GN U-Preview: Battlefield 3


Met de E3 in zicht zijn we op de redactie druk bezig om leuke, nieuwe dingen te bedenken en dat resulteert nu in de GN U-Preview! In GN U-Previews vragen wij aan jullie wat jullie willen weten over de games die Peter en Michiel in Los Angeles gaan checken. Kortom, jullie zijn onze baas en sturen ons op pad met een opdracht! Welke nieuwe features kunnen we verwachten, welke personages krijgen we te zien, hoe lang is de game, hoe verschilt het van de concurrentie, is er extra aandacht voor een PC-versie?

Kortom, jullie bepalen wat wij gaan onderzoeken en wij gaan op zoek naar antwoorden! Om het overzichtelijk te houden hebben we een aantal van de grotere games uitgezocht voor de U-Previews. En deze keer is het de beurt aan… Battlefield 3.

We hebben al wat veelbelovende trailers gezien van Battlefield 3, maar de game bevat natuurlijk veel meer dan alleen die ene missie uit de trailers. Wat wil jij straks lezen in de previews van Battlefield 3? Roept u maar!

Je kunt je vragen kwijt onder dit nieuwsbericht, of stel ze aan Michiel en Peter op Twitter via @chielb en @PetorGN. De Twitter-accounts zijn uiteraard ook een ideale manier om straks tijdens de E3 ‘real-time’ op de hoogte te zijn van alle activiteiten van de heren op de beursvloer (en tijdens de vele after-party’s). En voor al het overige nieuws volg je natuurlijk @gamersnetnl. Voorzie tijdens de E3 je tweets van de hashtag #GNE3 en je ziet je bericht terug op de speciale Twitterfeed!

P.S. Soms mag een ontwikkelaar nog niet alles verklappen, maar we doen ons best!

  1.   
    Fabianb's avatar

    Doe maar van Battlefield en Call of Duty. 🙂

  2.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Battlefield 3 wordt een zeer vette game. en ik heb effe een paar vraagjes waarop ik hopelijk antwoord op krijg. tijdens de E3 zal ik ook elke dag GNR luisteren, alle GN On Tour’s bekijken en alles lezen van de berichten die jullie online zetten. hieronder effe wat vragen en misschien dat ik later nog meer vragen heb. als dat zo is stel ik die wel in een nieuwe reactie.

    hoelang duurt de singleplayer van Battlefield 3?
    hoeveel verschillende maps zal de multiplayer bevatten?
    wat is het verschil tussen Battlefield 3 en Modern Warfare 3? (graag plus en min punten van beide games) 😉

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    Fabianb schreef, "Doe maar van Battlefield en Call of Duty. 🙂 "

    agree, beiden de multiplayer.

  4.   
    gebruiker50081's avatar

    Het is bekend dat gebouwen kapot kunnen, maar hoe zit het nou met die wolkenkrabbers? In de singleplayer trailer zie je hoge gebouwen die waarschijnlijk ook in de multiplayer zullen zitten. Kunnen die ook kapot?

  5.   
    Fabianb's avatar

    TwanStins schreef, "Het is bekend dat gebouwen kapot kunnen, maar hoe zit het nou met die wolkenkrabbers? In de singleplayer trailer zie je hoge gebouwen die waarschijnlijk ook in de multiplayer zullen zitten. Kunnen die ook kapot?"

    Ik zou daar maar niet vanuit gaan. Ik denk dat dat teveel vraagt van je machine.

  6.   
    Sarge's avatar

    TwanStins schreef, "In de singleplayer trailer zie je hoge gebouwen die waarschijnlijk ook in de multiplayer zullen zitten. Kunnen die ook kapot?"

    Ik denk niet dat dat het geval zal zijn..

    Ik wil eigenlijk meer informatie over de singleplayer: lengte, verhaal, hoe realistisch het nu écht wordt …

  7.   
    Alfa Warrior's avatar

    Omdat deze over Battlefield 3 gaat zou ik de volgende dingen willen weten:

  8. Wanneer is de Beta voor de gene die een code bij MoH hebben gekregen (grote kans dat het gigantisch groot ergens staat, maar toch).
  9. Hoeveel classes komen er?
  10. Zal het voor de PC gebruik gaan maken van steam / steam ondersteuning krijgen?
  11. In hoe verre is het vernieuwend van Battlefield 2, en is het niet Battlefield 2 met nieuwe graphics en deconstructie?
  12. Waarom denken jullie dat dit spel beter gaat worden dan Modern Warfare 3?

