Modern Warfare 3 gaat terug naar Call of Duty 4-mentaliteit

In een interview met website Kotaku heeft Infinity Ward details naar buiten gelaten over de online multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 3. Vele gamers zijn weer benieuwd of ze weer uren en uren aan de online variant van de game kunnen spenderen, en als het aan de ontwikkelaar ligt, moet dat ook gaan lukken. Robert Bowling van Infinity Ward zegt namelijk dat Modern Warfare 3 een Call of Duty 4-mentaliteit zal krijgen – voor een hoop consumenten blijft dit een van de beste online shooters uit de reeks.

It simplifies it so that the less skilled player has less to think about. What happens when you have more is that the professional guys are using that spot that is either difficult to get to. โ€ฆ There’s fewer places to hide, which discourages the more camper mentality that seemed to emerge in the map design of Modern Warfare 2.
Tevens weet Bowling te vertellen dat de ontwikkelaar met het nieuwe deel campers zal ontmoedigen. Modern Warfare 2 had een overvloed aan campers, maar de maps van Modern Warfare 3 krijgen hooguit vijf hotspots waar deze spelers hun tentje op zouden kunnen slaan. Hierdoor zullen spelers veel meer in beweging moeten blijven om te voorkomen dat ze neergehaald worden.
Modern Warfare style is, for me, all about the high-speed, fast-pacedโ€”and I’m talking in terms of smooth controls and 60-frames-per-second framerateโ€”infantry-focused combat. And it’s all focused on that gun-on-gun gameplay, especially in Modern Warfare 3. I feel like it’s something we nailed with Call of Duty 4. We moved away from it a little bit with MW2, relying heavily on air support, killstreaks, perks and stuff like that. Modern Warfare 3, very much [is] building up from that Call of Duty 4 mentality of gun-on-gun, fast-paced infantry gameplay.
Ook qua gevoel en filosofie moet Modern Warfare 3 zich meer richting Call of Duty 4 gaan bewegen. Voor Bowling was dat deel snelle gameplay, soepele controls en gevechten die zich uitten in ‘gun-on-gun’. Dit wil de studio weer terughalen, want Modern Warfare 2 bood teveel op vlakken als luchtsteun, killstreaks en perks.

Mogen we dit als een stap terug, of juist als een vooruitgang in de reeks zien?

  1.   
    Relief's avatar

    Sorry, maar als ze denken dat ze met 60fps een sterke punt hebben dan mogen ze het wel vergeten. MW3 ziet er tot nu toe precies hetzelfde als MW1 en MW2.

    Ze moeten daar eens beginnen met innoveren in plaats van constant hetzelfde leveren. Met Black Ops had je tenminste nog het gevoel een ander spel te spelen.

  2.   
    MaxDamage_NL's avatar

    En daarmee bedoelen ze dus ook de engine, en de graphics.
    MW2 was ook iets rond de 600p upgescaled naar 1080p, met een 1080p HUD, dus daar gaat z’n o zo grote voorsprong op BF3.

  3.   
    soulzx3's avatar

    boven mij weer twee random trolls die iets posten dat vrij weinig met dit bericht te maken heeft, we hebben dit al 1912x gehoord en niemand boeit t nu nog wat ok?

    OT: nice dat ze naar cod4 gaan met de stijl, vond inderdaad dat het in MW2 te makkelijk was om ergens een plek op te zoeken en dat was op COD4 stukken minder, en ook over de killstreaks, dat is wel nice dan heb je dus minder dat je afhankelijk bent van killstreaks/dat ze niet te harden zijn.

  4.   
    gebruiker50081's avatar

    Van de guns en gameplay die ik al gezien heb in video’s kan ik nu al opmaken dat MW3 zeker niet het Cod4 gevoel gaat geven. De engine en geluidseffecten helpen daar allemaal in mee.

  5.   
    UberProSure's avatar

    Relief schreef, "Sorry, maar als ze denken dat ze met 60fps een sterke punt hebben dan mogen ze het wel vergeten. MW3 ziet er tot nu toe precies hetzelfde als MW1 en MW2.
    Ze moeten daar eens beginnen met innoveren in plaats van constant hetzelfde leveren. Met Black Ops had je tenminste nog het gevoel een ander spel te spelen."

