waar geen belachelijke lange tijd tussen zat. Zo zie je maar dat je toch goede spellen met nieuwe engines kan maken zonder dat het meer tijd kost dan normaal tussen 2 spellen. Misschien zijn ze er al langer mee bezig geweest, maarja, kunnen zij tenminste plannen.

  21.   
    Extremegamer's avatar

    de speelbaarheid van bad company 2 was ook wel wat langer dan dat van mw2 of black ops, maar het arcade gevoel van mw2 was beter, eff je ps3/x360/pc opstarten , potje spelen, en je gaat naar je werk of weet ik het wat, dus ik haal bf3 en mw3 gwn in huis, IW heeft ooit bewezen dat ze het konden en ik heb de hoop nog niet laten varen.

  22.   
    Cirdan's avatar

    *kuch* Battlefield 3 *kuch*

  23.   
    Rise Against's avatar

    Tom schreef, "Hmm… Eén woord: Frostbite."

  24.   
    Sub-Zeuro's avatar

    CoD zuigt hard! Battlefield daar draait alles tog om? Alle echte gamers wachten op BATTLEFIELD 3! en 4 en 5. .(en Grid) Zonder battlefield was het gamen een stuk minder interresant. Ik ben blij dat er ook nog goede games worden gemaakt. Maar de hele CoD serie kan me geen worst meer schelen ze zijn allemaal even erg behalve cod 2 uit 2005 want die leek tenm. nog een beetje op battlefield. 🙄

  25.   
    Dude…'s avatar

    ze moeten gewoon 2 a 3 jaar de tijd nemen om een engine te ontwikkelen, nieuwe perks enzo te bedenken dan word tie net zo vet en vernieuwend als CoD 4 destijds was. dan maar geen CoD voor een jaar jezus zeg, wat erg.

    ik weet dat het hun grootste inkomsten bron is, maar de hardcore fans maak je hier veel blijer mee(vind ik)

  26.   
    ikkiewikkie's avatar

    ”Mika0077″ schreef, "Battlefield 3 word vvvvvveeeeeeeelllllllll beter
    Maar cod gaat natuurlijk weer beter verkopen 😥 😡 😡 "

    En dat CoD beter gaat verkopen dan Battlefield vind ik helemaal niet zo erg. Als al die CoD jochies allemaal Battlefield gaan spelen en lekker gaan zitten fraggen is er geen lol meer aan. Battlefield en CoD zijn gewoon twee hele verschillende games. CoD is gewoon lekker knallen en Battlefield komt meer neer op tactiek en teamplay en die verschillen moet je gewoon behouden, dan blijft het voor iedereen leuk 8)

  27.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ikkiewikkie schreef, "

    ”Mika0077″ schreef, "Battlefield 3 word vvvvvveeeeeeeelllllllll beter
    Maar cod gaat natuurlijk weer beter verkopen 😥 😡 😡 "

    En dat CoD beter gaat verkopen dan Battlefield vind ik helemaal niet zo erg. Als al die CoD jochies allemaal Battlefield gaan spelen en lekker gaan zitten fraggen is er geen lol meer aan. Battlefield en CoD zijn gewoon twee hele verschillende games. CoD is gewoon lekker knallen en Battlefield komt meer neer op tactiek en teamplay en die verschillen moet je gewoon behouden, dan blijft het voor iedereen leuk 8) "

    helemaal gelijk 😮

  28.   
    huntedjohan's avatar

    hier was ik dus al bang voor, en dat betekent dat er hier in 1e plaats BF3 bij komt en niet CoD. na black ops toch echt wel uit gekeken op het hele CoD gebeuren!

    nu alleen hopen dat mn CoD vrienden er net zo over denken natuurlijk 😛

  29.   
    Despence's avatar

    Infinity Ward veel beter dan DICE 🙂

  30.   
    Maotes's avatar

    Daenieaul schreef, "

    ”GamerGames™” schreef, "*Kuch*Kuch, bedoelen jullie niet de engine van Modern Warfare 1? ;)"

    Je hebt deels gelijk. Maar Modern Warfare 2 was natuurlijk een verbeterde versie daarvan, wat ze bij Modern Warfare 3 ook gaan doen. Dus ze gebruiken de opgepoetste Modern Warfare-engine van deel 2 en bouwen daar verder op voort.
    In grote lijnen is het een Modern Warfare 2-engine."

