Microsoft brengt Xbox Live richting Windows 8

Microsoft heeft vandaag officieel laten weten dat Xbox Live volledig geïntegreerd zal worden in Windows 8. Deze kwestie komt niet zomaar uit de lucht vallen, aangezien de fabrikant al eerder aangaf de netwerkservice graag richting de PC te willen brengen.

In juni werd het voor het eerst duidelijk dat Microsoft het Xbox Live-platform ook naar de PC wilde brengen. Microsoft’s vicepresident global marketing, Mike Delman, gaf toentertijd namelijk in een interview al aan dat zij de wens hadden om Xbox Live ook op dit platform wilden hebben.

De integratie van Xbox Live in Windows 8 kwam niet ter sprake tijdens een recente persconferentie van Microsoft, maar werd daarna pas bevestigd door Larry Hryb, director of programming van Microsoft. Op zijn blog valt duidelijk te lezen dat Xbox Live beschikbaar zal worden gesteld binnen het operating system van Windows 8.

Uit de afbeelding – die Larry Hryb vrijgegeven heeft – is af te leiden dat Xbox Live er in Windows 8 grotendeels hetzelfde uit zal zien als het dashboard van Xbox Live op de Xbox 360. Gebruikers van Xbox Live op Windows 8 zullen ook de mogelijkheid krijgen om vertegenwoordigd te worden door een avatar, zo blijkt uit de vrijgegeven screenshot.

Vooralsnog blijft het wel de vraag of Xbox Live voor Windows 8 dezelfde features zal ondersteunen als de service op de Xbox 360; dit is nog niet officieel bevestigd. Ook is het nog onbekend of de aanwezigheid van Xbox Live op de PC automatisch betekent dat multiplatformgames standaard over cross-platform zullen gaan beschikken.

  1.   
    Drazo's avatar

    We hebben geen Steam nodig op xboxlive maar xboxlive op pc!

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Alleen al het idee: “Games for Windows Live” maakt de gemiddelde PC gamer al ziek, nee dank je Microsoft multiplatform games van de Xbox die GFWL moeten gebruiken hoef ik niet.

  3.   
    See4urSelf's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Alleen al het idee: “Games for Windows Live” maakt de gemiddelde PC gamer al ziek, nee dank je Microsoft multiplatform games van de Xbox die GFWL moeten gebruiken hoef ik niet."

    GFWL maakt ons niet alleen ziek, ook incompetent en mentally unstable.

  4.   
    Tom's avatar

    Briljante toevoeging! Nu staat alles in verbinding met elkaar: je Xbox, je Microsoft Phone en je PC. Dat zie ik persoonlijk wel zitten. 😉

  5.   
    xHouse's avatar

    Tom schreef, "Briljante toevoeging! Nu staat alles in verbinding met elkaar: je Xbox, je Microsoft Phone en je PC. Dat zie ik persoonlijk wel zitten. 😉 "

    Inderdaad, dit is een goede zet van Microsoft.

  6.   
    Xenon's avatar

    nu maar hopen dat ze niet nieuwe games alleen online speelbaar maken via dit

  7.   
    Kilerden's avatar

    Ik ben best wel heel erg benieuwd naar Windows 8 😀

  8.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Kilerden schreef, "Ik ben best wel heel erg benieuwd naar Windows 8 😀 "

    ikke ook, dat xboxlive daar heen gaat, boeit me eerlijk gezegd niet zo veel. meteen deleten, onnodige schijfruimte:P haha