GN Fotoreportage: DreamHack Zweden deel 1

De markt voor hardware en computer producten voor gamers is groot en zal de komende tijd gestaag blijven groeien. Hardwarefabrikanten als Medion en Intel richten zich daarom ook steeds meer op deze markt. Beide bedrijven sponsoren dit jaar samen een Quake Live-toernooi op de DreamHack en nemen ook een groep Nederlandse gamers naar het evenement mee. Ook ik als journalist mocht op uitnodiging van Medion en Intel twee dagen naar Zweden om de grootste LAN-party ter wereld te verkennen. Natuurlijk heb ik hier geen nee op gezegd.

Zodoende stond ik gisteren om 8:00 op Schiphol om mijn vlucht naar Göteborg in Zweden te halen. Met mijn ogen pas half open ontvang ik mijn ticket en geef ik mijn bagage aan de iets te chagrijnige dame achter de balie. De reis is begonnen, het vliegtuig stijgt op. Het is maar een reis van anderhalf uur, waarna we in een gehuurd busje ook nog een uurtje naar Jönköping moeten reizen. Natuurlijk werkt het altijd gezellige weer van Zweden lekker mee en wisselen stortbui en motregen elkaar af. Eenmaal op bestemming aangekomen checken we bij ons hotel in en gaan we snel naar de grote hallen aan de overkant, waar zo’n 10.000 tot 12.000 gamers rondwandelen en 8.500 PC’s staan te loeien.

We krijgen een korte rondleiding, waarna we een belangrijke organisator van de DreamHack, Robbert, ontmoeten. Hij laat ons alle hoeken en gaten van het evenement zien. Een dergelijk evenement vergt natuurlijk veel organisatie en daarom werkt een crew van zo’n 400 man dag en nacht aan het goede verloop. Een technisch goed onderlegde man vertelt nog eens dat iedereen aan een 100 Mbit/s netwerk zit verbonden en de DreamHack het grootste LAN-netwerk van de wereld heeft. Robbert stelt ons voor aan enkele belangrijke mensen. Een Koreaan die Wereldkampioen StarCraft II is, de eigenaar van een grote Zweedse E-Sport site. Het is verbazingwekkend hoeveel en hoe toegankelijk de mastodonten in de E-Sport wereld hier aanwezig zijn.

Overal worden dan ook games gespeeld. Call of Duty, Battlefield, Minecraft, Hello Kitty Online en nog veel meer spatten van de beeldschermen af. In de grote hal zitten de gamers die hier voor de gezelligheid komen. Gamen, films kijken en naar live optredens van bands luisteren wisselt elkaar in rap tempo af. Even verderop in een andere hal is het een stuk stiller en zitten veel gamers geconcentreerd achter hun beeldscherm. Hier vinden dan ook de E-Sport evenementen plaats. Toernooien van zo’n tien verschillende games worden hier uitgevochten en de beste spelers van onder andere Quake Live, Counter Strike en StarCraft II zijn druk in de weer om te winnen. Toeschouwers bestuderen de tactieken van de spelers en vrienden moedigen elkaar aan.

Hieronder zijn de eerste foto’s van de DreamHack te zien. In het tweede deel van deze fotoreportage praten we verder over dit evenement.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Phil's avatar

    waar zo’n 10.000 tot 12.000 games rondwandelen

    Ik wist niet dat Games konden lopen :wink:.

    Ziet er verder erg leuk uit!

  2.   
    soulzx3's avatar

    hmm Ik heb de livestream van LoL al een paar dagen gevolgd, wat hebben jullie er eigenlijk allemaal uitgespookt? 😀

  3.   
    Kilerden's avatar

    Ik krijg meer en meer het idee dat het in Zweden altijd regent…

  4.   
    najreteip's avatar

    Kleine correctie :p die Koreaan waarover jullie het hebben is geen wereldkampioen :p (Officiële Blizzard WK moet trouwens nog komen).

    btw: Dramhack sc2 finale om 18u30 op http://www.teamliquid.net/video/streams/Day%5B9%5D

  5.   
    matdriks's avatar

    Ik zou ook mee gaan.. maar kon toch niet.. want moet mijn propedeuse halen.
    Volgend jaar weer een kans.. want winter kan ik niet 😕

  6.   
    Extremegamer's avatar

    wat een zwaar leven hebben ze toch, iedere keer op het vliegveld staan op een vroege tijd om verre reizen te maken.

  7.   
    Petor's avatar

    extremegamer schreef, "wat een zwaar leven hebben ze toch, iedere keer op het vliegveld staan op een vroege tijd om verre reizen te maken. "

    Ja echt heel kut… Ik verlang naar kantoorbaan 😉

  8.   
    game_expert's avatar

    geek festival 😛

  9.   
    nickkok14's avatar

    haha die kerel op screen 13, dat komt er van als je 24/7 gamed :p

  10.   
    Abcdefgh's avatar

    ”nickkok14″ schreef, "haha die kerel op screen 13, dat komt er van als je 24/7 gamed :p"

    Vergeet de middelste van screen 33 niet!