    In de echte lijnen blijft het de Modern Warfare 1 engine. World at War had ook een ”opgepoetste” versie van de engine van Call of Duty 4, en tot en met Modern Warfare 3 blijft hij steeds opgepoetst worden, al moet ik wel zeggen dat de verschillen verschrikkelijk klein zijn. Het is wel leuk en aardig dat de engine tijd duurt om te maken, maar daar heb je ook ander professioneel voor. Als ik me niet vergis was niet alle developers van Treyarch met World at War bezig en werd World at War door velen toch goed ontvangen, tot de tijd dat Modern Warfare 2 uitkwam. In die tijd kon de engine al gemaakt worden, en Activision heeft onderhand al genoeg geld om een ander team er op af te sturen om een engine te maken, los van een Call of Duty-game.

    Overigens was hier een maand geleden ook al bericht van gedaan.

  31.   
    Extremegamer's avatar

    Despence schreef, "Infinity Ward veel beter dan DICE 🙂 "

    beargumentatie? 😛

  32.   
    cool ice's avatar

    An engine takes years and years to develop and get right. dus.. ? misschien hadden ze er al aan moeten beginnen? of, begin er maar vast aan?

    het gaat ze alleen maar om geld. en ieder jaar weer een COD op de markt zetten omdat ze weten dat het toch wel verkoopt, oude engine of niet. zie je ook met hun DLC, 15 euro voor 4 maps, kom op zeg. en Bad Company 2 heeft bewezen dat het anders kan, die gaven de maps gewoon gratis.

    grote kans dat modern warfare 3 gewoon verslagen word door Battlefield 3. 🙂

  33.   
    GENERAL_DS's avatar

    extremegamer schreef, "de speelbaarheid van bad company 2 was ook wel wat langer dan dat van mw2 of black ops, maar het arcade gevoel van mw2 was beter, eff je ps3/x360/pc opstarten , potje spelen, en je gaat naar je werk of weet ik het wat, dus ik haal bf3 en mw3 gwn in huis, IW heeft ooit bewezen dat ze het konden en ik heb de hoop nog niet laten varen."

    ik heb echt veel langer gedaan met mw2 dan met bfbc 2 😉

  34.   
    rubenat's avatar

    beetje jammer, want dit zeggen ze al een hele tijd, in die tijd dat ze het zeggen hadden ze al lang weer een nieuwe engine kunnen maken

  35.   
    JohnnyBNL's avatar

    Dik 4 jaar oude cod4 engine hergebruiken.. En daar nog 50 a 60 euro voor vragen! Wat een dievenbende!

  36.   
    coolsharpei's avatar

    Het ergste is nog dat er nog STEEDS mensen zijn die dit kopen en werkelijk amuserend vinden 😕

  37.   
    Deadstriker's avatar

    Despence schreef, "Infinity Ward veel beter dan DICE 🙂 "

    En Lady Gaga is beter dan je moeder.

    Ga je eerst maar eens verdiepen in het verschil tussen Battlefield 3 en CoD:MW3.
    😕

  38.   
    Broodbeleg's avatar

    Toch wel grappig dat de Source engine ook al jaren meegaat. 🙂

  39.   
    Jarek's avatar

    Damn , het is hier ook echt alleen maar BF3 wat de klok slaat he , alles gaat over bf3 , bf3 , en bf3..
    Als dat een flop word gaat half nederland huilend de straat op volgens mij.

    2 totaal verschillende games. 😀

  40.   
    desxeon's avatar

    Ik weet eigelijk niet echt wat in hiervan moet zeggen, vind het een beetje armoedig van IW om 5 jaar de zelfde Engine te gebruiken.

