ICO en Shadow of the Collosus HD remakes krijgen Japanse releasedatum

De zeer geanticipeerde HD remakes van ICO en Shadow of the Collosus hebben een Japanse releasedatum gekregen. Deze maakte Sony vandaag bekend. Op 22 september zullen beiden spellen afzonderlijk verkrijgbaar zijn in de Japanse winkels, niet dus op één Blu-ray disc, zoals velen vermoedden.

Beide spellen zullen een prijskaartje van ongeveer 35 euro met zich meebrengen. Een limited edition is ook verkrijgbaar, waarbij beide spellen gebundeld op twee discs zijn en er nog een code wordt meegegeven voor een PS3-theme en een 100 pagina’s dik boek. Deze editie zal ongeveer 60 euro bedragen. Zeer waarschijnlijk zullen in het Westen de twee games wél op één Blu-ray disc verschijnen.

De opgepoetste versies van de twee PlayStation 2-klassiekers zullen worden uitgerust met HD graphics, 7.1 surround sound, Trophies en ondersteunen stereoscopisch 3D. Geruchten rondom support voor de Move gingen een tijdje ook de ronde, maar hier is nog niets over bekend.

Een releasedatum in het Westen zal waarschijnlijk niet veel verschillen van de 22 september in Japan, wellicht kunnen Europeanen en Amerikanen de game zelfs nog eerder in de winkels aantreffen. Naar verwachting zullen we dit wel op de E3 gaan horen. Voor nu kan je in ieder geval naar de vandaag uitgebrachte Japanse trailer kijken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren