Electronic Arts reageert op verdwijning Dragon Age II van Steam

Niet alleen Crysis 2 moest haar lot op Steam loslaten, ook Dragon Age II is sinds een paar dagen niet meer te verkrijgen via Valve’s verkoopdienst. Het was nog even onduidelijk wat hier de reden van is, maar uitgever Electronic Arts geeft uitleg.

Unfortunately, Steam has adopted a set of restrictive terms of service which limit how developers interact with customers to sell downloadable content. No other download service has adopted this practice. Consequently some of our games have been removed by Steam. We hope to work out an agreement to keep our games on Steam.
Electronic Arts en Valve zijn het nog steeds niet eens over de Terms of Service die Steam heeft. Valve verplicht ontwikkelaars en uitgevers namelijk updates en downloadable content via Steam te laten verlopen, maar EA geeft het graag zelf uit. Dit als reden om beter in contact te komen met haar consumenten.

Het bedrijf meldt dat geen enkele andere download service zulke regels als Steam hanteert; vandaar dat EA besloot meerdere titels van Steam te halen. Toch hoopt EA tot een overeenkomst te komen met Valve, aangezien Steam enorm veel gebruikers heeft. Wordt vervolgd.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Moet je nagaan wat Valve met steam allemaal zou kunnen bereiken..

  2.   
    Houserz's avatar

    Ik vind het omzin dat ze per se zoveel grip moeten hebben op de spellen die ze verkopen via steam.
    Valve gooit ook games in de uitverkoop op steam dit terwijl de uitgevers er zelf niets van af wete.

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    *pam pam paaammmm* (op een dramatische melodie).
    Had ook wel gehoopt Battlefield3 op steam te zien, denk niet dat, dat feestje door gaat. (heb hem toch al ergens anders ge preordered).

  4.   
    Fox's avatar

    Houserz schreef, "Ik vind het omzin dat ze per se zoveel grip moeten hebben op de spellen die ze verkopen via steam.
    Valve gooit ook games in de uitverkoop op steam dit terwijl de uitgevers er zelf niets van af wete."

    Ja maar voor steam is dit hun inkomen. Dus ze doen het zo als ze het willen. En ik denk dat ook wel in de agreement staat over wat steam mag doen en wat niet met de spelen.

  5.   
    desxeon's avatar

    Ik dacht dat Valve de games van Steam haalde maar dat doet EA dus.

  6.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik ben geheel eens met Steam, als je een spel koopt op Steam dan verwacht ik ook de service van Steam.

    Als ik een game koop bij de Gamemania, kan ik die toch ook niet terug brengen naar de Media Markt. Nou kan de Gamemania geen online service aanbieden zoals Steam (Updates etc), maar wel andere service waar je bij een ander zaak niet aanhoef te komen, zoals ruilen of iets dergelijke.(Het gaat om de principe)

    Dan had EA zich eerder moeten bedenken, zal leuk zijn als ik bijv. Crysis 2 op Steam koopt en vervolgens geen DLC kan kopen. Nou heb ik geen EA games op Steam, maar bij meer als de helft zijn de DLC gescheiden van Retail games. Kan Battlefield Bad Company 2 noemen, de Steam DLC werkt niet met de Retail versie.

    Leuk als dit geval ook met Battlefield Bad Company 2 was, iedereen met Retail kon dan genieten van DLC Vietnam, terwijl Steam gebruikers het niet konden spelen, omdat EA vond tot het via Steam niet nodig was!