GN Fotoreportage: DreamHack Zweden deel 2

In het eerste deel van onze reportage vanaf de DreamHack in Zweden gaven we al een mooie sfeerimpressie van het evenement, maar de bezigheden van zo’n tienduizend gamers kunnen niet in een setje van zo’n veertig foto’s worden weergegeven. In dit tweede deel praten we dus nog eens vrolijk verder over de DreamHack.

Tijdens de rondleiding, waar we in het eerste deel van de reportage mee begonnen, kwamen we ook langs een Nederlandse groep gamers. Dit verwacht je niet zo snel in Zweden, maar later in het hotel kwam ik er zelfs achter dat een groot deel van de verdieping waar ik op sliep uit Nederlanders bestond. De DreamHack is dan ook een internationaal evenement waar Engels de voertaal is. De Nederlanders die we op het evenement tegenkwamen waren van de Pack4Dreamhack-groep. Deze groep gaat al enkele jaren met hulp van sponseren als Intel en Medion naar Zweden om een lekker potje te gamen.

Dezelfde twee bedrijven verzorgde dit jaar ook een Quake Live-toernooi en de high-end PC’s waar de waar de pro gamers van over de hele wereld op speelden. In de avond waren we uitgenodigd om de finale van dit toernooi te bekijken. De clans colwn en Reason streden een hevige strijd die tot het einde spannend bleef. Door de twee commentatoren was dit toernooi, zelfs voor de Quake Live leek dat ik ben, verrassend leuk om te volgen. De gamers haalde alles uit de kast om te winnen en zelden heb ik gameplay met dergelijke snelheid gezien. De winnaar, colwn, ging met een mooi bedrag van zo´n 25.000 Zweedse Kronen naar huis.

Ook in de nacht gaan de activiteiten van de DreamHack gewoon door. Na 12 uur wordt het grote podium zelfs vrijgemaakt voor activiteiten die vanuit de bezoekers worden geregeld. 24 uur per dag vinden optredens van bands en DJ´s, maar ook competities en andere activiteiten op het podium plaats. De bezoekers van de DreamHack zitten dus niet 24 uur per dag achter hun PC, maar zoeken juist de gezelligheid op. De DreamHack is dan ook vooral een event waar gezelligheid, feesten en gamen samenkomen.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    DutchFreeze's avatar

    Netjes hoor, maar ik vraag me af of nou echt al die mensen hun zooitje helemaal naar zweden mee hebben gesleept om daar te gamen. Of valt dat wel mee…?

  2.   
    cool ice's avatar

    mooie plaatjes hoor. 🙂 maar ik kan niet ontdekken waar die gozer op pic. 21 mee bezig is.

  3.   
    Sa.'s avatar

    Nice! 😆

  4.   
    Burrows's avatar

    Haha Vet ! BTW Mooie Blue screen :O