AMD Catalyst 11.10 Preview beschikbaar; tevens prestatieverbetering in Battlefield 3

Gisteren wisten we nog te melden dat Nvidia een speciale driver beschikbaar heeft gesteld voor de bèta van Battlefield 3, die overigens vandaag van start zal gaan voor degenen die in het bezit zijn van de speciale editie van Medal of Honor.

Ook AMD kan vandaag haar gebruikers verblijden, want Catalyst 11.10 Preview is nu te downloaden en verzekert eveneens een prestatieverbetering in Battlefield 3. Een percentage wist AMD niet te geven, maar in alle gevallen zullen HD5***- en HD6***-kaarten beter presteren dan voorheen.

Daarnaast optimaliseert deze driver het gebruik van een Eyefinity-setup met vijf beeldschermen voor Battlefield 3 en de interface van de Catalyst Control Center is hier en daar verbeterd voor bepaalde onderdelen, zoals CrossfireX en GPU Overdrive.

Uitgebreide informatie over deze driver is hier te vinden. De driver is vooralsnog alleen hier te downloaden, want de officiële downloadpagina van AMD biedt een corrupte driver. Let op: AMD Catalyst 11.10 Preview is alleen geschikt voor de 32-bit en 64-bit versies van Windows Vista en Windows 7, want Battlefield 3 ondersteunt geen DirectX 9.

Persoonlijke feedback over de driver is natuurlijk altijd welkom. Mocht je als lezer nog vragen hebben, stel ze dan gerust!

  1.   
    niky's avatar

    Eey heeft iemand al een closed beta invite?? Ik nog niet,, ik snap er nix van 🙁 (voor de 48 uur acces)

  2.   
    DutchFreeze's avatar

    Ik las het net ergens anders.
    Volgens mij was het hier op het forum, maar van die link kreeg ik hem indd niet geinstalleerd, corrupte bestanden.
    Bedankt voor de andere link 🙂

  3.   
    niky's avatar

    Maar ik bedoel dat ik helemaal geen mail heb gehad…. Maar ik heb hem wel gepre-ordered op origin…. IK WILL MIJN 48 uur EARLY ACCES 😀

  4.   
    Hitman047's avatar

    Je krijgt toch ook helemaal geen mail? Volgens mij is de bèta gewoon beschikbaar in Origin. 😉

  5.   
    DutchFreeze's avatar

    Je krijgt een email met de beta code en een soort uitleg over hoe je beta moet installeren.
    De beta codes worden vanaf ongeveer 1 uur vanmiddag verzonden., zeg maar nu 😛

  6.   
    lassieman's avatar

    Ik heb hem geinstalleerd, sinds wanneer is het geen CCC maar AMD VISION?

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Je krijgt ook een beta code via Steam, omdat Medal Of Honor wel te koop is op Steam. Alleen bij Steam werkt het wat anders.

    Als je de standaart of de Limited Edition hebt aagekocht (met of zonder pre-order) vóór 26 juli op Steam, krijg je alsnog een code toegestuurd. Via Steam zijn ze nog niet gestuurd, maar via mail van EA zijn er schijnaar al gestuurd!

    En die code wat je krijgt moet je activeren in Origin.
    Zie Battlefield 3 topic voor meer informatie!
    Zulllen we nu maar weer ontopic gaan!

  8.   
    krommebanaan's avatar

    Heb zojuist mail gekregen voor de closed beta, dus je krijgt wel degelijk een emailtje van ze. Is alleen voor PC, xbox en ps3 gaan van start met de open beta op 29 september.

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    krommebanaan schreef, "Heb zojuist mail gekregen voor de closed beta, dus je krijgt wel degelijk een emailtje van ze. Is alleen voor PC, xbox en ps3 gaan van start met de open beta op 29 september."

    Dat komt omdat die mail van EA afkomstig is, bij Steam krijg je geen email maar moet je even alleen Medal Of Honor instaleren en dan bij CD-key kijken. 😉

    Dadelijk potje Krommebanaan, lang niet meer gedaan! 😆

    Op de twitter van EA en de BF3blog staat tot de keys van de Xbox de zelfde tijd als die van de pc zijn gestuurd. PS3 is nog onbekent. Waarschijnlijk kan je ook gewoon met je xbox al spelen!

  10.   
    Leon 2.0's avatar

    Enig idee of de driver ook nog effect heeft voor de 4000-serie? Ik hoop dat ik het nog een paar weken/maanden met m’n HD4770 kan uitzingen, wellicht zelfs tot de 7000-serie er aan komt. 🙂

  11.   
    huntedjohan's avatar

    iemand driver al getest op de beta?

    ben benieuwd of het uitmaakt. ik heb vandaag trouwens wel via de email code gekregen voor beta. ben m nu aan t downloaden 😛 helaas heb ik met mn stomme kop vanavond iets afgesproken :O maar ja, dan maar laat in de nacht ff potje beta testen.