Veel nieuwe details Assassin’s Creed: Revelations vrijgegeven; Ezio is een 50-plusser

In de nieuwste editie van het Amerikaanse magazine Game Informer is een uitgebreide special over Assassin’s Creed: Revelations te vinden. Hieruit kunnen we heel wat nieuwe details halen. Zo speelt het grootste deel van de game zich af in Constantinopel, dat is opgedeeld in vier districten: Constantijn, Beyazid, Imperial en Galata. Spelers zullen ook een bezoekje brengen aan Cappadocië.

Maar het opvallendste is misschien wel de leeftijd van Ezio: de sluipmoordenaar is namelijk meer dan 50 jaar oud! Dat verklaart ook meteen waarom de Assassin op het screenshot dat we je eerder vandaag toonden een grijs baardje heeft. De beste man is echter nog steeds even lenig als vroeger. Sterker nog, dankzij een nieuw item, genaamd de hookblade, kan hij zich verplaatsen door middel van ziplines en navigeert hij 30% sneller door Constantinopel. Ook kan hij het instrument gebruiken om vijanden naar zich toe te trekken, waardoor hij ze vervolgens van dichtbij om kan leggen.

Daarnaast kan Ezio nu zijn eigen bommen samenstellen. Er zijn maar liefst 300 verschillende combinaties mogelijk, dus je zult veel moeten experimenteren om de ultieme bom te ontwikkelen. De bekende “Eagle Vision” uit de vorige Assassin’s Creed-games is nu omgedoopt tot “Eagle Sense”. In Eagle Sense kun je je focussen op een specifiek personage en vervolgens zien waar hij heeft gelopen en waar hij waarschijnlijk naartoe zal gaan. Als het je lukt het pad van de bewaker te achterhalen, dan kun je van tevoren al een bom, hinderlaag of andere val voor hem plaatsen.

Het concept met de Borgia Torens uit Assassin’s Creed: Brotherhood is flink onder handen genomen. Je zult tijdens het spelen soms in gevechten belanden. In deze gevechten zullen Tempeliers omkomen en daardoor krijg jij meer ruimte om zogenaamde Assassin’s Dens op te bouwen. Zodra je een Assassin’s Den hebt opgebouwd kun je gebouwen in de regio upgraden, nieuwe ziplines plaatsen en makkelijker bewakers overtuigen om je status van “vijandig” naar “neutraal” te veranderen. Let wel op: hoe bekender je wordt, hoe groter de kans is dat je de controle over de Dens verliest. Als één van je Dens wordt aangevallen kun je ervoor kiezen om de vijanden zelf uit te schakelen, of, als je te ver weg bent, troepen naar het gevecht te sturen.

In Assassin’s Creed: Brotherhood kon je jouw sluipmoordenaars maximaal upgraden tot level 10. In Revelations is dit aantal verhoogd tot 15. Als een sluipmoordenaar level 15 wordt, dan wordt deze benoemd tot Master Assassin. Als je een Master Assassin toewijst aan een Assassin’s Den kun je er zeker van zijn dat deze nooit wordt overgenomen door de Tempeliers.

De sidequests zijn nu vervangen door random gebeurtenissen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat, terwijl je door de stad loopt, je getuige bent van een bankoverval of dat een klein meisje hulp van je vraagt.

Desmond heeft nu een veilige modus van de Aniumus ontdekt, genaamd de “Black Room”. In dit gebied krijg je toegang tot Desmond’s verloren herinneringen. De herinneringen draaien veel meer om puzzelen dan de gewone missies. “Door middel van manipulatie en creatie van de geometrie met de gamewereld, tracht Desmond te reïntegreren in de versplinterde lagen van zijn onderbewustzijn,” aldus Ubisoft.

De ontwikkelaars hebben een nieuwe motion capturing technologie voor de gezichten ontwikkeld genaamd Mocom. Game Informer beschrijft deze technologie als een “intrigerende samensmelting van de traditionele animatie, performance capture en de fascinerende nieuwe stijl van games zoals L.A. Noire.”

Over de multiplayer wou Ubisoft nog niet veel kwijt, maar de Franse ontwikkelaar wist wel te melden dat deze modus veel meer verhaalgedreven zal zijn aangezien het een belangrijk deel van de Assassin’s Creed franchise vormt. Bovendien zullen spelers de mogelijkheid krijgen om zowel het uiterlijk als de uitrusting van hun personage aan te passen. Tot slot zal het spel je toestaan zogenaamde “gildes” (clans) te vormen.