  41.   
    DGonlag2's avatar

    Despence schreef, "Infinity Ward veel beter dan DICE 🙂 "

    Zeker niet. Daar bij IW zijn ze te lui om een nieuwe engine te maken. Voor het volgende spel hebben ze 3 studio’s nodig om het voor elkaar te krijgen.
    Dit zegt niks over het eindproduct, maar sorry als ik het zeg, Infinity Ward is echt aan het falen.

  42.   
    RoHoutje's avatar

    Heb veel meer zin in Battlefield 3.

  43.   
    Hallo?'s avatar

    Ze verliezen zoiezo de strijd van bf3 als je met een opgepoetste modern warfare 2 komt. De meeste mensen zullen toch onderhand wel doorhebben dat als je mw 1 en 2 en black ops heb dat je eigelijk 3 dezelfde games hebt in een ander doosje…

  44.   
    Alfa Warrior's avatar

    We gaan lingo spelen met zen alle, jawel 4 letter Lingo:
    Eerste letter is een F en laaste een L, welk woord zoeken we! Maar ja, Call of Duty was de afgelopen 3 series al helemaal niet vernieuwend dus waarom de engine aanpassen als je in feiten toch hetzelfde spel blijft verkopen?

  45.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Robert Bowling, Creative Strategist van Infinity Ward, geeft immers aan dat een geheel nieuwe engine creëren jaren duurt om hem te ontwikkelen en zo te tweaken dat een game er perfect op draait.

    Ok, dus hierbij geven ze ook meteen aan dat ze niet om de klant geven maar om GELD!! 😡

    En zekker omdat Call of Duty elke keer een gehypte titel is en ook meteen mil gamers de game kopen
    verdienen zij bakken met geld (Laat staan de Map Packs) er hoeft niet elk jaar een nieuwe Call of Duty game uit te komen, ik zal zeggen probeer maar een nieuwe engine te maken en ook al kost het meer geld en ontwikeling tijd je geeft de klant dan toch weer eens iets nieuws! Sorry maar dit vind ik een beetje zwak hoor.
    Hij lijkt zo dat we minder kwaliteit & verniewing krijgen voor ons geld, (als het maar verkoopt)
    bovendien probeert Battlefield teminsten iets nieuws dus zij hebben bij mij zekker een 1+ voor dan de Call of Duty ontwikelaars. 8)

  46.   
    Sarge's avatar

    Als ze toch weten dat het gaat verkopen (waar ik ook overtuigd van ben), is het toch normaal dat ze geen geld en tijd steken in het ontwikkelen van een nieuwe engine.
    Ik denk trouwens dat ze daar net wèl mee bezig zijn, maar misschien is hij nog niet gebruiksklaar, of wachten ze liever nog wat langer..

  47.   
    Carcass's avatar

    Tja, zolang een game als homefront mag uitkomen met zulke grafics is het niet meteen schandalig om deze engine te verkopen.

    Een hoop huilen altijd wat jullie hier doen maar of dat terecht is…

    Het klopt dat de game qua gameplay niet echt vernieuwend is. Aan de andere kant weet je dat als je het spel koopt. Dit is een bewuste keuze, en als het je niet lijkt dan doe je het niet.

    En hoewel ze niet echt vernieuwen kun je ook niet zeggen dat ze de games echt afraffelen. Ik vind de sp toch altijd leuk om te doen en het verhaal niet meteen minder boeiend dan de bf reeks. De mp player is bij de ene game meer geslaagd dan bij de andere maar zo op zijn tijd leuk om te doen. Ranken gaat sneller maar dat is leuker voor de werkende man die toch echt minder tijd voor games heeft.

    Ok ze halen uit een game wat er in zit maar het kopen dat is toch echt iets wat wij met zijn allen zelf doen. Kun je activision niet de schuld van gaan geven.

