Nintendo 3DS verkoopcijfers teleurstellend

In de eerste week na de lancering is de Nintendo 3DS net geen 400.000 keer verkocht in de Verenigde Staten. Iets wat tegenstrijdig is met de voorspellingen van verscheidene analisten, die de verkoop hadden geschat op ongeveer 500.000 tot 750.000 eenheden.

Nintendo–directeur Reggie Fils-Aime heeft geen concrete cijfers, maar liet wel weten dat de 3DS 100.000 apparaten minder heeft verkocht dan de DS. Deze verkocht in de eerste week maar liefst 480.000 exemplaren.

In Europa is het apparaat 303.000 keer verkocht in het eerste weekend, terwijl in Japan 371.000 eenheden waren verkocht in minder dan twee dagen. De verkoopcijfers geven een sterke daling aan, vooral in het land van herkomst, waar de PSP momenteel beter verkoopt dan de 3D-handheld. Fils-Aime benadrukt dat de vergelijking tussen de twee lanceringen niet terecht is; het is als appels met peren vergelijken, omdat de DS vlak voor Thanksgiving op de markt kwam en de 3DS niet.

When we launched DS we launched going right into the Thanksgiving week. From a pure timing seasonality, you are not going to be able to compare the two launches.

  1.   
    Petor's avatar

    Als verwachtingen zo extreem hoog zijn is het al snel een teleurstelling natuurlijk. Ik zou me toch niet schamen voor die cijfers hoor.

  2.   
    Mongsje's avatar

    De cijfers zullen wel stijgen wanneer er goede games komen. Ik heber één, maar heb ook zitten twijfelen of ik hem zou kopen of een paar maand ging wachten.

  3.   
    DGonlag2's avatar

    Mongsje schreef, "De cijfers zullen wel stijgen wanneer er goede games komen. Ik heber één, maar heb ook zitten twijfelen of ik hem zou kopen of een paar maand ging wachten."

    Ik heb er ook maar vroeg een gekocht omdat ik bang was dat hij snel uitverkocht ging worden. Was dus niet nodig, maarja heb hem vast.
    Er zijn inderdaad nog niet echt leuke spellen en het zijn er ook niet veel. Ik kan iig niet wachten op Zelda en Mario spellen.

    Petor schreef, "Als verwachtingen zo extreem hoog zijn is het al snel een teleurstelling natuurlijk. Ik zou me toch niet schamen voor die cijfers hoor. "

    Precies ja, wou ik ook net zeggen.

  4.   
    PsYkOfOoL's avatar

    200 euro haal ik hem meteen.

  5.   
    Mongsje's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "
    Ik heb er ook maar vroeg een gekocht omdat ik bang was dat hij snel uitverkocht ging worden. Was dus niet nodig, maarja heb hem vast. "

    idem :p