Sony bevestigt batterijduur van drie tot vijf uur voor PlayStation Vita

Sony heeft vandaag de batterijduur van de aankomende PlayStation Vita kunnen bevestigen; de handheld zal tijdens een gamesessie of het bekijken van een film zo’n drie tot vijf uur meegaan. Deze duur wordt echter wel alleen mogelijk gemaakt wanneer de handheld niet verbonden is met het internet.

In de standby-modus, of tijdens het beluisteren van muziek, kan de Vita maximaal negen uur meegaan, tevens zonder verbonden te zijn met het internet. Daarnaast zou het volgens Sony twee uur en 40 minuten duren om het apparaat weer volledig op te laden.

Het lijkt er dus op dat de batterij van de Vita, wanneer deze wel verbonden is met het internet, even lang mee zal gaan als die van de 3DS, maar de 3DS kan in de standby-modus echter weer veel langer mee, dus de handhelds hebben qua batterijduur geen heel groot voordeel ten opzichte van elkaar.

  1.   
    Jonah's avatar

    De 3DS heeft wat mij betreft gewoon de betere batterijduur, want ik heb binnen 24 uur heel even kunnen gamen, muziek luisteren en de handheld op standby laten staan, met de draadloze functies aan, 3D aan en de helderheid op de hoogste instelling. Na die 24 uur was de batterij bijna op, maar hij ging dus wel erg lang mee.

  2.   
    Sub-Zeuro's avatar

    lekker KORT.. 😕

  3.   
    Darkknight's avatar

    nou dan zit je dan onderweg in de auto naar frankrijk etc 3 uur spelen accu leeg en nog 12 uur tegaan in de auto yeaaay!

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Wat verwacht je dan ook van iets dat de grafische kwaliteit van een computer uit 2007 moet leveren 🙂

  5.   
    Hitman047's avatar

    Dat is 3 tot 5 keer langer dan mijn laptop. 😆

  6.   
    See4urSelf's avatar

    Vindt ik voor het feit wat het apparaat produceren kan een goeie battieduur 🙂

  7.   
    ianyo's avatar

    Een gadget waar je niks aan hebt, duidelijk.

  8.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    megasega schreef, "lekker KORT.. 😕 "

    En lekker lang om dat apperaat helemaal weer op te laden… 😮

  9.   
    Hitman047's avatar

    Maar even serieus: Kan iemand mij uitleggen waarom iedereen vind dat dit kort is? Dit is dezelfde batterijduur als een normale laptop. En de steek je niet in je zak. Denk eens even na voordat je iets roept… 😉

  10.   
    JonsoN's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Maar even serieus: Kan iemand mij uitleggen waarom iedereen vind dat dit kort is? Dit is dezelfde batterijduur als een normale laptop. En de steek je niet in je zak. Denk eens even na voordat je iets roept… 😉 "

  11.   
    Jonah's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Maar even serieus: Kan iemand mij uitleggen waarom iedereen vind dat dit kort is? Dit is dezelfde batterijduur als een normale laptop. En de steek je niet in je zak. Denk eens even na voordat je iets roept… 😉 "

    Omdat de DS een batterijduur van ongeveer 15 uur heeft bijvoorbeeld.

  12.   
    Hitman047's avatar

    Die qua specs ook absoluut te vergelijken is met de PSVita…?

    Overigens is de batterij van mijn DS nooit langer dan zo’n 8 uur meegegaan.

  13.   
    Jonah's avatar

    Nee, natuurlijk niet, maar het gaat erom dat we een bepaalde standaard gewend zijn en daar valt de nieuwe generatie handhelds ineens keihard onder. Dan vind ik het niet gek dat gamers al gauw roepen dat ze een sterkere batterij willen.

  14.   
    -Arthur-'s avatar

    Ik hoop dat ze losse Vita Batterijen zullen verkopen voor on-the-go.

  15.   
    Hitman047's avatar

    Daar heb je natuurlijk wel een punt. Neemt echter niet weg dat veel mensen roepen dat de batterijduur kut is, zonder eerst eens na te denken wat het apparaat eigenlijk allemaal kan, ten opzichte van de vorige generatie handhelds, zonder al te veel toe te geven op gebied van draagbaarheid. Dit moet immers toch ten koste gaan van iets. (bijv. de batterijduur) Tuurlijk hadden ze het ook ook grote accu mee kunnen geven die 15 uur meegaat maar dan zou het niet meer in een broekzak passen. (wat toch enigzins het idee achter een handheld is)

  16.   
    Jonah's avatar

    Wat betreft grootte hoeven we ons geen zorgen te maken, maar het gaat inderdaad om het bieden van speciale features, die stuk voor stuk batterijmoordenaars zijn, zoals 3D, Wi-Fi enzovoort. Dit zie je ook terug in de smartphones van tegenwoordig, want ik gebruik bijvoorbeeld een trouwe Nokia om alleen te bellen en te SMS’en. Mijn telefoon gaat zodoende een week lang mee, terwijl de Blackberry, iPhone of Android van tegenwoordig hooguit twee dagen het pingen, Twitteren enzovoort overleeft.

