Hackers bemachtigen inloggegevens van zeker 93.000 Sony accounts

Opnieuw hebben hackers geprobeerd om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens van Sony-klanten. Volgens Sony gaat het om zeker 93.000 inloggegevens van accounts die door hackers bemachtigd zijn. Het grootste gedeelte, 60.000 accounts, komen uit de databases van het PlayStation Network en Sony Online Entertainment. De overige 33.000 komen uit de database van het Sony Entertainment Network.

Sony laat weten dat de gehackte accounts bevroren zijn en dat eventueel ‘ontvreemd’ geld uit de PlayStation Network-portemonnee vergoed wordt. Slechts een klein gedeelte van de accounts zou, aldus Sony, activiteit vertonen voordat ze bevroren werden. Dit zou betekenen dat alleen de gegevens van een klein gedeelte van de 93.000 accounts op straat is komen te liggen. Om hoeveel accounts het gaat is nog niet duidelijk.

Volgens een post op de officiële PlayStation blog gaat het echter niet om een hack van de netwerken van Sony zelf. De data zou, aldus Philip Reitinger, SVP en Chief Information Security Officer van de Sony Group, afkomstig zijn van andere bedrijven, sites of bronnen. Uit een intern onderzoek van Sony blijkt namelijk dat veel van de inloggegevens niet klopten en dat de hackers dus ook geen toegang kregen tot alle accounts.

These attempts appear to include a large amount of data obtained from one or more compromised lists from other companies, sites or other sources. In this case, given that the data tested against our network consisted of sign-in ID-password pairs, and that the overwhelming majority of the pairs resulted in failed matching attempts, it is likely the data came from another source and not from our Networks. We have taken steps to mitigate the activity.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Sony database tegen hackers: “Oow hai! so we meet again, go ahead passwords to the right, usernames to the left… you know the drill”.

  2.   
    yostiemontana's avatar

    Als ik dit zo lees, ben ik toch wel erg blij dat ik een xbox 360 heb. Niet dat Microsoft niet gehackt kan worden, want zelfs Bill houdt die gasten niet tegen. Maar het geeft me toch een veilig gevoel. Of zou Microsoft al gehackt zijn, terwijl we er niets van weten, omdat het twitteraccount van Bill Gates ook gehackt is?

    P.s. mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers

  3.   
    Hitman047's avatar

    De data zou, aldus Philip Reitinger, SVP en Chief Information Security Officer van de Sony Group, afkomstig zijn van andere bedrijven, sites of bronnen. Uit een intern onderzoek van Sony blijkt namelijk dat veel van de inlogggevens niet klopten en dat de hackers dus ook geen toegang kregen tot alle accounts.

    Dus? De beveiliging, waar dan ook, is dus nog steeds niet op orde. En Sony maar roepen dat al onze gegevens veilig zijn. We verstrekken gewoon alle gegevens aan derden, en bij een nieuwe hack kunnen we snel roepen dat het niet aan ons lag.

    Nogmaals Sony, het gaat hier niet (direct) om de schuldvraag, of het feit dat er geen toegang tot ‘alle’ 93.000 accounts is verkregen, maar het feit dat dit überhaubt weer kon gebeuren. 😡

  4.   
    Relief's avatar

    Er is een reden waarom MS niet zon makkelijke doelwit is. De xbox en xbox live zijn best gesloten en daardoor flink minder gevoelig voor hacks. Verder heeft MS qua software en beveiliging veel meer kennis dan Sony wat niet echt een softwarebedrijf is. Do the math 😉

  5.   
    yostiemontana's avatar

    Relief schreef, "Er is een reden waarom MS niet zon makkelijke doelwit is. De xbox en xbox live zijn best gesloten en daardoor flink minder gevoelig voor hacks. Verder heeft MS qua software en beveiliging veel meer kennis dan Sony wat niet echt een softwarebedrijf is. Do the math ;)"

    Daar heb je gelijk in 😉 Maar toch denk ik dat Microsoft wel gehackt KAN worden. *hopen van niet 😥

  6.   
    Flapjack's avatar

    ze leren het ook nooit! gelukkig heb ik geen ps3 maar een wii 8)

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Alles kan gehackt worden, alleen je moet telkens de weg vinden om iets te omzeilen. Dit kan vroeg of laat gebeuren, en door wie het gebeurt. Hier zal het natuurlijk weer om credit card gegevens gaan, bij Xbox word meer met codes betaald, daar hebben hackers niks aan en zien natuurlijk dan geen waarde om xbox te hacken, omdat er veel minder credit card gebruikers zijn. 😉

  8.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Is er geen manier om die gasten te achtehalen.
    Het spoor terug volgen zal ik zo zeggen??
    Maar dit is slecht zeg dat de beveiliging zo dun is om erin te komen.

  9.   
    FishHookz's avatar

    yostiemontana schreef, "Als ik dit zo lees, ben ik toch wel erg blij dat ik een xbox 360 heb. Niet dat Microsoft niet gehackt kan worden, want zelfs Bill houdt die gasten niet tegen. Maar het geeft me toch een veilig gevoel. Of zou Microsoft al gehackt zijn, terwijl we er niets van weten, omdat het twitteraccount van Bill Gates ook gehackt is?
    P.s. mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers"

    Nee daar zouden ze waarschijnlijk al achter zijn gekomen als Microsoft was gehackt en ben ook blij met mijn Xdoos 360 want wij hebben inderdaad minder van dit gezijk enzow 🙂 En niet dat ik Xdoos beter vind dat Speelstation 3 😆

  10.   
    Zhoukov's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Sony database tegen hackers: “Oow hai! so we meet again, go ahead passwords to the right, usernames to the left… you know the drill”."

    lolol! volgens mij ging het wel beetje zo!

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    Mensen snappen het niet dit is niet de schuld van Sony

    Volgens een post op de officiële PlayStation blog gaat het echter niet om een hack van de netwerken van Sony zelf. De data zou, aldus Philip Reitinger, SVP en Chief Information Security Officer van de Sony Group, afkomstig zijn van andere bedrijven, sites of bronnen

    Mensen lezen Sony en playstation denken gelijk dat het weer hun schuld is.

  12.   
    cool ice's avatar

    jeez is het nou alweer raak! 😡 wat proberen die hackers nou te bereiken.

  13.   
    FishHookz's avatar

    ”Black13″ schreef, "jeez is het nou alweer raak! 😡 wat proberen die hackers nou te bereiken."

    Nou, gerechtigheid en dat Sony zich is een x houd aan de gebruiksvoorwaarden enzo 😉

  14.   
    xHouse's avatar

    Ja, compleeet veilig systeem…

  15.   
    Michelman's avatar

    Het is weer zover… echt een schande dit.