    Gelieve op mijn laatste reactie geen Battlefield-fanboy gedrag, ik zou gewoon van de ontwikkelaars zelf willen horen waarom ze denken dat een middel-core shooter voornamelijk gespeeld onder 16+ het beter gaat doen dan een run-around shooter voornamelijk gespeeld door dat wat nog geen haar heeft op bepaalde delen.

Reageer
  •   
    gebruiker50081's avatar

    Lol @ laatste stukje 😛

  •   
    ChielB's avatar

    Fabianb schreef, "Doe maar van Battlefield en Call of Duty. 🙂 "

    Er komen deze week veel meer U-Previews bij, dus verzoekjes zijn niet nodig. 😉

    Uiteraard kan je ook altijd vrij vragen stellen via onze Twitter-accounts bijvoorbeeld over games die we niet een aparte U-Preview hebben gegeven. Dan gaan we ons best doen om ook die vragen te beantwoorden. 8)

  •   
    JohnnyBNL's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Omdat deze over Battlefield 3 gaat zou ik de volgende dingen willen weten:

  • Wanneer is de Beta voor de gene die een code bij MoH hebben gekregen (grote kans dat het gigantisch groot ergens staat, maar toch).

    – Dat is nog niet bekend gemaakt.

  • Hoeveel classes komen er?

    – 4

  • Zal het voor de PC gebruik gaan maken van steam / steam ondersteuning krijgen?

    Nee. Maar je kan de game wel aanschaffen op Steam binnenkort, maar het is niet van Steam afhankelijk zoals bij Call Of Duty: Modern Warfare 2 en Black Ops.

  • In hoe verre is het vernieuwend van Battlefield 2, en is het niet Battlefield 2 met nieuwe graphics en deconstructie?

    – Battlefield 3 is het vervolg op Battlefield 2 maar zal ook nieuwe maps bevatten en wapens. Als je je game reserveerd krijg je gratis de “Back To Karkant” DLC er bij, in deze DLC vind je de 4 oude maps uit Battlefield 2 en nog wat extra’s zoals exclusieve Battlefield 2 wapens. En nog een aantal in-game dingen. "

  •   
    JohnnyBNL's avatar

    Nog meer vragen? Vind de antwoorden HIER

    Zoek de verschillen tussen Battlefield 2 en 3 HIER

    Zoek de verschillen tussen Battlefield 3 en Modern Warfare 3 HIER

  •   
    Alfa Warrior's avatar

    Het aantal classes komt via een magazine, van een magazine van een magazine en dan nog komt dit uit februari.
    Steam is nog nergens bevestigd, hoewel EA gaat steeds vaker voor Steam en VAC.
    En bij vraag 4 doelde ik meer op de dingen die ik miste in BC2 zoals hoofdbasissen die je kon overnemen (ronde sneller voorbij laten gaan als je alle vlaggen had), is er infinite ammo voor voertuigen of is het weer BF2?

  •   
    ikkiewikkie's avatar

    Nouhou, ik zou toch wel graag willen weten hoe dat zit met:

  • Het Physical Warfare Pack. Nu krijg je die alleen als je de game in Engeland besteld bij bepaalde webshops. Komen er meerdere packs uit voor verschillende landen/webshops?
  • De bèta. Krijgen mensen die voorgaande delen in de BF franchise gespeeld hebben ook toegang tot de bèta? (of op een andere manier dan de MoH LE te bezitten?)
  • Battlefield 2 dingen. Wat komt er terug uit BF2? Denk hierbij aan de commander, commo rose, squadleaders en dat soort dingen. Komt dit in dezelfde vorm terug of in een wat andere vorm of wordt dat eruit gelaten? Ben ik zeer benieuwd naar.
  • Vlieggedrag van jets/heli’s. Ik vond die heli’s in BC2 zwaar vern**kt vliegen. Dat voelde gewoon niet lekker aan. In BF2 was je gewoon een met de machine terwijl dat in BC2 heel mechanisch aanvoelde. Ik haatte dat 😡 . Kort samengevat: hoe gaan die dingen aanvoelen?