Assassin’s Creed: Revelations staat gepland voor een release in november van dit jaar.

  1.   
    bender's avatar

    Maar ik wil niet dat de MP belangrijk wordt. 🙁

  2.   
    gebruiker50081's avatar

    Vet! Kan echt niet wachten. Trouwens aan het eind zie ik Brotherhood staan, maar ik neem aan dat je Revelations bedoelt 😛

  3.   
    Kilerden's avatar

    Klinkt allemaal super! Behalve…

    De sidequests zijn nu vervangen door random gebeurtenissen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat, terwijl je door de stad loopt, je getuige bent van een bankoverval of dat een klein meisje hulp van je vraagt.

    Ben je rustig je ding aan het doen, krijg je zo iets voor je kiezen. Moet je helemaal stoppen en hun gaan helpen. Bah, vind dat niks. 🙁

  4.   
    -050- Critical's avatar

    Kilerden schreef, "Klinkt allemaal super! Behalve…

    De sidequests zijn nu vervangen door random gebeurtenissen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat, terwijl je door de stad loopt, je getuige bent van een bankoverval of dat een klein meisje hulp van je vraagt. "

    Ben je rustig je ding aan het doen, krijg je zo iets voor je kiezen. Moet je helemaal stoppen en hun gaan helpen. Bah, vind dat niks. 🙁

    hahah mee eens, is net zoiets dat je em chillt in gta en in een keer little jacob belt ofs je hem een lift wil geven. verstoort je vibe 🙄

  5.   
    JonsoN's avatar

    bender schreef, "Maar ik wil niet dat de MP belangrijk wordt. :("

    Dit.

    Die multiplayer gaat toch niet veel gespeeld worden.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Aah common!
    Gaan we nu met bejaarde spelen,
    ik bedoel hebben die gasten geen pensioenfondsen in die tijd?! 😳

    Kilerden schreef, "Klinkt allemaal super! Behalve…

    De sidequests zijn nu vervangen door random gebeurtenissen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat, terwijl je door de stad loopt, je getuige bent van een bankoverval of dat een klein meisje hulp van je vraagt. "

    Ben je rustig je ding aan het doen, krijg je zo iets voor je kiezen. Moet je helemaal stoppen en hun gaan helpen. Bah, vind dat niks. 🙁

    Het hoeft niet he.
    Dit is ook ongeveer het zelfde wat ze hebben gedaan met Red Dead Redemption je mag ze helpen.
    ik vind dit persoonlijk leuker. 8)

  7.   
    twoakrm's avatar

    zo zie je maar weer je bent nooit te oud in een videogame 😆

  8.   
    maxmeyer's avatar

    Assassin’s Creed: Brotherhood staat gepland voor een release in november dit jaar.
    Spelers zullen ook een bezoekje brengen Cappadocië.
    2 Foutjes 😛
    Voorderest lijkt het me een erg goede game, vooral dat Eagle Sense lijkt me vet 🙂

  9.   
    cookymonster's avatar

    klinkt allemaal heel goed maar ik vind het wel spijtig dat ze nu veel aandacht aan de mp willen gaan geven

  10.   
    jessin9731's avatar

    vreemd want in die tijd was 40 jaar al heeeeeeeeeel erg oud en deze oude man die stuitert nog rond alsof hij 23 is
    ik had liever een opvolger van ezio gezien

  11.   
    desxeon's avatar

    Ik vind het idee van random gebeurtenissen wel een vet idee, dan moet je bevoorbeeld ineens helpen tegen bankovervallers te vechten, heb hier zo zin in.:)

  12.   
    Call_me_big_daddy's avatar

    er is ook bekend dat hij de laatste helft van de game met een rolator zal rondlopen.

    goed nieuws!!

    gameplay is dan ook meer dan 60 uur.

  13.   
    fabiankok's avatar

    Oke, AC2 was vet, AC:Brotherhood was al minder met mijn enthousiasme, en dat wordt met deze weer wat minder.. goeie games hoor, daar niet van, maar ik wil gewoon weer verder, en niet blijven hangen met een bejaarde (want in die tijd was 50 gewoon bejaard, laat staan dat je rondspringt als een professionele street-runner van 21)

  14.   
    FishHookz's avatar

    Ik denk niet dat ik hem ga halen want ze blijven maar tussen delen maken ik wil gewoon een Assassin’s Creed 3 en niet nog meer delen als Brotherhood want dan word het net zoals uitmelken (Call of Duty)