    Daarnaast zijn er batterijen beschikbaar voor de 3DS die de batterijduur zelfs verdubbelen, dus ik gok, en ik hoop, dat dit ook het geval zal zijn voor de Vita. Waarom lever je dan niet gelijk een stevige batterij mee? Zoals altijd, ontwikkelingskosten…

  17.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Daar heb je natuurlijk wel een punt. Neemt echter niet weg dat veel mensen roepen dat de batterijduur kut is, zonder eerst eens na te denken wat het apparaat eigenlijk allemaal kan, ten opzichte van de vorige generatie handhelds, zonder al te veel toe te geven op gebied van draagbaarheid. Dit moet immers toch ten koste gaan van iets. (bijv. de batterijduur) Tuurlijk hadden ze het ook ook grote accu mee kunnen geven die 15 uur meegaat maar dan zou het niet meer in een broekzak passen. (wat toch enigzins het idee achter een handheld is)"

    Dat kan wel zijn en heb daar heus wel aan gedacht, maar dat neemt niet weg dat ik het vrij kort vindt 3 tot 5 uur, vergeleken met andere handhelds batterijduur.. Bestaan er geen betere batterijen ofzo? zowel, waarom deden ze idd dan die niet gelijk erin? Vind dat Sony daar eigenlijks niet op had mogen bezuinigen, anno 2011. En wat voor een batterij zit er eigenlijks in weet iemand dat al?

  18.   
    Hitman047's avatar

    @ megasega:

    Power: Built-In Lithium-ion Battery: DC3.7V 2200mA, AC adaptor: DC 5V

    Meer specs hier

    (link doet het weer)

  19.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "@ megasega:
    Power: Built-In Lithium-ion Battery: DC3.7V 2200mA, AC adaptor: DC 5V
    Meer specs hier"

    Ok:wink: DC 3.7 volt 2200mA batterijen ow er zijn wel sterkere batterijen, volgens mij wel tot en met 2800mA…En gaan dus langer mee…Het zou wél kunnen dat ie alleen als accesoire wordt verkocht… maar dat hoeft niet persé. Omdat dat soort types?? batterijen zeer plat kunnen zijn.
    Ik weet niet goed hoe je moet linken dus heb hier een voorbeeld:

    http://ecx.images-amazon.com/images/I/51C8dbVKPYL._SL500_AA300_.jpg

  20.   
    brend5's avatar

    wat loopt iedereen te zeuren over de batterij duur, kijk eerst eens naar de specs van dit apparaat. en heel veel mensen gaan de 3g versie denk toch niet halen dus het internet staat uit dan heb je 5 uur game tijd. een gemiddelde laptop haalt dat niet eens, en dit apparaat levert wel de zelfde graphics als een gemiddelde laptop. en ja als je 5 uur kort vind dan stop je hem in de oplader en dan kan je na 2 uur en 40 minuten weer volop gamen. en als je in de auto zit er komen heus wel opladers voor in de auto dus dan is er nog geen probleem.

  21.   
    Rijstekorrel's avatar

    O lang genoeg 😀

  22.   
    fabiankok's avatar

    Hmm, ik vind dit zat hoor o.o

    Mijn reis naar school duurt een uur en een kwartier (niet alsof ik dat helemaal vol zou gamen), heen en weer 2 en half uur, dus dat kan makkelijk (gebruik toch geen 3G) Kan hem ook altijd nog op school opladen, en anders komen er vast wel extra ”battery packs” oid wat de duur van de batterij verlengt ten kost van compatibiliteit (maar dat kan je toch in je rugzak stoppen oid)

    Zou willen dat mijn laptop zo lang zou meegaan 😛 (dat ding is zo lui als maar zijn kan, als ik erop game kan ie nét een uur aanstaan, haha)

  23.   
    blackname's avatar

    Jonah schreef, "Nee, natuurlijk niet, maar het gaat erom dat we een bepaalde standaard gewend zijn en daar valt de nieuwe generatie handhelds ineens keihard onder. Dan vind ik het niet gek dat gamers al gauw roepen dat ze een sterkere batterij willen."

    Ik lees net dat baterij duur te vergelijken is met 3DS en jij beweert het tegenovergestelde???

  24.   
    Jonah's avatar

    blackname schreef, "

    ”Jonah” schreef, "Nee, natuurlijk niet, maar het gaat erom dat we een bepaalde standaard gewend zijn en daar valt de nieuwe generatie handhelds ineens keihard onder. Dan vind ik het niet gek dat gamers al gauw roepen dat ze een sterkere batterij willen."

    Ik lees net dat baterij duur te vergelijken is met 3DS en jij beweert het tegenovergestelde???"

    Ik heb geen idee waar je het over hebt.

  25.   
    Moon-Hero's avatar

    ”Darkknight “ schreef, "nou dan zit je dan onderweg in de auto naar frankrijk etc 3 uur spelen accu leeg en nog 12 uur tegaan in de auto yeaaay!"

    Ja tuurlijk, jij zit 3 tot 5 uur non stop te gamen in de auto.. 🙄