Bugs met funfactor in Skyrim houden we erin, aldus Bethesda

Op de Gamescom zeiden we het al, The Elder Scrolls V: Skyrim, is een game waar maar een klein groepje mensen zin in heeft, aan de kleine rij bij de stand te zien. Nee, Skyrim heeft nu al een enorme fanbase en de consumenten houden wel van een grapje in een game. Vandaar dat Bethesda heeft gezegd dat ze bugs laten zitten als deze tot hilarische situaties kunnen leiden, aldus Todd Howard, game director van Skyrim.

We try to solve most of it, we’re sensitive to a lot of it. There is a subset of that where we say ‘Well, that’s what can happen.’ If there’s entertainment value in that, whatever it is, we’ll leave a lot of it. If it’s gonna break the game, or unbalance the game in some way, we do try to solve it. If the solution is gonna make the game less fun … well, hey, leave it in. It’s their game.
Het vierde deel, Oblivion, kende ook tal van bugs en glitches, maar dat vinden spelers meestal niet storend. Bethesda is dan ook een bedrijf dat sommige bugs expres laat zitten, hoewel het de gameplay, crashes of balans van de game niet mag belagen.

Als een bug tot vervelends toe een spel verstoort, dan is de ontwikkelaar daar gevoelig voor en worden ze eruit gevist door middel van een patch. Andere patches in een titel als Skyrim vallen onder shit happens die met een entertainmentwaarde eraan vastgepind zijn. Het is jullie game, aldus Howard.

Vinden jullie zulke bugs erg, of maken jullie er op een leuke wijze ‘misbruik’ van? Tip ons tevens over bugs en glitches uit Oblivion en natuurlijk andere games!

  1.   
    Dy-88's avatar

    deden ze dat ook met Fallout 3 en New Vegas?
    grappig hoor als je savegame opeens weg is… of als je tussen twee planken zit waar je niet weg kan.
    nee doe mij maar gewoon geen bugs.

  2.   
    Masuromox's avatar

    ik kan het me voorstellen, die glitches in bv red dead redemtion dat je ineens een oude vrouw ziet vliegen als een vogel of rennen als een kip was egt geweldig om te zien en ik heb me daar ook dood om gelache, of een lijk in oblivion dat batshit crazy alle kante op vliegt,

  3.   
    Flapjack's avatar

    Masuromox schreef, "ik kan het me voorstellen, die glitches in bv red dead redemtion dat je ineens een oude vrouw ziet vliegen als een vogel of rennen als een kip was egt geweldig om te zien en ik heb me daar ook dood om gelache, of een lijk in oblivion dat batshit crazy alle kante op vliegt,"

    nu is red dead redemption niet van bethesda….maar van rockstar

  4.   
  5.   
    NightHawk's avatar

    En die zonder ook! 😀

  6.   
    bender's avatar

    In RDR als je een krant las kwam ik is een keer op het hoogste punt dat je kon gaan, en daarna viel ik naar beneden: ik was dood. R.I.P mr marston. 😛

  7.   
    RocknRolf's avatar

    jaaaa, leuke bugs er in laten!!! 🙂

  8.   
    Thundergamer's avatar

    Flapjack schreef, "

    ”Masuromox” schreef, "ik kan het me voorstellen, die glitches in bv red dead redemtion dat je ineens een oude vrouw ziet vliegen als een vogel of rennen als een kip was egt geweldig om te zien en ik heb me daar ook dood om gelache, of een lijk in oblivion dat batshit crazy alle kante op vliegt,"

    nu is red dead redemption niet van bethesda….maar van rockstar"

    Over Rockstar gesproken, doet me denken aan GTA IV’s swing glitch 😆 Erg leuk en ik ben blij dat ze hem nooit gepatched hebben 😀

  9.   
    WoKingNL's avatar

    De ragdoll bugs waar de npc lichamen helemaal gingen trippen en dergelijke waren zo geweldig, tranen van het lachen toendertijd in oblivion xD