    Dat was em wel zo’n beetje

  • Reageer
  •   
    DGonlag2's avatar

    Vraagje over de beta:
    – Wanneer en waarop komt de beta? Ik heb een crappy pc en ik heb het spel op de ps3 gekocht. Ik hoop dat de beta dan ook op de ps3 (of xbox) komt.

  •   
    Fabianb's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Vraagje over de beta:
    – Wanneer en waarop komt de beta? Ik heb een crappy pc en ik heb het spel op de ps3 gekocht. Ik hoop dat de beta dan ook op de ps3 (of xbox) komt.
    "

    En, bevalt ie? 🙂

  •   
    Jonah's avatar

    ”KillGamer01″ schreef, "
    wat is het verschil tussen Battlefield 3 en Modern Warfare 3? (graag plus en min punten van beide games) 😉 "

    Ik neem aan dat dit overbodig is, want het mag toch echt wel duidelijk zijn wat het verschil is tussen beide games, laat staan de franchises. 😉

  •   
    R1chardTM's avatar

    Fabianb schreef, "

    ”DGonlag2″ schreef, "Vraagje over de beta:
    – Wanneer en waarop komt de beta? Ik heb een crappy pc en ik heb het spel op de ps3 gekocht. Ik hoop dat de beta dan ook op de ps3 (of xbox) komt.
    "

    En, bevalt ie? 🙂 "

    Er bestaat ook zoiets als preorder. 🙄

  •   
    CozierMass's avatar

    ik zou graag willen weten of er nieuwe teamplay elementen in de multiplayer zitten ten opzicht van Battlefield BC 2. Ook vraag ik me af of er nieuwe speltypes in komen en wat de variatie is in de maps. Zijn er weer sneeuw-, bos-, woestijn maps of is het meer verschillende steden.

    Alvast bedankt

  •   
    Sub-Zeuro's avatar

    Fabianb schreef, "

    ”DGonlag2″ schreef, "Vraagje over de beta:
    – Wanneer en waarop komt de beta? Ik heb een crappy pc en ik heb het spel op de ps3 gekocht. Ik hoop dat de beta dan ook op de ps3 (of xbox) komt.
    "

    En, bevalt ie? 🙂 "

    Shit, ik moest echt lachuh bij het lezen van je berichtje. HAHAHAA 😆

  •   
    Sub-Zeuro's avatar

    ikkiewikki schreef:
    [ Vlieggedrag van jets/heli’s. Ik vond die heli’s in BC2 zwaar vern**kt vliegen. Dat voelde gewoon niet lekker aan. In BF2 was je gewoon een met de machine terwijl dat in BC2 heel mechanisch aanvoelde. Ik haatte dat 😡 . Kort samengevat: hoe gaan die dingen aanvoelen?
    Dat was em wel zo’n beetje…

    Ja idd hoe wordt de besturing? gaat het meer op Bad Company lijken of meer op BF2 MC. De besturing van de voertuigen in Bad Company viel mij ook zwaar tegen. Ik hoop dat je je eigen besturing kan instellen. of dat het ongeveer dezelfde als BF2 MC word 🙄 (xbox360)

  •   
    Sub-Zeuro's avatar

    maakt de game ook gebruik van de nieuwe disc formaat van de XBOX360?

  •   
    JonsoN's avatar

    Megasega, duidelijk bezig..

    Ik zou graag willen weten of de Single-player net zo goed wordt als de multiplayer. 🙂 Thanx

  •   
    R1chardTM's avatar

    JonsoN schreef, "Megasega, duidelijk bezig..
    Ik zou graag willen weten of de Single-player net zo goed wordt als de multiplayer. 🙂 Thanx"

    Dit is natuurlijk een vraag waar we weinig mee kunnen. Probeer het eens wat te specificeren. Wat zou je graag in de singleplayer willen zien?

  •   
    DGonlag2's avatar

    R1chardTM schreef, "

    ”Fabianb” schreef, "[quote=”DGonlag2″].."

    En, bevalt ie? 🙂 "

    Er bestaat ook zoiets als preorder. 🙄 [/quote]

    WTF? Jullie snappen denk ik niet helemaal wat ik bedoel. Ik heb Medal of Honor gekocht voor de ps3. Daar krijg je een beta bij van BF3 zeggen ze. Ik wil dus weten of die beta ook op de sp3 zal verschijnen.

