Touchscreen controller bevestigd voor Project Cafe; release in tweede helft 2012

Het Japanse nieuwsblad Nikkei heeft bevestigd dat de controller van Nintendo’s nieuwe console, Project Cafe, gebruik zal maken van een touchscreen en ingebouwde camera. Volgens de berichten van Nikkei kan je met de controller games besturen zoals dat ook op een tablet gebeurt.

Het grote voordeel van een touchscreen op de controller, is dat de controller zelf naar verwachting ook als volledige handheld gebruikt kan worden om onderweg te gamen. Een oplaadbare accu en het 6-inch scherm maken van de controller een heuse draagbare spelcomputer. De camera kan onder meer gebruikt worden voor het maken van foto’s van jezelf, die tot in-game avatar verwerkt worden.

Het artikel meldt ten slotte dat Project Cafe in de tweede helft van 2012 uitgebracht zal worden. Aanstaande dinsdag houdt Nintendo haar E3-persconferentie, dus dan weten we alle officiële details over de nieuwe console.

  1.   
    grassyfuzz's avatar

    Het lijkt me toch niet fijn zo een controller.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    grassyfuzz schreef, "Het lijkt me toch niet fijn zo een controller."

    Mij dus ook niet ik kan dus echt niet gamen met tochscreen zowat schiet spellen en alles speelt voor geen meter, Spelletjes als angry birds wel maar andere dingen vind ik echt irritant.

    Hopelijk zitten er ook gewoon nog knoppen op 😆

  3.   
    jessin9731's avatar

    http://www.youtube.com/watch?v=juertTl9GZo&feature=related

  4.   
    ChielB's avatar

    We gaan het zien en meemaken dinsdag, ze zullen er vast wel over nagedacht hebben dat het speelbaar is 😉

  5.   
    desxeon's avatar

    Ik zou het wel willen zien wat ze er mee bedoelen.:)

  6.   
    brend5's avatar

    dat gaat nooit lekker kunnen spelen zo een grote controller.

  7.   
    JonsoN's avatar

    Ik heb er wel vertrouwen in, Nintendo is immers de enige die echt iets nieuws durft te doen, en het is tot nu toe altijd goed uitgepakt, respect voor Nintendo daarom 🙂

  8.   
    cool ice's avatar

    ben benieuwd. maar ik denk dat ik liever gewoon knoppen heb in plaats van een touchscreen. en dat je hem gewoon als handheld kan gebruiken is allemaal heel mooi en tof, maar stuwt dat de prijs niet stevig omhoog?

  9.   
    wilmaster1's avatar

    Als je er ook als een handheld mee kan gamen word het misschien nog wel een kei gaaf ding!