Gerucht: Nintendo ondervindt problemen met ontwikkeling hardware Wii U

Als we de geruchten mogen geloven, ondervindt Nintendo momenteel problemen met de ontwikkeling van hardware voor de aankomende Wii U. Dit meldt een vermoedelijke bron binnen Nintendo, die tevens weet te melden dat de huidige architectuur van de Wii U gehaast is en dat de chip qua kracht niet voldoet aan de eisen.

Daarnaast zouden diverse technici melden dat bedrijven moeite hebben om de draadloze verbinding van de tablet van de Wii U aan de praat te krijgen. Huidige developer kits zouden gebruikmaken van een controller met een vaste verbinding, maar een vierde prototype van de tablet zou onderweg zijn om problemen op te lossen.

Zelfs met de vaste verbinding zouden er echter nog steeds problemen opduiken en de communicatie tussen de tablet en de console zou niet optimaal zijn, waarbij bedrijven ook nog eens dagelijks te maken zouden krijgen met softwarematige updates.

Vanwege deze problemen zou de console wellicht uitgesteld worden naar september 2012, terwijl de console momenteel nog gepland staat voor een release in juni 2012. Daarentegen blijft dit allemaal een gerucht en de getoonde demo’s van de console presteerden op de E3 van dit jaar overigens wel vlekkeloos.

  1.   
    -Arthur-'s avatar

    O.o…..Het word spannend volgend jaar.

  2.   
    FishHookz's avatar

    Heb nog steeds geen vertrouwen in dat de Wii U een succes word 🙄