    Mw1 vind ik er anders uit zien dan mw2 hoor ? en dat verschil is echt wel te zien.. maar ik heb de game nog niet gespeeld dus ik zeg er nog niets over behalve dat ik hem zoiezo ga spelen ๐Ÿ˜†

  6.   
    DonutsRocks's avatar

    We weten nu allemaal wl dat bf3 mw3 gaat pwnen qua graphics maar ik ben wel blij dat de multiplayer teruggaat naar de eerste mw. Al ben ik meer een bf speler ik begin toch nog wat hoop te krijgen voor de cod serie.

  7.   
    Jarek's avatar

    Hopen dat er promod komt, Dat zou echt mooi zijn. ๐Ÿ™‚

  8.   
    See4urSelf's avatar

    “Mogen we dit als een stap terug, of juist als een vooruitgang in de reeks zien?”

    Qua gameplay stappen terug. Maar qua professionaliteit 10 stappen vooruit.

  9.   
    THE-DUTCH-GUY's avatar

    See4urSelf schreef, "”Mogen we dit als een stap terug, of juist als een vooruitgang in de reeks zien?”
    Qua gameplay stappen terug. Maar qua professionaliteit 10 stappen vooruit. "

    amen to that ๐Ÿ˜†

  10.   
    el_loco's avatar

    mw1 was wel vet maar ze kunnen dan beter niet die graphics van gebruiken ๐Ÿ˜‰

  11.   
    Extremegamer's avatar

    dit deden toch alle call of dutys ๐Ÿ˜†

  12.   
    leon191's avatar

    ja maar black ops is een kut spel

    Relief schreef, "Sorry, maar als ze denken dat ze met 60fps een sterke punt hebben dan mogen ze het wel vergeten. MW3 ziet er tot nu toe precies hetzelfde als MW1 en MW2.
    Ze moeten daar eens beginnen met innoveren in plaats van constant hetzelfde leveren. Met Black Ops had je tenminste nog het gevoel een ander spel te spelen."

  13.   
    RoHoutje's avatar

    Waarom haat iedereen opeens CoD? Ik vind het nog steeds heel vet.

  14.   
    maxmeyer's avatar

    Rohost schreef, "Waarom haat iedereen opeens CoD? Ik vind het nog steeds heel vet."

    Ik ook nog steeds, snap de haat ook niet echt..

  15.   
    gatemaster64's avatar

    ik vind het zeker een stap vooruit omdat ๐Ÿ˜€

    er waren altijd veel campers in mw2
    en inderdaad had luchtsteun altijd veel macht

  16.   
    FishHookz's avatar

    MW3 word de 2de DLC van CoD 4, MW2 was de eerste DLC ๐Ÿ™‚ Ik ga pas Call of Duty weer halen wanneer ze echt verbeteringen laten zien :3 doe mij maar Battlefield 3

  17.   
    FioranoJC's avatar

    STAP VOORWAARTS. Ik bedoel, hoeveel kritiek was er op COD4? niet veel dus. Het word nog steeds veel gespeeld. En vooral op pc is het gewoon de beste game die er is. Tenminste voor mij. Waarom? Alles loopt gewoon lekker. Ben je slecht? wordt je afgemaakt. Ben je goed? laat maar eens zien dan. Je hebt 3 killstreaks, doe het er maar mee. Plus: Eigen mods maken, eigen maps maken, dat online zetten en met z’n alle genieten.
    En kijk naar mw2, ik heb dat spel misschien 24 uur gespeeld ( inclusief singleplayer ). Maar vond het niks. En dat terwijl ik toch echt cod fan was.

  18.   
    Houserz's avatar

    Ik hoop toch echt dat ze wat meer hebben veranderd dan alleen de hide spots, want wat een drama was dit IN MW2 maar daarnetegen wat ik gezien heb van MW 3 kon me ook niet echt boeien, jammer

  19.   
    Alias's avatar

    Als ze echt terug naar de mentaliteit van CoD4 willen mogen ze van mij ook wel eens aan komen zetten met het bericht dat ze op de pc versie weer gewoon normaal gebruik gaan maken van dedicated servers en er ook mod tools voor vrijgeven.