  •   
    M@tthijs's avatar

    DGonlag2″]

    ”R1chardTM schreef, "[quote=”Fabianb” schreef, ".."

    Er bestaat ook zoiets als preorder. 🙄 "

    WTF? Jullie snappen denk ik niet helemaal wat ik bedoel. Ik heb Medal of Honor gekocht voor de ps3. Daar krijg je een beta bij van BF3 zeggen ze. Ik wil dus weten of die beta ook op de sp3 zal verschijnen.
    [/quote]Het is ons ook niet helemaal duidelijk dat je Medal of Honor gekocht hebt, als je dat niet zelf in je reactie vermeldt. 😉

  •   
    DGonlag2's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”DGonlag2″ schreef, "[quote=”R1chardTM”].."

    WTF? Jullie snappen denk ik niet helemaal wat ik bedoel. Ik heb Medal of Honor gekocht voor de ps3. Daar krijg je een beta bij van BF3 zeggen ze. Ik wil dus weten of die beta ook op de sp3 zal verschijnen.
    "

    Het is ons ook niet helemaal duidelijk dat je Medal of Honor gekocht hebt, als je dat niet zelf in je reactie vermeldt. 😉 [/quote]

    Mijn excuses daarvoor. Ging er vanuit dat de meesten wel wisten dat je bij MOH de beta kreeg, en niet bij BF3 pre order. Maarja, maakt niet uit.

  •   
    Sub-Zeuro's avatar

    En… zou Kinect ook een functie in het spel kunnen krijgen?

    En is de game ook in 3D te bewonderen?!

    En alvast veel plezier op de E3!!! Zoiets had ik ook graag van dichtbij willen zien, maar ok. ben benieuwd! 😉

  •   
    Zimziba's avatar

    Ik heb een vraag: Als je Battlefield 3 Pre-orderd, dan krijg je de DLC ‘Back to Karkand’.
    Maar ze hebben nog een DLC uitgebracht genaamd ‘Physical Warfare Pack’.
    Ik wil Battlefield 3 Pre-orderen, maar ik vraag me af of je de 2de DLC erbij krijgt, of moet je die gewoon in de Playstation Store aanschaffen?

  •   
    Fabianb's avatar

    R1chardTM schreef, "

    ”Fabianb” schreef, "[quote=”DGonlag2″].."

    En, bevalt ie? 🙂 "

    Er bestaat ook zoiets als preorder. 🙄 [/quote]

    Sarcasme Richard 😉

  •   
    locoferry's avatar

    ik vraag me juist bij battlefield 3 juist af.
    wat voor voertuigen er in zitten.
    wat voor wapens.
    zijn er nog meer locaties dan aleen het midden oosten.
    en hoe groot de mappen zijn

    en wat killgamer01 allemaal zij

  •   
    DGonlag2's avatar

    Zimziba schreef, "Ik heb een vraag: Als je Battlefield 3 Pre-orderd, dan krijg je de DLC ‘Back to Karkand’.
    Maar ze hebben nog een DLC uitgebracht genaamd ‘Physical Warfare Pack’.
    Ik wil Battlefield 3 Pre-orderen, maar ik vraag me af of je de 2de DLC erbij krijgt, of moet je die gewoon in de Playstation Store aanschaffen?"

    Physical Warfare Pack is alleen voor pre-orders in Londen (bij Gamestop enzo). Die komt als het goed is niet in andere landen. Andere landen kunnen wel andere packs krijgen, maar of Nederland dat heeft is nog niet bekend.

    Hopelijk onthullen ze dat dus ook.

  •   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Call of Duty Modern Warfare 3

    Fabianb schreef, "

    ”TwanStins” schreef, "Het is bekend dat gebouwen kapot kunnen, maar hoe zit het nou met die wolkenkrabbers? In de singleplayer trailer zie je hoge gebouwen die waarschijnlijk ook in de multiplayer zullen zitten. Kunnen die ook kapot?"

    Ik zou daar maar niet vanuit gaan. Ik denk dat dat teveel vraagt van je machine."

