Najaars verlangen: Jonah Knulst

De blaadjes vallen van de bomen, de sinterklaaspakken worden gestoomd en de kerstballen liggen in de winkels. Wat betekent dit? Vertraging met de trein… maar ook een najaar volgepropt met toffe games! Er moeten keuzes gemaakt worden, want alles spelen is fysiek onmogelijk. Daarom hebben we onze redacteuren verplicht om een verlanglijstje te maken van drie games waar zij dit najaar het meeste naar verlangen, ook mag er één minder bekende game aangeraden worden. Een moeilijke klus waarbij de echte games van de meuk worden gescheiden. Vandaag is Jonah aan de beurt:

1. The Legend of Zelda: Skyward Sword
Toegegeven, ik heb drie columns besteed aan de game bij de onthulling en ik was zeer enthousiast, maar tot afgelopen maand was ik tevens sceptisch. Dit is nu echter niet langer het geval, want na het zien van een flinke hoeveelheid beelden, afkomstig van de Tokyo Game Show, heb ik volledig vertrouwen in Skyward Sword. Ik kan niet wachten om de wereld te ontdekken, terwijl op de achtergrond een opzwepend orkestmuziekje me begeleidt door alle kerkers. Ik hoop dat dit een knallende afsluiter wordt van de Wii.

2. Batman: Arkham City
Niets, maar dan ook werkelijk niets, wil ik werkelijk van Batman: Arkham City zien of meemaken voordat ik elk hoekje en naadje van de game verkend heb. Het is niet voor niets dat de voorganger in 2009 mijn hart heeft veroverd. Ik wil achter elkaar schurken voorzien van billenkoek, verrast worden met enge momenten en opgejaagd worden door de slechtste schurken. Dit is een titel die ik minimaal vier keer ga uitspelen.

3. RAGE
Jarenlang heb ik me in vredesnaam afgevraagd waarom RAGE zo goed ontvangen werd door de pers. Nu de nodige beelden naar buiten zijn, ben ik blij dat de game er eindelijk is. De komst van een shooter van het legendarische id Software is sowieso een bijzondere gebeurtenis, maar dat de game dan ook nog eens een open wereld, een stevig verhaal, vette wapens en nog veel meer biedt, doet me elke nacht weer dromen van RAGE.

Check ook deze!
Doordat Minecraft al een hele lange tijd beschikbaar is geweest in alfa- en bèta-vorm vergeten we al gauw dat in november eindelijk de volledige versie van de game verschijnt. Versie 1.8, die onlangs is verschenen, brengt gigantische veranderingen met zich mee en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met alle features die Notch gepland heeft.

  1.   
    Update's avatar

    Ik WIST gewoon dat Zelda bovenaan zou staan.

    Anyway, goed punt over minecraft, het lijkt soms wel of mensen die game helemaal vergeten!

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Inderdaad, ondanks het spel veel verkopen heeft, vind ik het nog erg underrated. Ik had minstens het dubbele verkoop cijfer verwacht!

    En Batman word een erg goed spel, bij het bekijken van de beelden en trailers viel me erg op tot de graphics erg goed uitgewerkt zijn! Gameplay zal ongetwijfelt erg goed worden.

    Rage vind ik wat tegenvallen, ik ga het spel weer spelen als er een aantal patches zijn uitgekomen!

  3.   
    Jonah's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Inderdaad, ondanks het spel veel verkopen heeft, vind ik het nog erg underrated. Ik had minstens het dubbele verkoop cijfer verwacht!
    "

    Vind je bijna vier miljoen verkochte exemplaren niet al heel wat voor een bèta dan? 😛

  4.   
    DeAdSeYe's avatar

    Jonah schreef, "

    ”DeAdSeYe” schreef, "Inderdaad, ondanks het spel veel verkopen heeft, vind ik het nog erg underrated. Ik had minstens het dubbele verkoop cijfer verwacht!
    "

    Vind je bijna vier miljoen verkochte exemplaren niet al heel wat voor een bèta dan? :P"

    Jawel, maar had minstens het dubbele verwacht. Het is een zéér verfrissende nieuwe game, en bied erg veel vrijheid. Alleen hoor mensen regelmatig opmerkingen maken over hoe het spel uitziet, en tot ze niet van Lego houden, en geen kleuters meer zijn. Terwijl ze het nog nooit geprobeert hebben! 😉

  5.   
    Koen45's avatar

    Battlefield 3? 🙁

  6.   
    Jonah's avatar

    ”Koen45″ schreef, "Battlefield 3? :("

    Die staat ergens boven mijn top tien, want ik ben en blijf altijd een grotere voorstander van singleplayer-games. 🙂

  7.   
    -Arthur-'s avatar

    Tales of the Abyss komt op 25 November uit voor de 3DS, en zal de eerste RPG zijn waarvan ik zal genieten op de nieuwe handheld. Over Zelda heb ik nog mijn twijfels….niet over de game zelf, maar over de gameplay. Ben namelijk een beetje luie gamer. 😉

  8.   
    Jonah's avatar

    GreatManaTree schreef, "Tales of the Abyss komt op 25 November uit voor de 3DS, en zal de eerste RPG zijn waarvan ik zal genieten op de nieuwe handheld. Over Zelda heb ik nog mijn twijfels….niet over de game zelf, maar over de gameplay. Ben namelijk een beetje luie gamer. ;)"

    Bewegen, zul je! 😛 Ik heb Skyward Sword nog niet gespeeld, dus ik ben heel erg benieuwd hoeveel moeite het gebruik van MotionPlus kost.

  9.   
    )GN(-Erik's avatar

    Aliens: Colonial Marines, Lego Harry Potter 5-7 en Postal 3 😀

  10.   
    -Arthur-'s avatar

    Jonah schreef: Bewegen, zul je! Ik heb Skyward Sword nog niet gespeeld, dus ik ben heel erg benieuwd hoeveel moeite het gebruik van MotionPlus kost.

    Haha…ik vind het gebruik van de stylus met het spelen van Zelda; Spirit Tracks al loodzwaar! 😉

  11.   
    -050- Critical's avatar

    hmm niet mijn lijstje, maar wel een mooi lijstje jonah! en als ik al die uren optel die je in die games kan stoppen ben je nog wel even zoet 🙂