  15.   
    jwgreece's avatar

    l DUTCH G3AR l schreef, "Ik denk niet dat ik hem ga halen want ze blijven maar tussen delen maken ik wil gewoon een Assassin’s Creed 3 en niet nog meer delen als Brotherhood want dan word het net zoals uitmelken (Call of Duty)"

    het hoeft geen uitmelken te zijn als het vernieuwing gaat brengen en als ik dit zo lees gaat er heel wat veranderen 😛

  16.   
    Dy-88's avatar

    fabiankok schreef, "Oke, AC2 was vet, AC:Brotherhood was al minder met mijn enthousiasme, en dat wordt met deze weer wat minder.. goeie games hoor, daar niet van, maar ik wil gewoon weer verder, en niet blijven hangen met een bejaarde (want in die tijd was 50 gewoon bejaard, laat staan dat je rondspringt als een professionele street-runner van 21)"

    hahah +1 ^

  17.   
    Sa.'s avatar

    Ze upgrade echt alles van Brotherhood en nieuwe dingen!
    En vervolgens zeggen ze dat hij in november uitkomt nou ik moet toegeven dat dat gewoon awesome is!
    😳

  18.   
    G_Dragon16's avatar

    Vettttttt! :D, Assassins Creed games zijn geniaaaaaaal en nu als ik dit lees wil ik spelen!! :O

  19.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    beter steken ze meer tijd in de sp dan in de mp,
    mjah de game zal sws wel hard worde

  20.   
    Jarek's avatar

    Ik zal Brotherhood binnenkort maar weer eens gaan spelen denk ik. 😉

  21.   
    Slayer61's avatar

    “Constantinopel” Is dat niet oud Istanboel?!

  22.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    -050- Critical schreef, "

    ”Kilerden” schreef, "Klinkt allemaal super! Behalve…

    .."

    Ben je rustig je ding aan het doen, krijg je zo iets voor je kiezen. Moet je helemaal stoppen en hun gaan helpen. Bah, vind dat niks. :("

    hahah mee eens, is net zoiets dat je em chillt in gta en in een keer little jacob belt ofs je hem een lift wil geven. verstoort je vibe 🙄

    dan naai je die lui tog gewoon, door er als een speer vandoor te gaan 😛

  23.   
    gebruiker50081's avatar

    ”Slayer61″ schreef, "”Constantinopel” Is dat niet oud Istanboel?!"

    Klopt.

  24.   
    ms13694's avatar

    klinkt goed!

  25.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Klinkt zeer goed! 😀

  26.   
    Daniel Z's avatar

    Zodra je een Assassin’s Den hebt opgebouwd kun je gebouwen in de regio upgraden, nieuwe ziplines plaatsen en makkelijker bewakers overtuigen om je status van “vijandig” naar “neutraal” te veranderen. Let wel op: hoe bekender je wordt, hoe groter de kans is dat je de controle over de Dens verliest. Als één van je Dens wordt aangevallen kun je ervoor kiezen om de vijanden zelf uit te schakelen, of, als je te ver weg bent, troepen naar het gevecht te sturen.

    Er is al bewezen dat dit niet werkt. San Andreas iemand? Sorry, maar deze feature maakt de game voor mij nu al een stuk minder leuk. Je moet constant switchen als er dus een gebied wordt aangevallen. En het punt dat sidequests nu zomaar in de game verschijnen, haalt je inderdaad ook uit het verhaal.

    De rest klinkt erg goed, maar deze twee punten gaan falen.

  27.   
    ShadyXL's avatar

    Type-o hiero>> Desmond heeft nu een veilige modus van de Aniumus ontdekt, genaamd de “Black Room”.[b] Hoort Animus te zijn 😛 Anyways.. Ik krijg er steeds meer zin in! Hopelijk word het niet uitgesteld :3

  28.   
    theis's avatar

    ik hoop toch niet dat ze nou alle sidequests volledig vervangen door random events

  29.   
    Dr. D3nVil's avatar

    Kilerden schreef, "Klinkt allemaal super! Behalve…

    De sidequests zijn nu vervangen door random gebeurtenissen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat, terwijl je door de stad loopt, je getuige bent van een bankoverval of dat een klein meisje hulp van je vraagt. "

    Ben je rustig je ding aan het doen, krijg je zo iets voor je kiezen. Moet je helemaal stoppen en hun gaan helpen. Bah, vind dat niks. 🙁

    Indeed, heb daar ook geen zin in was in AC 1 ook zo, z’n ook steeds dezelfde gebeurtenissen :/, maar als ik alles zo bekijk wordt het zeker weer een supervette AC game 😀