Guild Wars 2-spelers kunnen eigen PvP-servers maken

Dat Guild Wars 2 het MMO-genre wilt vernieuwen is al een lange tijd duidelijk. Ook vandaag is er weer een nieuwtje opgedoken dat goed laat zien hoe ontwikkelaar ArenaNet echt een nieuwe weg is ingeslagen. In een interview met MMORPG.com heeft de ontwikkelaar namelijk aangegeven dat Guild Wars 2-spelers hun eigen Player vs. Player-servers kunnen aanmaken.

Natuurlijk zal ArenaNet voor genoeg servercapaciteit zorgen, maar spelers kunnen op hun eigen servers de regels aanpassen en zo een andere gameplay-ervaring creëren. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden van gamers die hun eigen visie op PvP hebben en met deze nieuwe feature kunnen zei hun creativiteit in Guild Wars 2 kwijt.

Update:ArenaNet heeft zelf aangegeven dat het nog niet zeker is dat Guild Wars 2 deze feature zal bevatten. De ontwikkelaar overweegt het wel om spelers eigen PvP-servers te laten maken. Op PvE gebied zal dit in ieder geval nooit gebeuren.

  1.   
    firro's avatar

    heb zo’n gevoel dat gw2 niks gaat worden

  2.   
    R1chardTM's avatar

    firro schreef, "heb zo’n gevoel dat gw2 niks gaat worden"

    En ik heb zo’n gevoel dat je er goed naast zit. 😉

  3.   
    huntedjohan's avatar

    als GW2 niet veranderd qua gameplay geef ik firro gelijk! heb eerste deel + uitbreiding gespeeld maar kon er niet aan wennen en ben er uit irritatie maar mee gestopt! vind wel dat GW bepaalde ideeen goed uitbedacht heeft om er iets leuks van te maken, maar voor mij was het tot nog toe geen reden om GW actief te spelen.

  4.   
    Hawkeye's avatar

    En ik deel dan weer eerder de mening van R1chardTM. Conclusie, het zal afwachten worden 😉

  5.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Ik vind dit geen goede idee. Waarom? Omdat het gedoe is om een passend pvp server te kunnen vinden. Je krijgt heel veel van die servers met belachelijke eigen regels waar je haast niks mag of juist te veel mag. Het wordt te veel gedoe om een server te vinden die het beste bij je past. Ik wil liever de oude MMO systeem met algemene regels die de developer maakt en bedenkt.

    Vernieuwing is goed maar het werkt niet altijd effectief en goed. Ze moeten oppassen dat ze met vernieuwing niet doorslaan.

    Tuurlijk zal er ook een optie zijn dat je pvp servers kan joinen die standaard zijn. En die zou ik dan joinen als ik Guild Wars 2 ging spelen

  6.   
    R1chardTM's avatar

    Dark_Phoenix schreef, "Ik vind dit geen goede idee. Waarom? Omdat het gedoe is om een passend pvp server te kunnen vinden. Je krijgt heel veel van die servers met belachelijke eigen regels waar je haast niks mag of juist te veel mag. Het wordt te veel gedoe om een server te vinden die het beste bij je past. Ik wil liever de oude MMO systeem met algemene regels die de developer maakt en bedenkt.
    Vernieuwing is goed maar het werkt niet altijd effectief en goed. Ze moeten oppassen dat ze met vernieuwing niet doorslaan.
    Tuurlijk zal er ook een optie zijn dat je pvp servers kan joinen die standaard zijn. En die zou ik dan joinen als ik Guild Wars 2 ging spelen"

    Je hebt voor een deel gelijk, maar de goede servers komen automatisch boven drijven en het is sowieso een optie die echt voor de hardcore PvP-spelers is. Normale spelers hebben al genoeg te doen in de normale PvP. De gewone en speciale servers zullen waarschijnlijk heeeeeeel goed uit elkaar te houden zijn. 🙂

  7.   
    spitskitter's avatar

    ccowll

  8.   
    Ika Q's avatar

    Eigen pvp server maken kon allang in de eerste Guild Wars en dat kon allemaal via de guildhall, uiteraard was het nogal kleinschalig dus je kon alleen de match doen met een ander in de zelfde guildhall. Ik denk dat ze het met Guild Wars 2 meer uitgebreider gaan maken.

  9.   
    blackname's avatar

    R1chardTM schreef, "

    ”firro” schreef, "heb zo’n gevoel dat gw2 niks gaat worden"

    En ik heb zo’n gevoel dat je er goed naast zit. 😉 "

    Ik heb zo’n gevoel dat ik het met richard eens ben. Btw dit is een positieve vernieuwing omdat je op deze manier je eigen guild vs guild kan instellen. ps. op de reactie van dark phoenix, Waarschijnlijk kan je zien welke aanpassingen er in de server zitten zo kan je helemaal naar je eigen mening een game joinen. Er zullen ook zat servers zijn om uit te zoeken omdat waarschijnlijk miljoenen mensen deze game gaan spelen.