    MW3 lijkt me een erg leuke game, maar als ze weer dat lobby systeem gaan gebruiken haal ik hem niet voor me pc, ik wil gewoon de game een jaar na de release nog fatsoenlijk kunnen spelen en niet een kwartier wachten voor hij eindelijk eens een lobby heeft gevonden.

  20.   
    Flapjack's avatar

    ik vind dit persoonlijk een hele grote stap terug.. het feit al dat ze toegeven dat mw2 en black ops falen…. en dit is gewoon uitmelken van de serie( min of meer zelfde uitgeve… ik zou zeggen maak dan een hele grote patch voor cod4 multiplayer die grafisch alles veranderd. want als de gameplay min of meer het zelfde blijft vind ik het niet waard om mw3 te gaan kopen.. dan koop ik cod4 wel… nu weet ik zeker dat ik bf3 gaat kopen

  21.   
    Deadstriker's avatar

    CoD4 mentaliteit vind ik helemaal niet erg, dat was namelijk de beste CoD uit de reeks.
    Zolang ze maar dedicated servers aanbieden bij elke game provider, i3d.net, gamehost.pro. En niet alleen bij รฉรฉn zodat ze de prijzen kunstmatig hoog kunnen houden.

    Het beschikbaar stellen van een in-game console, serverlijst, mods zoals Promod enso dan wordt het echt een ‘goede’ opvolger.

  22.   
    Flapjack's avatar

    cod moet ook uit het arcade gevoel stappen. niet telkens nieuwe delen maken die iets mooier zijn

  23.   
    Carcass's avatar

    Blijft jammer om te zien hoe mensen die cod niet leuk vinden om te spelen hun mening als een feit gaan zien..

    Een game is pas slecht al deze de beoogde doelgroep niet tevreden stelt.

    Het is natuurlijk een goed ding dat ze kijken naar de eerdere delen en hiervan leren. Opdat mw3 maar de beste uit de serie mag worden ๐Ÿ˜‰

  24.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Carcass schreef, "Blijft jammer om te zien hoe mensen die cod niet leuk vinden om te spelen hun mening als een feit gaan zien..
    Een game is pas slecht al deze de beoogde doelgroep niet tevreden stelt.
    Het is natuurlijk een goed ding dat ze kijken naar de eerdere delen en hiervan leren. Opdat mw3 maar de beste uit de serie mag worden ๐Ÿ˜‰
    "

    Niet met dezelfde engine en graphics.
    Ze gaan blijkbaar Next-Gen op de playstation 4 ๐Ÿ™

  25.   
    Jarek's avatar

    Rohost schreef, "Waarom haat iedereen opeens CoD? Ik vind het nog steeds heel vet."

    Dat zal ik je vertellen.
    Er is een spel genaamd Battlefield 3..
    Voor sommige mensen werkt dat woord als een soort drugs.
    Die zijn dan zo gefixeerd op battlefield 3 dat ze alles moeten afbranden waar call of duty in staat.

    Dat zijn tevens de mensen die op elk nieuwsbericht ( 10 nieuwsberichten achter elkaar ) Hetzelfde lopen te zeggen..
    namelijk van de engine.. Dat word gewoon elk nieuwsbericht 30 keer herhaald.

    Ik had me voorgenomen om er niet op te reageren, Maar dat valt somss niet mee. ๐Ÿ˜›

    Ik denk zelfs dat als call of duty ineens aankondigt toch een nieuwe engine te gaan maken, Dat ze gehersenspoelde mensen al niet meer te redden vallen en langzaam zullen verdwijnen in de glazen bol met battlefield 3 erop.
    Zo dat is eruit ๐Ÿ˜€

  26.   
    ms13694's avatar

    Fanta$y schreef, "

    ”Rohost” schreef, "Waarom haat iedereen opeens CoD? Ik vind het nog steeds heel vet."