    It has been revealed that Modern Warfare 3’s destruction mechanic is purely scripted and is no way influenced by the player unlike Battlefield.
    The news was revealed at a pre-E3 event in London this week where the game was finally available to see first hand.
    Numerous rumours have been circling that some kind of destruction mechanic was going to be added to Call of Duty: Modern Warfare 3’s engine in order to bring it up to speed with its main rival Battlefield.
    Destruction will feature heavily in the latest title however it will all be cinematic and throwing grenades or shooting bullets at surfaces will have no effect on buildings bar texture changes.
    The mission known as “Black Tuesday” sees you climbing to the roof of the New York Stock Exchange to detonate a Russian radar-jamming tower and as you do it crumbles and falls realistically however this is fully scripted 😉

  •   
    RoHoutje's avatar

    Hoewel Battlefield 3 volgens mij wel een topper word, verlies ik niet de hoop in Call of Duty MW3. Die lijkt me ook echt vet!

  •   
    JonsoN's avatar

    R1chardTM schreef, "

    ”JonsoN” schreef, "Megasega, duidelijk bezig..
    Ik zou graag willen weten of de Single-player net zo goed wordt als de multiplayer. 🙂 Thanx"

    Dit is natuurlijk een vraag waar we weinig mee kunnen. Probeer het eens wat te specificeren. Wat zou je graag in de singleplayer willen zien?
    "

    Vooral een verhaalgedreven campaign, met veel rustige stukjes waarin je misschien iets moet uitzoeken.
    Ik hoop vooral niet op een run and gun SP, maar ik denk dat dat wel het geval gaat zijn.

  •   
    KgUnl!mited's avatar

    Worden de mp mappen erg open of krijg je iets meer cq gevoel?? ( als ze over mp mogen praten)

  •   
    lassieman's avatar

    http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1450003

    Hier staat aardig wat informatie over Battlefield 3

    http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-3/1389267-battlefield-3-what-we-know.html

    hier trouwens ook

  •   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    ik haal sowieso beide,

    2011 najaar word fantastisch, maar wel duur, gerekend op 520 euro. in 4 maanden aan games:O:(

  •   
    Zimziba's avatar

    lassieman schreef, "http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1450003

    Hier staat aardig wat informatie over Battlefield 3

    http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-3/1389267-battlefield-3-what-we-know.html

    hier trouwens ook"

    Bedankt voor de links. 🙂

  •   
    SN0WIE's avatar

    Ik zou graag de systeem eisen willen weten, of zijn die al beschikbaar.
    Ik heb namelijk alleen maar een i5 en 6gb memory en een 1024mb video kaart, dus wil ik graag weten of ik moet upgraden 😳

  •   
    zultrax's avatar

    Ik wil graag weten of je deze keer een nimitz class carrier in bijvoorbeeld gulf of oman hebt met gewoon F-18’s.
    Want het is nou wel bekend dat de jsf in 2014 nog niet operationeel is op grote schaal.
    Mischien niet eens zo belangrijk maar zou mij nog enthousiaster maken over dit spel.

  •   
    ikkiewikkie's avatar

    Oh, snap, ik ben nog een vraag vergeten in mn vorige post 😳 . Komt ie dan alsnog: krijg je in de MP ook te maken met dag/nacht cyclus? Dat je bijvoorbeeld in een map gaat spelen waar het ‘in de map’ 1900h is (niet afhankelijk van IRL tijd) dat het dan gaat schemeren en na een tijdje donker is of dat er überhaupt wel echte nightmaps komen waar het écht donker is?

    Dat zou imho namelijk echt wat toevoegen aan de game dat je flashlight/nightvision moet gaan gebruiken en dat je bij zonsopkomst/ondergang ook echt een laaghangende zon hebt waar je je voordeel uit kan halen (of juist niet 😛 ).

  •   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    ikkiewikkie schreef, "Oh, snap, ik ben nog een vraag vergeten in mn vorige post 😳 . Komt ie dan alsnog: krijg je in de MP ook te maken met dag/nacht cyclus? Dat je bijvoorbeeld in een map gaat spelen waar het ‘in de map’ 1900h is (niet afhankelijk van IRL tijd) dat het dan gaat schemeren en na een tijdje donker is of dat er überhaupt wel echte nightmaps komen waar het écht donker is?
    Dat zou imho namelijk echt wat toevoegen aan de game dat je flashlight/nightvision moet gaan gebruiken en dat je bij zonsopkomst/ondergang ook echt een laaghangende zon hebt waar je je voordeel uit kan halen (of juist niet 😛 )."

    dat zou wel echt vet zijn idd:D