GamersNET Playlist: Muziek uit shooters – de tweede ronde

Afgelopen maandag ben ik een nieuwe project op GamersNET begonnen. We gaan samen de GamersNET Playlist samenstellen, want game muziek verdient meer aandacht. We begonnen met de vraag wat jullie favoriete nummers uit het shooter genre zijn. Vele van jullie hebben mooie nummers achter gelaten en nu is het tijd om te beslissen welk nummer in de playlist terecht komt. Uit alle suggesties zijn drie nummers gekozen waar nu uit gekozen kan worden.

Halo: Combat Evolved – Halo
Onze eigen hoofdredacteur Peter Bouwman noemde al snel het zeer bekende thema van Halo: Combat Evolved en vele van jullie sloten zich bij Peter aan. Halo is een echte shooter en bij de eerste seconde van dit nummer weet je al over welk spel we het hebben. Is dit ook jou favoriete nummers uit het shooter genre? Beluister het nummer.

Battlefield 1942 – Vehicle
Door de hele Battlefield-serie staat één nummer centraal. Het begon allemaal in Battlefield 1942 met het nummer ‘Vehicle’ een mooi nummer dat door vele gamers gewardeerd werd. Sindsdien is het pakkende liedje uitgegroeid tot het thema van de Battlefield-games. Vind jij dat het nummer in de GamersNET Playlist moet komen te staan? Beluister het nummer.

Call of Duty: Modern Warfare 2 – Opening Titles
Miljoenen gamers hebben Call of Duty: Modern Warfare 2 gespeeld en aan het begin van de spel het nummer ‘Opening Titles’ gehoord. Hans Zimmer, bekend van ongeveer alle soundtracks van Hollywood-films, schreef het nummer en dat zegt veel goeds. Moet dit bekende en mooie liedje uit Call of Duty: Modern Warfare 2 winnen? Beluister het nummer.

Stemmen doe je simpelweg door hier beneden in de comments jouw reactie achter te laten. Schrijf ook een mooie motivatie en misschien zie je die wel terug bij de uitslag.

  1.   
    R1chardTM's avatar

    Mijn stem gaat naar het prachtige nummer uit Battlefield 1942 uit. Het is zo’n pakkend nummer en kippenvel waardig. Natuurlijk heeft het ook veel nostalgische waarde voor mij, want bij het horen van de muziek denk ik meteen aan mijn jonge jaren. 😉

  2.   
    Hitman047's avatar

    Mijn persoonlijke keuze heeft het niet tot de top 3 geschopt. Maar als ik een keuze uit de bovenstaande 3 moet maken wordt dat, zonder enige twijfel, de soundtrack van Battlefield 1942.

  3.   
    )GN(-Erik's avatar

    En is niks epischer dan op een strand landen met een vliegtuig vol met mariniers waarmee je samen (onder begeleiding van de Halo Theme) allemaal aliens mee gaat afknallen!! :lol

  4.   
    WoKingNL's avatar

    Bij lange na is de Halo soundtrack de meest EPISCHE shooter soundtrack die er is. Als ik de soundtrack hoor dan zie ik meteen warthogs voor me die hard door hordes van de covenant rijden met een ratelend machinegeweer op de achterkant. Goeie herinneringen alom!

  5.   
    jurian-s's avatar

    BF 1942, omdat het een van mijn eerste games was die ik heb gespeeld, en ik het een geweldig nummer vind om te luisten.

  6.   
    LXZ-76's avatar

    Ik blijf bij mijn eerdere reactie, zeker voor de wat oudere gamers onder ons. Quake 2 was fantastisch. Je bent gestrand op een alien/cyborg planeet en moet je weg terug zien te vinden. Wat is er dan beter dan je zelf naar de vrijheid knallen op een aantal supergave metal riffjes 🙂

  7.   
    Alfa Warrior's avatar

    BF 1942 – omdat die andere 2 mij niet pakken en deze wel.

  8.   
    klacko's avatar

    ik vind de halo soundtrack hiervan de mooiste ik vind hem gewoon magisch en zeer goed bij het spel en het gevoel van het spel passen.

  9.   
    R1chardTM's avatar

    ”LXZ-76″ schreef, "Ik blijf bij mijn eerdere reactie, zeker voor de wat oudere gamers onder ons. Quake 2 was fantastisch. Je bent gestrand op een alien/cyborg planeet en moet je weg terug zien te vinden. Wat is er dan beter dan je zelf naar de vrijheid knallen op een aantal supergave metal riffjes 🙂 "

    Ook leuk, maar je snapt het concept van een top drie geloof ik niet helemaal. 😉

  10.   
    nuclearnemo's avatar

    Halo natuurlijk…de andere voelen nogal…gewoontjes aanXD…Halo…ondanks dat het spel niet meer is wat het geweest is blijft dit een van de meest epische soundtracks..:)

  11.   
    Bulletfox's avatar

    die van halo is gwn kut, battlefield heb ik al te vaak gehoord maar die van mw2 word niet in elke cod game gespammt dus ik zeg mw2 intro soundtrack..

  12.   
    Martinspire's avatar

    Battlefield 1942. Niet alleen omdat deze de beste herinneringen met zich meebrengt, maar omdat het echt als muziek is gemaakt en niet als soundtrack. Het maakt niet uit wie hem luisterd, maar iedereen vind hem catchy. En dan te bedenken dat er niet zulke gigagrote musikanten achter het nummer zitten zoals met de overige 2.