    Dat zal ik je vertellen.
    Er is een spel genaamd Battlefield 3..
    Voor sommige mensen werkt dat woord als een soort drugs.
    Die zijn dan zo gefixeerd op battlefield 3 dat ze alles moeten afbranden waar call of duty in staat.
    Dat zijn tevens de mensen die op elk nieuwsbericht ( 10 nieuwsberichten achter elkaar ) Hetzelfde lopen te zeggen..
    namelijk van de engine.. Dat word gewoon elk nieuwsbericht 30 keer herhaald.
    Ik had me voorgenomen om er niet op te reageren, Maar dat valt somss niet mee. ๐Ÿ˜›
    Ik denk zelfs dat als call of duty ineens aankondigt toch een nieuwe engine te gaan maken, Dat ze gehersenspoelde mensen al niet meer te redden vallen en langzaam zullen verdwijnen in de glazen bol met battlefield 3 erop.
    Zo dat is eruit :D"

    Jij wordt vanaf nu mijn spokesman!

  27.   
    MaxDamage_NL's avatar

    martinschoon schreef, "

    ”Fanta$y” schreef, "[quote=”Rohost”].."

    Dat zal ik je vertellen.
    Er is een spel genaamd Battlefield 3..
    Voor sommige mensen werkt dat woord als een soort drugs.
    Die zijn dan zo gefixeerd op battlefield 3 dat ze alles moeten afbranden waar call of duty in staat.
    Dat zijn tevens de mensen die op elk nieuwsbericht ( 10 nieuwsberichten achter elkaar ) Hetzelfde lopen te zeggen..
    namelijk van de engine.. Dat word gewoon elk nieuwsbericht 30 keer herhaald.
    Ik had me voorgenomen om er niet op te reageren, Maar dat valt somss niet mee. ๐Ÿ˜›
    Ik denk zelfs dat als call of duty ineens aankondigt toch een nieuwe engine te gaan maken, Dat ze gehersenspoelde mensen al niet meer te redden vallen en langzaam zullen verdwijnen in de glazen bol met battlefield 3 erop.
    Zo dat is eruit :D"

    Jij wordt vanaf nu mijn spokesman![/quote]
    Sorry, maar ik betaal liever geen 60 euro voor de game zelf, en dan ook nog eens 45 euro aan een paar nieuwe maps, en dat telkens maar weer voor het zelfde spel.

  28.   
    Carcass's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "

    ”Carcass” schreef, "Blijft jammer om te zien hoe mensen die cod niet leuk vinden om te spelen hun mening als een feit gaan zien..
    Een game is pas slecht al deze de beoogde doelgroep niet tevreden stelt.
    Het is natuurlijk een goed ding dat ze kijken naar de eerdere delen en hiervan leren. Opdat mw3 maar de beste uit de serie mag worden ๐Ÿ˜‰
    "

    Niet met dezelfde engine en graphics.
    Ze gaan blijkbaar Next-Gen op de playstation 4 :("

    engine maakt geen zak uit als de gameplay een verbetering is. Ik heb me met 1 en 2 goed vermaakt en als deze qua spelen een verbetering is dan ben ik al dik tevreden.

    Natuurlijk is het daarna wel eens tijd voor een complete vernieuwing maar dat neemt niet weg dat er spellen uitkomen die er slechter uitzien dan een mw2.

    En tuurlijk gaat battlefield grafisch beter zijn, zal deze waarschijnlijk een hoop bieden en heb ik hier ook zin in maar qua spelen ben ik meer bezig met de cod reeks..

    Dit blijft een gevalletje verschil in smaak.

  29.   
    ms13694's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "

    ”martinschoon” schreef, "[quote=”Fanta$y”].."

    Jij wordt vanaf nu mijn spokesman!"