  48.   
    ricklen's avatar

    IK zal call of duty niet hergebruiken 🙂

  49.   
    HellViperX's avatar

    GamerGames™ schreef, "”Bowling zegt dat Modern Warfare 3 gebruik zal gaan maken van de Modern Warfare 2-engine, met een kleine poetsbeurt natuurlijk.”
    *Kuch*Kuch, bedoelen jullie niet de engine van Modern Warfare 1? ;)"

    en zelfs de cod4 engine, komt uit cod 2 ( call of duty 2 , anno 2005 )
    dus eigenlijk wordt dit gewoon een getunede trabant 😆

  50.   
    marklin989's avatar

    en toch ga ik mw3 kopen XD

  51.   
    Epic-Max's avatar

    megasega schreef, "CoD zuigt hard! Battlefield daar draait alles tog om? Alle echte gamers wachten op BATTLEFIELD 3! en 4 en 5. .(en Grid) Zonder battlefield was het gamen een stuk minder interresant. Ik ben blij dat er ook nog goede games worden gemaakt. Maar de hele CoD serie kan me geen worst meer schelen ze zijn allemaal even erg behalve cod 2 uit 2005 want die leek tenm. nog een beetje op battlefield. 🙄 "

    Als er ook weer veel battlefields komen krijg je het zelfde als met cod na een paar jaar word het dan een kut game ma je hebt wel gelijk Battlefield Rulezzzzzzzz ! 8)

  52.   
    Fatal1ty's avatar

    Tom schreef, "Hmm… Eén woord: Frostbite."

    idd dat is de beste die er nu is lkkr grote maps
    😆 daarom is battlefield 3 nu de beste game die je nu kunt krijgen met zoal de beste grapics , actie en de grootste maps ooit kan niet wa8en op frostbite 😛

  53.   
    tijs_vp's avatar

    al die negatieve reacties en toch zal het merendeel de game gewoon kopen, jammer toch allemaal

  54.   
    locoferry's avatar

    ik stap van cod zeker over na battlefield.
    het gaat me de keel uithangen dat het elke keer hetzelfde word als de andere cods.
    ik denk dat ik hem alleen ga kopen voor de singleplayer.

  55.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Epic-Max schreef, "

    ”megasega” schreef, "CoD zuigt hard! Battlefield daar draait alles tog om? Alle echte gamers wachten op BATTLEFIELD 3! en 4 en 5. .(en Grid) Zonder battlefield was het gamen een stuk minder interresant. Ik ben blij dat er ook nog goede games worden gemaakt. Maar de hele CoD serie kan me geen worst meer schelen ze zijn allemaal even erg behalve cod 2 uit 2005 want die leek tenm. nog een beetje op battlefield. 🙄 "

    Als er ook weer veel battlefields komen krijg je het zelfde als met cod na een paar jaar word het dan een kut game ma je hebt wel gelijk Battlefield Rulezzzzzzzz ! 8) "

    Ik bedoel dan ook met een tijd verschil van max 5 jaar en idd niet elk jaar maar zoals bij deel 2 en aankomenende deeltje 3. Dus deel 4 in 2016 ongeveer. etc deel 5 in 2020.
    🙂 met daar tussen een deel van Bad Company of dergelijks 🙂

  56.   
    nickkok14's avatar

    Dan zal BF wel veel mooier worden en miss ok veel beter 🙄

  57.   
    alround gamer's avatar

    bf3 vs mod3, wie gaat er winnen?

    (andwoord:bf3)

  58.   
    alround gamer's avatar

    ”nickkok14″ schreef, "Dan zal BF wel veel mooier worden en miss ok veel beter 🙄 "

    mischien? WORD beter! 😆

  59.   
    Gamerboy91's avatar

    Locoferry

    als je hem alleen wil gaan kopen voor de singleplayer, waarom download je hem dan niet gewoon?? 😳

    Ik wacht op een eerste echte trailer, maar ik denk dat ik ook deze cod weer ga kopen!! En Battlefield 3 natuurlijk ook!:P