Activision: tweede analoge stick voor 3DS is een slimme zet

Uitgever en ontwikkelaar Activision is van mening dat de tweede analoge stick voor de 3DS, die Nintendo deze week bevestigd heeft, een ‘slimme zet’ is. Eric Hirshberg, Publishing boss bij Activision, liet dit weten in een interview met Industrygamers. Volgens Hirshberg zorgt de add-on ervoor dat de 3DS opener is voor andere genres.

Of Activision, dankzij de tweede analoge stick, games zal gaan uitgeven voor de 3DS – die momenteel beter geschikt zijn voor de PlayStation Vita – wordt niet gemeld. Transformers: Dark of the Moon en Bakugan: Rise of the Resistance zijn twee games die de ontwikkelaar en uitgever al zal uitbrengen op de 3DS, maar of de Call of Duty franchise zich daar uiteindelijk ook bij zal voegen is nog niet duidelijk. Hirshberg kan er, op dit moment, nog niets relevants over zeggen.

“Your thinking is very similar to mine [about releasing releasing games on the 3DS]. It does make the hardware more relevant and compatible to the style of games we make. I don’t have anything to announce in relation to that, but I think it was a great move and it opens up that platform to more styles of games.”
  1.   
    JonsoN's avatar

    Natuurlijk komt CoD naar de 3DS, anders mist er iets… 🙄

  2.   
    Jonah's avatar

    Ik ben in elk geval blij dat bedrijven nu in elk geval beginnen aan te geven dat ze er blij mee zijn. Er is één simpele reden dat de handheld niet direct een tweede analoge stick kreeg: ontwikkelingskosten. Ik betaal naderhand dan liever tien á vijftien euro meer voor een tweede analoge stick, zodat ik optimaal kan genieten van Monster Hunter, want dat gaat een gigantische system seller worden.

  3.   
    Darkknight's avatar

    opzich een goeie ontwikkeling alleen had ik hem er liever standaard al ingezien maar dan was naar alle waarscheinlijkheid de verkoopprijs een stuk hoger

  4.   
    -Arthur-'s avatar

    ….Vind ik ook. Ik mis ‘m nu met Zelda 3d.

  5.   
    Jonah's avatar

    Ik vind het heel knap dat je ‘m mist, want de Nintendo 64 had maar één analoge stick. 😛