    Sorry, maar ik betaal liever geen 60 euro voor de game zelf, en dan ook nog eens 45 euro aan een paar nieuwe maps, en dat telkens maar weer voor het zelfde spel.[/quote]
    Dan koop je het toch lekker niet, er zijn zat mensen die dat w willen

  30.   
    DutchFreeze's avatar

    See4urSelf schreef, "”Mogen we dit als een stap terug, of juist als een vooruitgang in de reeks zien?”
    Qua gameplay stappen terug. Maar qua professionaliteit 10 stappen vooruit. "

    Waarom een stap terug?
    Er is niks mis met het hebben van “maar 3 killstreaks” hoor ๐Ÿ˜‰ (hierbij wil ik niet zeggen dat dat ook zo is, maar zo iets zou echt geen stap terug zijn hoor ๐Ÿ™‚ )

  31.   
    See4urSelf's avatar

    DutchFreeze schreef, "

    ”See4urSelf” schreef, "”Mogen we dit als een stap terug, of juist als een vooruitgang in de reeks zien?”
    Qua gameplay stappen terug. Maar qua professionaliteit 10 stappen vooruit. "

    Waarom een stap terug?
    Er is niks mis met het hebben van “maar 3 killstreaks” hoor ๐Ÿ˜‰ (hierbij wil ik niet zeggen dat dat ook zo is, maar zo iets zou echt geen stap terug zijn hoor ๐Ÿ™‚ )"

    Qua gameplay? Ik hate al die perks en killstreaks en dergelijke maar ik snap dat ze dat zien als ‘ advanced gameplay machanics’ , want er komt toch een vorm van RPG bij kijken. Dus gameplay technish gezien is MW2 beter dan MW1. Maar qua speelbaarheid was dat ofcouse MW1. MW2 had veel te veel keuzes.. slecht gebalanceerd en ergerde me dood aan campers. Sorry maar Treyarch deed dat 230x beter.

  32.   
    JonsoN's avatar

    maxmeyer schreef, "

    ”Rohost” schreef, "Waarom haat iedereen opeens CoD? Ik vind het nog steeds heel vet."

    Ik ook nog steeds, snap de haat ook niet echt.."

    Het is niet zozeer haat,

    Het is gewoon het verouderen van een engine, waardoor de reeks weinig vernieuwing biedt.

  33.   
    xZer0tolEranCe's avatar

    Oke ik weet het nou, ze hebben weer een game verneukt.
    Goodbye cod ga deze zeker weten niet kopen.
    MW2 was the best game ever.
    Waarom dan maken als cod4, dat was een kut game waar alleen pros goeie scores kon krijgen.
    Op mw2 kan je tenmiste overpowerde killstreak krijgen zonder pro te zijn.

  34.   
    FishHookz's avatar

    xZer0tolEranCe schreef, "Oke ik weet het nou, ze hebben weer een game verneukt.
    Goodbye cod ga deze zeker weten niet kopen.
    MW2 was the best game ever.
    Waarom dan maken als cod4, dat was een kut game waar alleen pros goeie scores kon krijgen.
    Op mw2 kan je tenmiste overpowerde killstreak krijgen zonder pro te zijn."

    Geloof me MW2 zach er wel leuk uit en heb me er goed mee vermaakt maar CoD 4 is echt gebalanceerder enzow hoor.

  35.   
    Alias's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "

    ”martinschoon” schreef, "[quote=”Fanta$y”].."

    Jij wordt vanaf nu mijn spokesman!"

    Sorry, maar ik betaal liever geen 60 euro voor de game zelf, en dan ook nog eens 45 euro aan een paar nieuwe maps, en dat telkens maar weer voor het zelfde spel.[/quote]
    Staat nergens dat je verplicht bent om alle DLC voor een bepaalde game aan te schaffen. Die keuze is nog altijd aan jou, als je genoegen neemt met gewoon de game ben je enkel die 60 euro voor een game kwijt, wat ik tevens erg veel vind aangezien je de meeste games wel voor minder kan vinden bij een goede webwinkel (ook als pre-order of op de dag van de release)

  36.   
    King of Heroes's avatar

    Ik had nogtands niet veel last van campers… ๐Ÿ˜• miss had ik geluk maar als ik er ene vond en die kilde me kwam ik meestal trug naar die plek… en schreeuwde ik: “SEMTEX!!” ๐Ÿ˜†