Activision en Modern Warfare bedenkers maken zich op voor rechtszaak

In de wereld van ‘het recht’ gaan dingen meestal erg traag en daarom kunnen we nu pas berichten hoe het nou eigenlijk zit met de ruzie tussen Activision en Jason West en Vincent Zampella, over de rechten van de Modern Warfare-franchise. Zoals velen van jullie nog wel weten, kreeg Activision vorig jaar ruzie met de bedenkers van hun grootste franchise, waarna de heren, ondanks hun contract met Activision, een overstap maakten richting Electronic Arts.

De zaak heeft niet stilgelegen en onlangs heeft een rechter in Los Angeles bepaald dat er genoeg bewijs is om een rechtszaak te beginnen over de royalty’s, die Jason West en Vincent Zampella nog willen ontvangen na het overweldigende succes van Modern Warfare 2. Het gaat om een bedrag van meer dan 125 miljoen dollar.

In maart 2010 zijn West en Zampella al begonnen met de aantijgingen jegens Activision, waarna Activision zelf een tegenzaak startte, omdat zij het hier natuurlijk niet mee eens waren. Daarnaast beschuldigen ze mensen bij Electronic Arts het aantrekken van West en Zampella, ondanks hun contract bij Activision. Hiervoor wil Activision weer 400 miljoen dollar ontvangen, vanwege geleden schade. Ook deze zaak gaat voorkomen na onderzoek van een rechter.

Eind 2011 / begin 2012 zal het rechtszaak officieel losbarsten, mits er geen schikking komt natuurlijk. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Amerikanen en hun rechtzaken. 😛

  2.   
    Extremegamer's avatar

    Rechtzaken zijn tegenwoordig in de mode

  3.   
    JonsoN's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, " Mensen en hun rechtzaken. :P"

    ^^

  4.   
    Epic-Max's avatar

    rechtzaak in rechtzaak uit

  5.   
    G.Design's avatar

    Als je zelf zo’n bedrijf zou runnen, zou je het beter begrijpen. we weten tenslotte niet wat er achter de schermen gebeurd..

  6.   
    FishHookz's avatar

    Boeie Call of Duty is verleden tijd dus wat er met hun gebeurd boeit me toch niet XD

  7.   
    soldierarjan's avatar

    activision kan best dat geld missen en hun kunnen het goed gebruiken voor hun nieuwe game.

  8.   
    Ramong's avatar

    I’ll sue you!

  9.   
    Maotes's avatar

    l DUTCH G3AR l schreef, "Boeie Call of Duty is verleden tijd dus wat er met hun gebeurd boeit me toch niet XD"

    Uiteraard geldt dat niet voor iedereen, en als je toch niets nuttigs aan dit nieuwtje toevoegd kan je net zo goed niets zeggen ;).

  10.   
    mastertje's avatar

    l DUTCH G3AR l schreef, "Boeie Call of Duty is verleden tijd dus wat er met hun gebeurd boeit me toch niet XD"

    Tsja dat zullen we wel zien na MW3 ;). Ik gok dat die alweer BF voorbij gaat qua verkopen en als dat gebeurt dan komt wel nog 1

  11.   
    locoferry's avatar

    Nitroglycerine schreef, "

    ”l DUTCH G3AR l” schreef, "Boeie Call of Duty is verleden tijd dus wat er met hun gebeurd boeit me toch niet XD"

    Uiteraard geldt dat niet voor iedereen, en als je toch niets nuttigs aan dit nieuwtje toevoegd kan je net zo goed niets zeggen ;)."

    haha ja inderdaad