‘Game-industrie heeft baat bij lagere prijzen games’

Lagere prijzen van videogames zouden baat hebben bij een betere loop van de game-industrie, zo wordt in een interview in het PSM3 beweerd door Todd Howard, leidend ontwikkelaar van The Elder Scrolls V: Skyrim. Hij meent dat zestig dollar voor entertainment een forse prijs is, hoewel Skyrim een titel is die juist deze prijs waard is door de hoeveelheid content die geboden wordt.

I’ve thought for a long time that games are too expensive. I don’t put us in that category of course – for what we give you, for sixty bucks or however many ‘quid’ it is. That’s a lot of money for entertainment, so I think the good news is that in certain markets – PC, iPhone, mobile – we can see prices coming down.
Howard vindt het wel een goede zaak dat in bepaalde delen van de industrie, zoals games voor de PC en iPhone, de prijzen dalen. Hij is van mening dat het voor de gehele game-industrie beter is als er meer games komen die tussen de 19 en 29 dollar kosten.
But I do think industry-wide we would benefit from more games out at $19 or $29. I would try more games. Because I’m not going to try a game for $60. It’s a tough decision. That’s why people read reviews and previews, because it’s not only a money decision, it’s a time-investment decision. It’s not like going to a movie.
Voor die prijzen zou Howard meer games proberen en een aankoop overwegen; bij een game van zestig dollar doet hij dit niet zo snel. De reden dat mensen daarnaast previews en reviews lezen, is niet alleen een geldkwestie, maar het draait ook om de tijd die je erin zal steken.

Hoe zit dat bij onze bezoekers; vinden jullie zestig euro voor een game te duur of zijn er genoeg titels die deze prijs waard zijn?

  1.   
    soulzx3's avatar

    achja, iedereen is er aan gewend dus als je zegt, dat het het waard is, is een spel als skyrim het inderdaad wel waard, maar ik denk inderdaad dat wanneer spellen rond de 20~30 euro zouden kosten ik veel meer spellen zou kopen…

  2.   
    G-6's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "achja, iedereen is er aan gewend dus als je zegt, dat het het waard is, is een spel als skyrim het inderdaad wel waard, maar ik denk inderdaad dat wanneer spellen rond de 20~30 euro zouden kosten ik veel meer spellen zou kopen…"

    klopt, we zijn er aan gewent of het spel het nou waard is of niet. Wat vaak ook vreemd is dat spellen in het begin algouw 50 a 60 euro kosten en 5/6 maande later zitten ze opeens ergen rond de 30, dan heb ik zoiets van: maak er meteen 30/40 euro van en ga pas met de prijs spelen als je als ontwikkelaar/uitgever merk dat de verkoop terug loopt.

  3.   
    G_Dragon16's avatar

    Hehe komen ze er nu pas achter? we mogen het wel gewend zijn 60 euro neer te leggen voor een game ;o. Eerder was het nog wel 60 euro waard, maar laatste 2 jaren zie ik weinig games die zoveel geld waard zijn. Veel games hebben korte SP en makkelijke of worden beetje aangepast en dingen toegevoegd en ze worden als nieuw deel uitgebracht, vind dit geen 60 euro waard !

    Van mij mogen ze wel grote onscheid maken van wat echte games zijn, heb zelf wel een voorkeur maar iedereen denkt daar weer anders over. Ik hoop dat veel makers ooit leren dat net zoals bij cod dat bij mw3 en black ops het gewoon veel kopieerwerk is en beetje aangepast voor casual markt, dit is ook gebeurd bij nfs serie na most wanted? als ik het juiste deel noem, die makers hebben het toegegeven dat hun fout zijn geweest. Het grootste voorbeeld van dingen aanpassen & tweaken zonder echt iets nieuws vind ik zelf fifa games , daarmee is het gewoon ergste.

    Hoop echt dat ze snel leren dat bij nieuwe delen soms nieuwe engine’s moeten maken & niet op deze manier denken 60 euro te vragen voor beetje aanpassingen, ergste vind ik ook nog dat ze 2e hand tegen willen gaan terwijl als je mijn verhaal leest het helemaal niet zo raar is dat mensen games goedkoper willen.

    Dit is mijn mening, ben benieuwd wat jullie mening is hierover ( ga niet zitten afzeiken , gewoon netjes πŸ™‚ )

    πŸ˜‰
    πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

  4.   
    Hitman047's avatar

    En ondertussen gaat de collector’s edition vasn The Elder Scrolls V: Skyrim $150 kosten?! Beetje dubbel… πŸ˜•

  5.   
    Sarge's avatar

    Volledig akkoord met wat hij zegt. Een beetje schijnheilig dat hij wel zegt dat zijn spel dan wel de prijs waart is maarja πŸ˜€

  6.   
    fonsie2's avatar

    als hij dat zegt hoe veel gaat hun spel dan kosten? πŸ˜›

  7.   
    killing_'s avatar

    40 euro is een mooie prijs voor een nieuwe release

  8.   
    twoakrm's avatar

    killing_ schreef, "40 euro is een mooie prijs voor een nieuwe release"

    daar kan ik me wel in vinden πŸ˜‰

  9.   
    Flapjack's avatar

    ik zou 30 euro ook niet verkeerd vinden

  10.   
    FTW_Jan's avatar

    ik koop altijd release games voor 40 euro die hier normaal 60/65 kosten.
    wel uit the UK dan.

