De E3 verwachtingen van: Matthijs Bijl

Als er één beurs zich de kroon aan mag meten van onversaagde koning der gamebeurzen, dan is het de E3 wel. Vier dagen lang zullen uitgevers de nieuwtjes als kleverige pepermuntjes uit de zakken laten rollen. Vier dagen lang zal menig gamer belangstellend deze gestoorde hoop aan berichten door proberen te werken, op zoek naar het voor hem interessante nieuws. En vier dagen lang zal er een spektakelshow vanjewelste plaats vinden. Daar, in dat Los Angeles, waar iedereen de aandacht van die vele miljoenen gamers zal proberen te trekken. Maar in dit artikel, richten we ons even op de verwachtingen van mij. Wat ik, Matthijs Bijl, tijdens de E3 verwacht en hoop te zien en te horen.

eft1010En waar begin je dan, te midden van zoveel games, zoveel uitgevers en zoveel verwachtingen mee? Natuurlijk met de ontwikkelaar die je al jaren een warm hart toedraagt. Met de ontwikkelaar die vrijwel nooit een steekje laat vallen, altijd het beste van het beste weet te produceren. En met de ontwikkelaar die verantwoordelijk was voor Canis Canem Edit, bij het plebs ook wel beter bekend als Bully. Ja, ik verwacht van Rockstar, na al die jaren, eindelijk een vervolg te zien op deze geniale titel. Misschien met dezelfde, misschien met een andere bullebak. Hoe het ook uitpakt, ik vertrouw er op dat Rockstar de ontwikkeling van de game pico bello uit zal voeren.

En wat verwacht ik nog meer te zien van Rockstar? Zeer waarschijnlijk zullen we getrakteerd worden op een kale Max Payne – of toch misschien nog een met haardos tijdens een flashback – in Max Payne 3. Graag zie ik ook nog een trailer van Agent verschijnen. En zou het teveel gevraagd zijn om een concrete releasedatum (red. de dag na de E3) op ons bordje geschoteld te krijgen?

Maar naast Rockstar zullen we nog veel meer gaan zien en horen tijdens de E3. De menig stukjes technologie zullen aan de wereld gepresenteerd worden. De NGP, die nu onder de naam PlayStation Vita lijkt te gaan, zal met veel grafisch geweld getoond gaan worden. Een gelegenheid waar ik met gemengde gevoelens naar uitkijk, doordat ik vrees dat de handheld hetzelfde noodlot als de PSPGo beschoren is. Maar Sony zal niet de enige zijn die een tip van de sluier van de toekomst zal oplichten. Ook Nintendo mag met veel kabaal het vervolg op de Wii onthullen. Een kans om al dat gamersleed van vele jaren recht te zetten. Ik hoop van ganser harte dat we een console en een line-up gaan zien die menig hardcore gamershart sneller zal doen kloppen.

ight155Ik verwacht ook dat we een spetterende eerste trailer van Hitman: Absolution zullen zien. Een trailer waarin onze immer sluimerende neiging tot het vermoorden van onze medemens weer wordt aangewakkerd. Waar we op ingenieuze wijze een piano op ons gehate doelwit laten vallen, of een barbecue pardoes in de fik vliegt.

Ik hoop echter dat mijn oerinstincten door veel meer games zullen worden aangewakkerd. Met bloedmooie beelden van destructieve omgevingen in Battlefield 3, van angstaanjagende sprongen in Assassin’s Creed: Revelations en van de natuurwetten overschrijdende krachten in Bioshock: Infinite. En, vooruit dan, om mijn gemoedelijke inborst ook nog even te voeden: met rustgevende en ontroerende beelden uit The Last Guardian.

Ja, die E3, dat gaan weer een paar leuke dagen worden!

  1.   
    Ken2BE's avatar

    Ik hoop meer te horen van een nieuwe brothers in arms. 😀

  2.   
    Carmen07's avatar

    Bully 2 zou echt gaaf zijn maar ik denk dat Rockstar eerst Max Payne 3 gaat promoten en misschien GTA 5 zelfs.