    Overigens vond ik Battlefield 2 ook geen slechte muziek hebben ( http://www.youtube.com/watch?v=pE6MJweDscQ en http://www.youtube.com/watch?v=DoUq4s4WiLc ) en vind ik de variant van Battlefield 1943 ook wel aardig ( http://www.youtube.com/watch?v=nEGD-tQQqbA )

    Meestal let ik nooit zo erg op de muziek tijdens shooters, maar bij platformers, adventures of sportgames een stuk meer.

  13.   
    Koen's avatar

    Halo is favoriet. ! Die van MW mag er ook wezen. Die van BF is niets meer dan een mooi laadschermmuziekje.

  14.   
    GENERAL_DS's avatar

    Command And Conquer red alert 3 vind ik toch echt de mooiste. 😆

  15.   
    Mitchelo3's avatar

    Voor mij blijft mijn keuze het zelfde, nog steeds de soundtrack van Halo, omdat als ik elke keer deze soundtrack hoor, er weer een hele grote glimlach op mijn gezicht komt te staan, omdat ik zo geniet van de Halo serie 😆

  16.   
    Tweek's avatar

    Opening Titles vind ik de beste. Moet eerlijk bekennen dat ik de games van de twee andere niet gespeeld heb dus kan me moeilijk voorstellen of die goed in de game passen.

  17.   
    limsma's avatar

    hier hoef ik niet eens over na te denken zonder twijfel HALO

  18.   
    Lazar93's avatar

    Battlefield by far 8) Gewoon een Geweldig thema en gewoon dat heerlijke Deuntje Brings the good memorys

  19.   
    -050- Critical's avatar

    bf 1942 al vind ik hem in het bad company 1 jasje mooier !

  20.   
    Flapjack's avatar

    HMM.. de bf tune is ook niet verkeerd hoor…
    btw bf3 back to karkand gameplay trailer en komt tegen kerst uit

  21.   
    I Juggy I's avatar

    Halo 1 sounstrack was echt fantastisch ( alle muziek uit halo trouwens 😛 )

  22.   
    gatemaster64's avatar

    ik vind mw2 soundtracks inderdaad ook heel goed 😀

  23.   
    Tom's avatar

    De Bad Company theme is iets epischer, maar de tune van 1942 heeft ook een behoorlijk lekkere lading. Halo is ook zeker niet slecht, maar ik stem toch op Battlefield 1942!

  24.   
    Hoepkoen's avatar

    Het Halo theme begint het sterkst maar vind ik zwakker worden naarmate de track vordert;
    Het BF theme is sterk -de hele track door- maar pakt mij nergens;
    Het MW2 theme is misschien wat minder sterk dan de vorige twee, maar pakt mij het meest en wordt daarnaast beter naarmate de track vordert.

  25.   
    Alias's avatar

    Dan ga ik toch voor de Call of Duty: Modern Warfare 2 Opening Titles. Persoonlijk heb ik niet zoveel met Halo en BF1942 heb ik nooit zoveel gespeeld dat het een grote betekenis heeft voor me persoonlijke game-historie. Modern Warfare 2 heb ik daarentegen veel gespeeld en vind ik persoonlijk nog altijd een heerlijke game.

  26.   
    nickykolkie's avatar

    Battlefield 1942 🙂

  27.   
    DutchFreeze's avatar

    Battlefield 1942 – Vehicle Natuurlijk. o.a. zelf ook nog aangedragen dus tja 😛

  28.   
    rix12's avatar

    Simpelweg Halo! een van de meest epische soundtrack ever.

  29.   
    ShadyXL's avatar

    De liedjes die in Assassin’s Creed II werden gebruikt vind ik, persoonlijk, een van de beste soundtracks die in een game werd gebruikt, maar als ik eentje uit deze lijst moet kiezen, dan kies ik Halo: Combat Evolved.

  30.   
    Aftermath's avatar

    die van mw2 omdat ik een fan ben van Hans Zimmer

  31.   
    Zeeha's avatar

    Ik ga voor… Halo: Combat Evolved – Halo. Het was mijn eerste keus en ik blijf er dan ook bij ;). Prachtig nummer 🙂

  32.   
    Sa.'s avatar

    Halo is gewoon de epische van allemaal, ik zeg Halo! 😆

  33.   
    sesame street's avatar

    mw2 he die vink mij het meeste aanspreken tog wel meschien kom dan ook omdat de andere 2 niet gespeeld heb

  34.   
    Leon 2.0's avatar

    Battlefield 1942. Nostalgie.

  35.   
    Baspower's avatar

    Ik zeg BF 1942, omdat het mij echt een oorloggevoel geeft

  36.   
    Dagger_of_Time's avatar

    Halo, heerlijk, die tranen over mn wangen, meegalmen, zucht, halo, halo jongens, halo!

  37.   
    RemcoM94's avatar

    Battlefield 1942, eerste shooter die ik echt die hard heb gespeeld 😳

  38.   
    RoHoutje's avatar

    Modern Warfare 2: Opening Titles, voor mij.

  39.   
    Ika Q's avatar

    Die van mij is het toch Medal of Honor: Allied Assault. Paste zeer goed in de game. 8)