  11.   
    RauserLuLz's avatar

    Ligt eraan.. Ik koop geen Need for speed spel meer sinds Carbon.. Ik zou alleen geld willen neertellen voor games zoals Gran Turismo 5,GTA IV,Just Cause 2,Resistance,Dead space en al die andere toppers zoals ik ook heb gedaan en die waren echt wel 60 70 euro waard.. Weten jullie hoeveel geld het kost om een helemaal nieuwe game te creeren? Onderhoud van de studios,Personeel,De studio zelf jullie hebben dat volgens mij helemaal niet door, ze beginnen pas winst te maken na de prijsdaling.. EA die gooit er meestal gewoon met de pet naar de meeste games maar bijvoorbeeld zou nooit wat downloaden van Rockstar,Insomniac of 2Kgames omdat die gerespecteert moeten worden.. Ps Call of Duty download ik altijd eerst voordat ik hem koop want niet altijd vertrouw ik het maar heb wel vol vertrouwen in Cod MW3 πŸ˜‰

  12.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik koop geen dure games meer. Een echte goede game hoogsuit 40 euro. Ik bestel men games bij de Media Markt als het een goede game is. Eerste pallet/pre orders gaan goedkoop de deur uit. Rest van de games wacht ik op een discount.

    En inderdaad een game ontwikkelen kost veel geld, maar daar komt meer erbij kijken. Zoals sponsors en andere projecten waar je nog geld uit kunt pompen als het met een ander game slecht gaat.

    En wil zelf niet onrespectvol zijn maar 60-50 euro vind ik te riskant, ben te veel telleurgesteld geraakt door games. En doordat de prijzen zakken zullen mensen sneller een game kopen. Als een game 60 kost zal veel mensen al afhaken, kost het 30 euro dan zullen meerdere mensen het kopen. Wat betekent dat, op langer termijn verdienen ze toch nog even veel, en de community zal sneller groeien meteen naar de release, en dat speelt ook een rol.

  13.   
    GENERAL_DS's avatar

    Ik vind de games die ik op de release haal het vaak waard om er 60 euro voor te betalen. in tegenstelling tot anderen mensen heb ik geen spijt van de call of dutys gehad. alleen een beetje van black ops omdat die in de multiplayer faalde.

  14.   
    el_loco's avatar

    ik ben en nu wel aan gewend aan 60 euro maar het zou beter zijn dat het 1 of 2 tientjes omlaag gaat

  15.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "achja, iedereen is er aan gewend dus als je zegt, dat het het waard is, is een spel als skyrim het inderdaad wel waard, maar ik denk inderdaad dat wanneer spellen rond de 20~30 euro zouden kosten ik veel meer spellen zou kopen…"

    ja dus als ze de games 100 euro maken dan zouden we daar als het ware ook zo aan gewend zijn. Kan me nog goed herrinneren dat ik n paar jaar geleden (best lang geleden al) met pap naar de winkel ging om Killzone te halen. bij de winkel aangekomen zag ik Kingdom Hearts 2 staan. Die leek me leuker alleen die kostte 60 euro en dat was toen echt superveel voor een game omdat toen de meeste spellen 20 euro kostten. pap kocht het spel voor me en ik was blij! maarja in een paar jaar tijd, ik dacht 5 jaar, zijn de prijzen wel omhoog geschoten terwijl de meeste games helemaal niet zoveel content bieden. KH2 was ik toch zeker 45 uur mee bezig (toen) terwijl een game die nu 10 uur duurt superlang is… Hij heeft gelijk voor een spel als Skyrim is het het waard maar voor n game als Terminator (5 uur gameplay, en dan is het echt gameover) is dit veel en veel te duur!

  16.   
    beunhaas1's avatar

    als apple nou de prijzen gaat bepalen?

  17.   
    cool ice's avatar

    60 euro voor een game is sowieso erg duur, maar er zijn games die het wel waard zijn. maar als je bijvoorbeeld kijkt naar Homefront, die kostte op release ook 60 euro, dat vind ik het dan weer niet waard. ik had hem voor 45, en zelfs dat vind ik nog te duur als ik kijk naar de korte tijd dat deze game mij bezig heeft gehouden.

    ook Battlefield 3, die kost 70 euro. vind ik veel te duur, maar ik weet dat ik hem toch wel ga pre-orderen. als je kijkt naar wat voor een vette game het word, de pre-order bonussen, battlefield 1943 erbij op ps3, is dat het wel waard.

    ik ben sowieso niet zo iemand die alles op release date wil hebben, dus nu bijvoorbeeld pre-order ik BF3, en al die andere najaarstoppers komen later, dan zijn die weer goedkoper.

  18.   
    daan147's avatar

    60 euro is inderdaad erg duur. Persoonlijk wacht ik liever een jaartje tot een game 30 euro kost voordat ik hem koop. Ik koop alleen een game aan de volle pot als hij de prijs echt waard is (zoals skyrim of BF3).